Breaking News

Gaura Ágnes: Lidércnyomás {Értékelés + Nyereményjáték}

Gaura Ágnes: Lidércnyomás

A blogturnéról




Gaura Ágnessel és Magyarország legbelevalóbb vámpírkutatója, Borbíró Borbála újra a Blogturné Klub virtuális porondján! A Delta Vision kiadóval együttműködve most folytatjuk Bori kalandjait. Érdemes ezúttal is követni minket, hiszen a szeptember 29-től szeptember 30-ig tartó turnénk végén egy szerencsés nyertes megnyerheti a Lidércnyomás egy példányát!

Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Delta Vision
Oldalszám: 440
ISBN: 9786155314858
Sorozat: Borbíró Borbála 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Megrendelési link
Vannak, ​akik nagy esküvőről és tengeren túli utazásokról álmodnak – és vannak, akik jól
tudják, hogy az előttük álló utazás és lakodalom csak belépő egy igazi rémálomba. Eric Bowman kérésére Bori Coloradóba utazik Attilával, és egy esküvő leple alatt megpróbálja kideríteni, vajon miféle szerzet gyilkolja sorban az alakváltókat a Bowman-fivérek falkájában. A szálak egy alakváltó szépségversenyhez vezetnek, s ha ez még nem lenne elég, Borinak közben meg kell küzdenie Attila egyre aggasztóbb fizikai állapotával is – valamint egy jóslattal, mely semmi jót nem ígér.
Vajon kinek az életébe fog kerülni az elkerülhetetlen lidércnyomás?
Ki tartja rettegésben a vérfarkasokat, és ki lopózik be éjszakánként a Bowman-birtokra?
Borinak több fronton is helyt kell állnia, de ez nem egyszerű: szembe kell néznie legbelsőbb félelmeivel és barátai titkaival. Mint mindig, most is eltökélten lép a tettek mezejére – ám életében először, egy pillanat erejéig, a döbbenettől elakad a szava…
Magyar nyakba magyar szemfog!

Az első mondat:


"- Na, átgondoltad már a kérdésemet?"

Véleményem


Vallomás következik, és igen, igen, igen, elismerem: én, aki amúgy abszolút nem utálja a vastag könyveket, időnként mégis esendő emberré változom, ha oldalszámokról van szó. Történt ugyanis, hogy hiába imádtam az első részt, hiába imádtam a második részt, én bizony nehezen tudtam rávenni magam, hogy nekiálljak a Lidércnyomásnak. Persze, a vastagság alapján kérdezhetitek, miért, mert 400 oldalas könyveket lazán olvasok rendszeresen, de azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a kiadás nagyjából 10-es betűmérettel ennyi.

És aztán minden egyes alkalommal, nagyjából 10 oldal után rájövök, hogy nem vagyok normális, ugyanis nagyon hamar ráébredek, hogy Bori humora miatt csak úgy pörögnek az oldalak, még úgy is, hogy viszonylag sok olyan oldalt kapunk, ami nagyjából faltól falig szöveg, párbeszédes részek nélkül.



Szóval igen, jelentem: Bori humora megint megvett kilóra. És most már tényleg nagyon-nagyon be kéne fejeznem ezt a sorozatot, mielőtt megint abba a hibába esek, hogy fel kell frissítenem az előzményeket. 

Na de térjünk a tárgyra!

Bori átvészelte az életét fenyegető átkot, de az élete semmiképp sem billent vissza teljesen a normális kerékvágásba. Maradt neki ugyanis egy múzsa csókolta vámpír az életében, egy főnök, aki mondott múzsa miatt halálosan szerelmes belé, egy megfejtésre váró rejtély, és egy ex, akit elnyelt a föld. Ráadásul ezúttal irány Colorado, ugyanis ott vár megfejtésre egy furcsa rejtély, ami nem kevés rémálmot és kamuesküvőt is hoz magával.

A rejtély megint nagyon izgalmasnak bizonyult, kifejezetten szeretem, ahogy Bori egyik életveszélyes kalandból sodródik a másikba, ráadásul mindig különösen izgalmasnak találom, ha a szereplőknek a legnagyobb félelmeikkel kell szembenézniük. (Nem tudom, ki emlékszik rá, az egyik legparább Bűbájos boszorkák főgonosznak is ez volt a képessége és bakker... jöhetett bármilyen fődémon meg triád, Barbasnál senki sem volt rémisztőbb.) Szóval ezt a szálat kifejezetten szerettem, és meglepett, hogy még mindig sikerült egy kis plusz "magyarkodást" csempészni a világ mitikus részébe - nem csak táltosoké a világ!

Apropó táltosok: beszélnünk kell Attiláról. Várjuk meg, amíg ebből a bekezdősből eltávoznak a romantikautálók, ugyanis... Attila! Nem nagyon hiszem, hogy sok olyan ember lehet - maximum a régi, kezdetektől jelen lévő hardcore rajongók -, aki nálam nagyobb Attila-Bori shipper. Már az első részben is éreztem köztük a szikrákat, de akkor még elterelték a figyelmünket holmai névtelen levelezők meg távoli kutatók. De most, hogy túl vagyunk a múzsán, Attila bizony igazi hősszerelmessé változott. Begerjedt hősszerelmessé, ami kifejezetten viccessé teszi a helyzetet. Viszont már most mondom: imádtam ezt a lezárását ennek a szálnak, de most már harapok. Ha nem is vámpírosan, de amolyan istenesen magyarosan - jó nagyot és csípőset. 

Bori hozza a formáját minden tekintetben. Az élete tele van drámával, akcióval, életveszélyes helyzetekkel, hülyébbnél hülyébb döntésekkel - nem pont ettől izgalmas. Ráadásul még mindig nagyon jól szórakozom minden olyan poénon, ami Bori egyiptológus voltát firtatja, és megint akadt belőlük jó néhány.

Összefoglalva: ez a könyv hozott mindent, amit szeretek a Boriverzumban, úgyhogy hiába indultunk nehezen, elégedetten tettem le, már amennyire egy ilyen befejezéssel...

AJÁNLOM


Nyereményjáték


A Lidércnyomásban feltűnik néhány alak az ősmagyar népi hiedelmekből és a mi játékunk is ehhez kapcsolódik. A feladatotok nem más, mint a leírások alapján kitalálni, hogy melyik mitikus lényről van szó és a nevét beírni a rafflecopter megfelelő sorába. 

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Égitestevő lény a palóc néphitben. Azt hitték, hogy nap- vagy holdfogyatkozáskor ez a lény „eszi meg” a szóban forgó égitestet. Ezt általában nem kötötték alakhoz, de ha mégis, akkor kutyához hasonló, szőrös fekete állatként beszéltek róla, amely fogyatkozáskor megeszi a Napot, Holdat, majd kihányja.


A turné menetrendje


09/28 - Bibliotheca Fummie
09/29 - Függővég 
09/30 - Deszy könyvajánlója 

Nincsenek megjegyzések