Breaking News

Eladóak Alan Rickman könyves-filmes jegyzetei, levelei, forgatókönyvei!


De nem volt véletlen, hogy ez felbukkant. Ugyanis most bánhatjuk igazán, hogy nem vagyok milliomosok: elárverezik ugyanis Alan Rickman személyes forgatókönyveit, jegyzeteit, leveleit és naplóit. 




Az összesen több mint 30 doboznyi gyűjtemény előreláthatólag 950.000 fontért, vagyis nagyjából 347.700.000 forintért kel majd el. 

A gyűjtemény tartalmazza Rickman majdnem minden filmjének forgatókönyveit, beleértve mind a 8 Harry Potter filmet. Ezek különlegessége, hogy mindegyiken szerepel a karakternek megfelelő vízjel, illetve az oldalakon követhető minden útközben eszközölt változás. Piton sorai ki vannak emelve, mellettük pedig Alan Rickman kézzel írott jegyzetei is szerepelnek, a kreatív folyamatokra és időnként még a forgatás hangulatára vonatkozóan is.

Potter témában ott van a gyűjteményben egy levél David Heymantől is 2000 júliusából, amelyben felajánlja Rickmannek Piton szerepét. Ezenkívül van több köszönőlevél és kártya a rajongóktól, a szereplőgárdától és a stáb tagjaitól. Egyéb jegyzetek Rickmantől a forgatásokról, illetve hivatalos beosztások, többek között az utolsó forgatási napjáról, amire Rickman rá is írta: Az utolsó nap.

Harry Potter forgatókönyvek


Talán a Harry Potteres tartalmak közül a legexkluzívabb tartalom mégis a Rowlinggal folytatott levelezés, amelyben Piton karakteréről és fejlődéséről beszélgetnek. Köztudott, hogy Rickman előre ismerte Piton történetét, így ez még izgalmasabbá teszi a beszélgetést. 

Emellett az az üzenet is megtalálható benne, amit már megosztottam az előző bejegyzésben.

Más híres filmeket és könyvadaptációkat is érint a gyűjtemény, többek között az Értelem és érzelmet, az Igazából szerelmet és a Robin Hoodot. Illetve Rickman levele(ke)t váltott több híres színésszel (Emma Thompson, Kate Winslet, Richard Attenborough, Dame Judi Dench, Jude Law, Sir Ian McKellen, Vanessa Redgrave), zenésszel (Sting, Mick Jagger), szerzővel (Kel Follett), politikussal és még Károly herceggel is, ezek szintén megtalálhatóak a gyűjteményben.

Nincsenek megjegyzések