Breaking News

Sarina Bowen - Elle Kennedy: Ez ​a srác {Értékelés + Nyereményjáték}

Sarina Bowen - Elle Kennedy: Ez ​a srác

A blogturnéról



Végre érkezik magyarul Elle Kennedy és Sarina Bowen közös LMBT regénye, a HIM: Ez a srác! Az érzékien romantikus és imádnivaló regényről a Blogturné Klub tagjai mesélnek lelkesen, sőt, extra állomásokat is találsz. A turné végén 3 példányt kisorsolunk a szerencsések között!


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 352
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634575542
Sorozat: Him 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,33)
Megrendelési link
Ők ​ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis?

Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Végülis mi rossz van abban, ha tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján furán alakultak köztük a dolgok? Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.

Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy a z egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.

Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sokmindenre rá kell jönnie a régi barátjával kapcsolatban… és magával kapcsolatban is.

Az első mondat:


"A kávézóban elég hosszú a sor, de tudom, hogy még így is időben odaérek a pályára."

Véleményem


Nagyon sokat vártam ettől a könyvtől, a Rubin Pöttyös sorozat első LMBT regényétől. Elle Kennedyt szeretem, Sarina Bowen nevével már sokszor találkoztam, emellett a HIM egy olyan kötet, amiért hónapokig kampányoltak a rajongók, majd amikor kiderült, hogy érkezik, mindenki nagyon boldog volt a hírtől - innentől kezdve nyilván sokat vártam a kötettől.

Tisztázzunk rögtön egy dolgot, mert enélkül nem tudunk mit kezdeni ezzel a kötettel, és jó lesz, ha ezt mindenki letisztázza magában, mielőtt megveszi ezt a könyvet, pusztán az izmos hasfalú borító miatt. Ez a kötet tisztán két férfi kapcsolatáról szól. Két olyan férfi kapcsolatáról, akik nagyon jól ismerik egymást és szeretik a szexet. Mindezt egy new adult regényben. Innentől kezdve mindenki készüljön fel sok meleg szexes jelenetre, és ezeknek egyébként igen grafikus leírására. Ilyeneket nem feltétlenül szoktam kiemelni egy hetero kötet esetében, de mielőtt ennek valaki nekiáll, szerintem ezt jobb tisztázni. Nem kerülgetem a forró kását, a ki mit hova dug itt is ki van fejtve. Sokszor. Így tessék készülni :)

És akkor most, hogy már elvesztettünk mindenkit, akinél ez kizáró tényező, haladhatunk tovább ennél fontosabb kérdésekkel.

A történet két nézőpontból fut - igaz, bevallom, annyira nem tudtam volna megmondani, hogy két különböző írónő dolgozott a köteten (csak feltételezem, hogy úgy, hogy egyikük az egyik, másikuk a másik szálat írta), hogy nekem időnként még azzal is gondom volt, hogy megállapítsam, épp melyikük szálán mozgok. Aztán persze mindig rájöttem, na de mégis...

Jamie és Wes életük egy nagy lehetősége előtt állnak: mindketten bejutottak a legjobb négy közi az egyetemi hokibajnokságban. Itt pedig jó néhény év kihagyás után elkerülhetetlenül újra találkozni fognak. Ők ugyanis egykor legjobb barátok voltak. Egy hokitáborban találkoztak nyaranta, és együtt keveredtek mindenféle zűrbe, jobbára Wes kezdeményezésére. Csakhogy néhány évvel ezelőtt valami történt - aminek hatására a kapcsolat megszakadt, illetve... Wes megszakította. Az, hogy pontosan mi esett meg közöttük, apró részletekben derül ki, de azért már nagyjából a kötet elején körvonalazni lehet, miről is volt szó.

Ami egyértelmű: Wes felvállaltan meleg, csak erről még Jamie nem tud - mivel Wes menthetetlenül beleszeretett. Jamie viszont imádja a nőket.

Viszont újra találkoznak, és hát... innen beindulnak a dolgok.

És azt kell mondanom, romantikus szál ide vagy oda, Wes és Jamie kapcsolatát én egyszerűen imádtam. Mindig is rajongtam a jóféle, bajtársias férfi barátságokért. Valahogy a férfiak úgy vannak bekódolva, hogy sokkal... könnyebbnek és tartósabbnak érzem már a haverkodásaikat is, mint amit mi nők produkálni tudunk. És ez nem szexizmus a részemről, egyszerűen szerintem a természetünkből fakad, hogy mi nők sokkal többet drámázunk, a férfiak meg valahogy látszólag mindent nagyon könnyen helyretesznek magukban és egymás között is - már ha akarják. Ha nem, akkor meg nem erőltetik a dolgot feleslegesen.



