Megérkezett a Gesztenye, a honalapító első előzetese!

A BBC híres a remek adaptációiról, ám nekem inkább az élőszereplős filmjeik ugranak be.
Most viszont egy animációs adaptációval érkeznek, méghozzá a Gesztenye, a honalapító történetből. Igazi sztárparádé lesz ez, már ami a hangokat illeti, ugyanis a főbb szerepekben James McAvoy, Olivia Colman, Ben Kingsley, John Boyega, Nicholas Hoult, Gemma Arterton és Daniel Kaluuya lesz hallható.

Most pedig befutott az első előzetes!


A könyv fülszövege:

Vakarcs ​a legapróbb az egész nyúltanyán, de titokzatos képesség szorult beléje: tévedhetetlenül megérzi a jövőt. Íme, most is rátör a látnokok emésztő nyugtalansága, tudja, hogy a tanyát közeli végveszély fenyegeti. De ki hallgat a prófétára a maga hazájában? Mindössze egy tucatnyi társa kerekedik föl vele együtt a nyúltermészettel igazán ellenkező vándorútra, hogy száz veszéllyel dacolva új lakóhelyet találjanak. És amikor itt már biztonságban érezhetnék magukat, csak akkor törnek rájuk a még nagyobb veszedelmek, akkor várnak rájuk a még nyaktörőbb kalandok. Aki Gesztenye, Vakarcs, Bósás és a többi hős tapsifüles történetét végigizgulta, kétszer is meggondolja majd, hogy nyúlszívűnek nevezze a gyáva embert. 
Az angol író világsikert aratott – negyven nyelven, több mint tízmillió példányban megjelent – állatregénye úgy teszi a történetet emberközelivé, úgy bont ki fontos emberi tulajdonságokat belőle, hogy közben apró hősei hiteles állatok maradnak, nálunk is meghittebb értői és érzői a természetnek. És ha a szerző emberi szót ad a szájukba, csak arra figyelmeztet minket, hogy minden élő a testvérünk, ám egyedül mi, emberek menthetjük meg a végpusztulásól ezt a természetet, mindnyájunk közös otthonát.


Megérkezett a Gesztenye, a honalapító első előzetese! Megérkezett a Gesztenye, a honalapító első előzetese! Reviewed by Deszy on 12/04/2018 Rating: 5

Nincsenek megjegyzések:

.

Üzemeltető: Blogger.