Breaking News

Julia Donaldson: Charlie ​Cook's Favourite Book {Értékelés}

Julia Donaldson: Charlie ​Cook's Favourite Book


Kiadó: MacMillan
Oldalszám: 32
ISBN: 9781405034708
Sorozat: -
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Moly link
Goodreads link (4,09)
Tizenegy briliáns könyv egyben.

Az első mondat:


"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Charlie Cook nevű kisfiú, aki bevackolta magát egy kényelmes fotelbe és elkezdte olvasni a kedvenc könyvét..."

Véleményem



Teljesen véletlenül talált rám ez a könyv internetes kalandozásaim közepette, és nem tudom, miért, óriási késztetést éreztem, hogy elolvassam.

És bakker, nagyon nem csalódtam, sőt!

Ez a könyv egyszerűen hihetetlen. A fülszöveg túl sokat nem árul el, és amúgy is nehéz spoilerek nélkül írni a könyvről. Mindenesetre annyit elárulhatok, hogy a történet egy Charlie Cook nevű, olvasó kisfiúról szól. És hogy hogy kerül 11 könyv egyetlen könyvbe? Nos, olvasással!



Ennél többet nem árulok el. Még annyit: az igazán nagy csavar a sztori végén érkezik. Amúgy is végig humoros a történet, a maga határain belül, hiszen nem túlságosan hosszú a könyv, de a végén tényleg igazán jót kacagtam a fordulaton. Azóta már a kollégáimnak is meséltem róla.

A nyelvezetét tekintve nem túlságosan nehéz a könyv, kezdő angolosoknak is szerintem csupán néhány szó lesz ismeretlen, azoknak a megértésében, a jelentés kikövetkeztetésében meg sokszor elegendő, ha az ember megnézi az illusztrációkat. Úgyhogy én bátran ajánlom angoltanulós könyvnek is, fiatalabbak számára. Tiniknek is és úgy nagyjából bárkinek, mert gyorsan olvasható és a vicces, de tartok tőle, gimiben nem biztos, hogy mesét akarnának olvasni a fiatalok - javítsatok ki, ha tévedek. :)

Az illusztrációk egyébként nagyon szépek szerintem, van egy határozott stílusuk, de minden klasszikus, nem kell hosszan tanulmányozni valamit, hogy mi is az tulajdonképpen vagy mi történik.

NAGYON AJÁNLOM

Nincsenek megjegyzések