Wes és Jamie kapcsolatánál már azt is imádtam, ahogy újra találkoznak. Olyan egyértelmű, olyan könnyű minden - nem hiszem, hogy nálunk, nőknél ez ennyivel elrendeződe. Szeretünk drámázni, na.

Mindenesetre Wes és Jamie kapcsolata egyértelműen a legjobb dolog ebben a könyvben, már a kötet legelején is - és erre nagyon szükség van, mert nagyrészt ez viszi a hátán a sztorit. Természetesen más történések is vannak, hokitáboros, nagy döntések az életben típusúak, összességében viszont kettejük kapcsolata körül forog a sztori. És akörül, hogy most akkor vajon lehetséges-e, hogy Jamie nem is annyira hetero, mint azt gondolta volna.

Wes és Jamie ölelgetnivalóan cukik együtt. De tényleg, amolyan isten is egymásnak teremtette őket módon - és igen, tudom, hogy a nálam vallásosabbak, akik nem hisznek a meleg kapcsolatokban, ebbe a mondatba elég könnyedén beleköthetnének, de én már csak azért is így hagyom. Wes és Jamie minden jelenete tiszta öröm, ahogy a kapcsolatuk fokról fokra halad előre az... olyan természetes, olyan nehéz kérdés, mégis, a szoros kötelékük olyan magától értetődővé teszi. Nincsenek azok az igazán nagy drámázások és kavarások, amiket az ilyen jellegű sztoriktól megszoktunk - csak ők ketten.

Bonyodalom és döntés szinten természetesen előkerül a melegség témaköre, és az, hogy erre a külvilág hogyan reagál. Titkolni? Mikor lehet előbújni? Mit szólnak ehhez az emberek? Megbámulnak? Árthat-e a karriernek?

Nagyon tetszett, hogy ez a könyv rendkívül könnyedén szállította mindenkét vonalat: a könnyed természetességet az egyik oldalon, és az érthetetlen ellenszenvet a másikon. Azt hiszem, ennek a könyvnek ilyennek kellett lennie.

Egyébként ha megkérdeznétek, mi az első szó, ami beugrik nekem a könyvről, akkor az a szexi lenne. Te jó isten, mennyire szexi volt ez a könyv! Wes és Jamie között sistereg a kémia, és mivel jól ismerik egymást és mindketten pasiból vannak, nem nagyon fogják vissza magukat. Hűha.

Összességében imádtam ezt a könyvet, bátran ajánlom mindenkinek, aki el tudja fogadni, hogy ez a könyv egy igazán LMBT történet. Akik viszont szeretik az ilyen sztorikat, azok ezt imádni fogják.

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8301_him_ez_a_srac-20181128_101926.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Nagy örömünkre már több LMBT regény is megjelent itthon, így a játékunk során LMBT regények fülszövegeiből találtok részleteket. A feladatotok, hogy rájöjjetek mely könyvekről van szó, és írjátok be a regény címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Három ​testvér néhány órája magára maradt a világban, de megesküdtek, hogy soha senki nem választhatja el őket egymástól. A legidősebb Siméon, tizennégy éves. Cingár, barna szemű. Különleges ismertetőjele: intellektuálisan koraérett, már az érettségire készül. A középső Morgane, nyolcéves. Barna szemű, elálló fülű, osztályelső. Különleges ismertetőjele: a felnőttek minduntalan elfeledkeznek a létezéséről. A legkisebb Venise, ötéves. Kék szemű, szőke, elragadóan bájos. Olyan kislány, amilyet mindenki szeretne magának.


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


11.26. - Sorok között
11.28. - Hagyjatok! Olvasok! (e)
11.30. - Angelika blogja
12.02. - Deszy könyvajánlója
12.04. - Betonka szerint a világ…
12.06. - CBooks
12.08. - Kristina blogja
12.10. - Sorok között (e)
12.12. - Hagyjatok! Olvasok!
12.14. - Kelly és Lupi olvas
12.16. - Sorok között (e)

Nincsenek megjegyzések