Breaking News

Jeaniene Frost: Második ​kísértés {Értékelés + Nyereményjáték}

Jeaniene Frost: Második ​kísértés

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából ismét olvashatjuk Jeaniene Frost remek könyveit és immár a második része érkezik Vlad könyvének. Vlad és Leila története semmiképpen nem hétköznapi, de ezt már tudjuk.
Vajon a kapcsolatuk sorsáról sikerül dönteniük? Ki akarhat a lány életére törni? - Megtudhatjátok az Éjszaka hercege sorozat legújabb részéből.


Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám:
Fordító: Szebegyinszki Szilvia
ISBN: 9789634570844
Sorozat: Az éjszaka hercege 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,29)
Megrendelési link
A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…
Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.
A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.
Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

Az első mondat:


"Nem most ébredtem először fogolyként."

Véleményem


Őszintén szólva az első gondolatom az volt ezzel a könyvvel kapcsolatban, mennyire nem örülök, hogy ez a sorozat úgy sorozat, hogy ugyanannak a párosnak a története folytatódik tovább, nem pedig minden rész más párosról szól - az ilyen típusú sorozatoknál azt egy fokkal jobban szeretem.

Ezzel együtt el kell ismernem, egyáltalán nem untam ezt a kötetet, sőt, kifejezetten jól szórakoztam.

Rögtön a kötet indítása nagyon tetszett. Belecsöppenünk a főszereplőnkkel egy igen gáz helyzetbe, in medias res. Nem tudjuk, hogy került oda, csak azt, hogy gáz van. Aztán persze kiderül, hogy nem innen indul a sztori, hanem időrendben haladva ismerjük meg a "hogyan jutott el addig"-ot, és nagyjából a könyv felénél visszajutunk oda, ahonnan indul a sztori. Konkrétan ugyanaz a a jelenet benne van még egyszer a könyvben - de ez egyáltalán nem volt zavaró, értelmet nyert, ugyanúgy, mint pl. a Twilight esetében a hasonló módon kivitelezett prológus.

A történet másik indítása is nagyon tetszett: Vlad és Leila az előző rész végénél látszólag megkapta a happy endet, de legyünk őszinték, egy ilyen vámpírral azért nem ennyire könnyú az élet, nem ennyire egyértelmű még a boldog befejezés sem.

És kifejezetten vicces, hogy ez nem csak Vlad nyilvánvaló ellenségei miatt van így. A történetben természetesen kapunk egy akciódúsabb fő szálat, ez már rögtön a nyitójelenet alapján is nyilvánvaló. Ám ennél sokkal erősebbek voltak számomra azok a problémák, amikkel Vladnak és Leilának a kapcsolatukban kell megküzdeniük.

Kifejezetten tetszett, hogy ebben a könyvben a szerző nagyon is foglalkozik olyan dolgokkal, amiket sok hasonló sztori egyszerűen elmismásol. Ott van mindjárt a korkülönbség kérdése - az emberek már 10-15-20 év korkülönbség hallatán is lazán elkezdenek sápítozni, vámpíros sztori esetében viszont akár többszáz évet is képesek vagyunk magától értetődően elfogladni. Miközben azért ez már határozott generációs különbség - az értékrend egészen más a két fél között, ami nem semmi problémákat szülhet. Főleg, ha valaki olyan csökönyös, mint Vlad.

Szóval a sztori nagy részében ilyen problémákkal küzdenek a szereplőink, de szerencsére nekem nem vált unalmassá a dolog. Bár az is igaz, hogy Leila egy ponton lazán elfogad olyan dolgokat is, amik mellett az lett volna a normális, hogy haját tépve meneküljön és minél messzebb akarjon kerülni Vladtól - de azért még meg tudtam ezzel küzdeni a sztori oltárán.

A rejtéllyel kapcsolatos szál számomra a sztori közepében kicsit túlságosan is háttérbe szorult a többi dologhoz képest, pedig ebben is volt potenciál. Szerencsére a végére ez a szál is megjött, és elég izgalmasra is sikerült, ennek nagyon örültem. És az is egyértelművé vált, hogy igenis végigvonul egy szál a három köteten, és így lesz majd kerek minden.

Összességében szórakoztató olvasmány volt, nem mondom, hogy az agyamat nagyon igénybe vette, de nekem ezzel nincs gondom.

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7697_masodik_kisertes-20181128_101815.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


A mostani tíz állomásos blogturnénk az Éjszaka hercegéről szól, azonban ti is ismerhetitek a többi szereplőt, mi több lehet olvastátok mások könyvét is. A mostani játékunkban minden állomáson találtok egy könnyebb kérdést, amire a helyes megfejtéseket a Rafflecopter dobozába írjátok be.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Mi Vlad különleges képessége?


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11/29 Insane Life
11/30 Sorok között
12/01 Függővég - Vlad otthona
12/02 Angelika blogja
12/03 Dreamworld - Top10 idézet
12/04 Deszy könyvajánlója
12/05 Sorok között - Booktrailerek
12/06 Függővég
12/07 Olvasónapló
12/08 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések