Breaking News

Penelope Ward: Neighbor ​Dearest – A legkedvesebb szomszéd {Értékelés + Nyereményjáték}

Penelope Ward: Neighbor ​Dearest – A legkedvesebb szomszéd

A blogturnéról




Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál Penelope Ward újabb romantikus regénye: Neighbor Dearest - A legkedvesebb szomszéd, mely önálló regény, nem kötődik szorosan a Stepbrother Dearest történetéhez. A Blogturné Klub tagjai hét állomáson keresztül boncolgatják a kérdést, vajon létezik igaz barátság egy nő és egy férfi között? Tarts velünk és a játékunk megfejtéséért cserébe megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásában.



Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 352
Fordító: Kereki Noémi Valentina
ISBN: 9789634574897
Sorozat: Legdrágább mostohabátyám 2.?
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,21)
Megrendelési link
Tényleg ​lehet barátság férfi és nő között?
A váratlan szakításom után arra vágytam a legkevésbé, hogy az új szomszédom az
exemre, Elecre hasonlítson – pláne, hogy még nála is szexibb legyen. Viszont a modora és a viselkedése már egyáltalán nem volt olyan megnyerő, mint a megjelenése. El is neveztem magamban Mérges Művésznek. A két kutyája ugatásától pedig képtelen voltam aludni. Így nem is bántam, hogy látványosan kerül, mint aki tudni sem akar a létezésemről.
Aztán egy este kiderült, hogy Damien mindent tud rólam. A hálószobám falán lévő lyukon keresztül ugyanis fültanúja volt a terapeutámmal folytatott összes telefonbeszélgetésnek, így az én sármos festő szomszédom jól ismerte a legféltettebb titkaimat. És bár nagyon próbált távol tartani magától, tudtam, hogy ugyanúgy érez irántam, hiszen a szívdobogása nem csal.
Azt hittem, Elec már összetörte a szívemet, pedig nagyon is egyben volt, és még hevesebben kalapált Damienért. Csak reménykedhettem, hogy nem ő fogja végleg megsemmisíteni.
Vesd bele magad a sodró történetbe!

Az első mondat:


""

Véleményem


Bevallom őszintén, elsőre kicsit megijedtem, merre is indul majd a történet, végtére is az előző könyv főszereplő itt gyakorlatilag... rossz színben tűnnek fel. De tudjátok mit? Teljesen jogos a dolog, és kifejezetten jó ötlet volt megmutatni a másik oldalt is, ugyanis minden történetnek több oldala van, attól függően, ki meséli. Az első részben éreztük, hogy Elecék összetartoznak - minden más csak az utukba állt és átugrandó akadály volt a végcél felé. Csakhogy az egyik ilyen "akadály" a mostani főszereplőnk volt - és neki bizony Elec összetörte a szívét, igaz szerelem ide vagy oda.

És azért is örülök, hogy a mostani sztori Chelsea története, mert ezt igazán megérdemelte. Már az első könyv olvasása közben is rettentően sajnáltam, és nem csodálom, ha elárulva érzi magát - hiszen ha nem a romantikus szemüvegünkkel fent nézzük a történetet, Elec valóban nem volt igazán fair vele szemben. Megérdemli, hogy megkapja a maga happy endjét - és igen, azt is, hogy elárulja, elárulva érzi magát, fájt neki ez az egész.

A sztori egyébként az első felében tökéletes szakítós történet. Arról szól, hogyan próbálhat az ember szakítás után új életet kezdeni. Egyáltalán nem tagadja, hogy Chelsea nehezen lép tovább, igenis szomorú, igenis nehezen kel fel reggelente, és szívesebben ásná el magát valahová a takaró alá, és hagyja mindenki békén. Viszont nagyon jó végigkövetni, hogyan lép tovább - nem hirtelen, sőt... Szépen végigpróbál mindenfélét, de ami az egész folyamatban a legjobb, hogy végül teljesen természetesen érkezik a megoldás. Nem is feltétlenül Damien miatt - az élet és az idő hozza el a gyógyulást.

Na de ha már Damien szóba került... A történetünk tehát Chelsea-vel kezdődik, aki új helyre költözött, és próbálja összeszedni magát. Ez nem megy túl gyorsan, és még egy pszichológus segítségét is kikéri. Az épületben lakik egy Damien nevű fickó, aki elképesztően jó pasi, de igazából Chelsea még mindig nem heverte ki Elecet. Ráadásul Damien egyáltalán nem tűnik kedves fickónak: kihallgatja Chelsea beszélgetését, utána pedig még ki is gúnyolja, a kutyái pedig ráadásul nem hagyják aludni sem, és még csak szándékában sem áll kezdeni valamit a helyzettel.

Innentől kezdve a sztori nagyrészt Damien és Chelsea lassú ismerkedését mutatja be, illetve hogy hogyan kerülnek fokról fokra közelebb egymáshoz. Az, hogy a kémia megvan, már az első pillanattól borítékolható. De tetszik, hogy a történet nem ragadt le itt. Chelsea még mindig az előző kapcsolatát gyászolja, Damien pedig egyáltalán nem akar kapcsolatot - így nem kattannak rá egymásra villámgyorsan. Barátkoznak, ismerkednek, megismerik egymást és egymás életét. Ennek nagyon örültem, mert nagyon könnyű az ilyen sztorikban egyből ágyba pattanni, aztán hopp, kész a románc. Itt nem erről volt szó.

Ezzel együtt tény, hogy egy ponton már nem kicsit volt frusztráló, hogy Damien hogy visszafogja magát - főleg, mert nem érteni az okokat. Azt érezni, hogy itt nem pusztán arról van szó, hogy agglegény akar maradni - ami jó hír, mert az ennyi szenvedésre nem lett volna elég indok. Aztán csak kibújt a szög a zsákból, innentől kezdve pedig nagyrészt ez lett a fókuszunk - nagyon helyesen. Minden összeáll, mindent megértünk végre, és az a komoly téma, ami előkerül, nagyon is jó döntés. Pirospont érte az írónőnek - nem fogom lelőni a poént.

Illetve még meg kell említenem, hogy Elecék kicsit ebben a sztoriban is visszatérnek - pont jó volt az egész megjelenésük így.

Összességében jó volt olvasni ezt a könyvet, amolyan délutáni vackolós olvasmány.

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8316_a_legkedvesebb_szomszed-20181128_101942.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


A regény fontos mellékszereplői a kutyusok, ezért a játékunkban is szerepet kapnak. Ismerjétek fel a kutyamániás sztárokat, és írjátok be a nevüket a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje 

 

12/01 Kelly és Lupi olvas
12/03 CBooks
12/05 Dreamworld -Top10 idézet
12/07 Deszy könyvajánlója
12/09 Sorok között
12/11 Kristina blogja
12/13 Sorok között

Nincsenek megjegyzések