Breaking News

Borzalmas Borítók - Santa Claus vs The Aliens - a Christmas wish

Mikulás napi meglepetés - visszatért a Borzalmas Borítók rovat!

Ma egy különleges, Mikulás-napi különposzttal érkezem, bár el kell ismernem, annyi vicces karácsonyi borítót találtam, és olyan jókat röhögtem közben, hogy rájöttem, akár ebből is lehetett volna egy külön Borzalmas Borítók Adventi Naptár. No, talán majd jövőre.

Természetesen ma egy Mikulásos borítót hoztam nektek.

Dobpergés!!!

 


Igen, bevallom, eredetileg valamilyen erotikusabb jellegű könyvborítót terveztem hozni, aztán megláttam ezt. És ha nem látom, nem hiszem el, hogy ez a... valami valóban kapható az Amazonon.

Őszintén, már a cím rögtön megfogott, az Alien vs. Predator már úgy is olyan unalmas, hát nézzük meg, hogyan küzd meg a földönkívüliekkel a Mikulás. Olyan magaslabda, a sok-sok világmegmentős film után nem is értem, miért nem jutott még eszébe egy Hollywoodi producernek akciófilmet készíteni arról, hogy a Mikulás menti meg a világot. Mi mást is lehetne kérni a Mikulástól, de komolyan? (Világbékét és cuki szandálokat mindenkinek!)

És mindezt még megkoronázza az alcím, Egy karácsonyi kívánság. Hát nem gyönyörű? Annyira meg is hatódtam már így előre, hogy egy-két könnycsepp is kicsordult.

No de ez mégis csak egy borítós rovat, úgyhogy most koncentráljunk arra!

Azt hiszem, nem kell külön rámutatnom, hogy a borító tervezője (élek a gyanúperrel, hogy a szerző úgy döntött, megoldja ingyen okosba', és saját maga készítette) igazi profi a Photoshop használatában.

Kezdjük mindjárt a nagyon kreatív háttérrel. A fekete komoly szín, komoly műhöz tökéletesen passzol.

És mi lehetne figyelemfelkeltőbb, mint a fehér betű, ha már fekete alapról beszélünk - a kontraszt fontos, gyermekeim.

Egy jó és komoly műhöz pedig komoly betűtípus passzol - nem hivalkodunk, ha a tartalom már úgy is tökéletes. Szóval a kedves borítótervező nem gondolta, hogy az alapbeállításon bármit is változtatni kéne, maradjon hát a betűtípus olyan, amilyen - egyszerű, olvasható. Nem elég?

Na jó, egy kis csavar azért beficcent, hogy mégse legyen nagyon unalmas, az aliens-t azért csak megdöntötte a kis huncut

Egy ilyen irodalmi csodánál természetesen még egy dolog nagyon fontos: nehogy ellopja valaki, mielőtt még a bestseller listák élére kerülnél vele. Így a biztonság kedvéért írd ki a borítóra, hogy jogvédett műről van szó - sőt, tudod mit? Menj a tutira - legyen rajta kétszer, alul is, fölül is. 

És a végére hagytam a borító egyik legfontosabb részét - megvan a tuti háttér, tipó és le is védted már magad, kell még egy fő motívum.

De ha már úgyis két fél harcol egymás ellen, és a copyrightról is duplán gondoskodtál, miért ne lehetne itt is duplázni? A párhuzamokat úgyis mindenki szereti. 

Úgyhogy kellett egy földönkívülis kép is és természetesen egy Télapó is, hiszen ki fog karácsonyi hangulatban felfigyelni A MŰ-re, ha nincs rajta valami karácsonyi? Az nem gond, ha a két kép nem egyforma magas és széles, megoldjuk okosba' ezt is. Egy kis méretezés itt, egy kis méretezés ott - mi van? Maximum magasabbnak és soványabbnak tűnik majd a Mikulás - ez úgyis illik az akcióhős Télapó képhez. 

Hogy kell-e valami kapcsolat a két kép közé? Ne nevettesd ki magad! Természetesen nem, hiszen pont az a lényeg, hogy szemben állnak egymással - dhá! 

És máris kész a remekmű, már csak a nagy pénzeket kell begyűjteni a rengeteg eladásból.

Nincsenek megjegyzések