Breaking News

Megvannak a Goodreads Choice Awards nyertesei!

Kihirdették végre a Goodreads Choice Awards nyerteseit!

A jelöltekről korábban már írtam, szóval most nézzük rögtön a győzteseket.




Egy új kategóriában is győztest hirdettek, méghozzá A legjobbak legjobbja kategóriában, ahol az eddigi év győztesei közül lehetett szavazni az abszolút kedvencre. Számomra nagy meglepetésre a The Hate U Give győzött, maga mögé utasítva Sarah J. Maast, J.K. Rowlingot, Stephen Kinget, John Greent - és egyébként a dobogó maga sem teljesen úgy fest, mint amilyenre én elöljáróban számítottam. 



A legjobb romantikus könyvek kategóriájában a nálunk is nagy sikert aratott A szerelem egyenlete nyert, amit már én is beszereztem, és már rettentő kíváncsi vagyok rá - még egy ok, hogy olvasni akarjam. (Aki maga mögé utasítja Colleen Hoovert, aki csak második lett így, az nem lehet rossz.)



A legjobb képregények között a díjat Sarah Andersen nálunk is megjelent kötete, a Macskapásztor lett, rögtön utána pedig egy másik nagy kedvencem, Catana kötete kötött ki.



A legjobb debütáló szerző díját egy YA regénnyel vitték el, méghozzá a nálunk frissen megjelent Vér és csont gyermekeivel Tomi Adeyemi



A legjobb kortárs YA díját a Simon és a Homo sapiens-lobbi spin-off kötete, a Leah on the Offbeat vitte haza, a legjobb YA fantasy díját pedig Saraj J. Maas az utolsó Üvegtrón kötettel - hiába csak a szavazás után jelent meg, a rajongók így is bevetették magukat.




A legjobb middle grade kategóriában szintén egy ismerős aratott, méghozzá Rick Riordan és az újabb görög mitológiás sorozata a The Burning Maze kötettel.



A nyertesek és helyezettek teljes listáját ITT találjátok.

Nincsenek megjegyzések