Breaking News

Újabb feminista könyv érkezik a Könyvmolyképzőnél - Itt a magyar fülszöveg!

 A Moxie után újabb feminista YA történetet hoz a Könyvmolyképző!

A The Nowhere Girls értékelései kecsegtetőek, Goodreadsen 9000 értékelés mellett 4,33-as.
Most pedig megérkezett a magyar fülszöveg is!
Fülszöveg:

Három kitaszított összefog, hogy megbosszulják az iskolatársuk megerőszakolását, ami alapjaiban rengeti meg az iskolájukban uralkodó nőgyűlöletet és változtatja meg a környezetük életét ebben az égetően időszerű történetben.

Hogy kik a Senkiházi Csajok?

Akárkik lehetnének. De kezdetben csak hárman vannak:

Grace Salter nemrég érkezett a városba, mert a családját elűzték az otthonából, miután baptista prédikátor anyja egy lovasbalesetet követően radikális liberálissá vált.

Rosina Suarez, a fura punk lány, konzervatív mexikói bevándorló család sarja, aki szívesebben választaná a zenei karriert ahelyett, hogy az unokatestvéreit pátyolgatja és a nagybátyja éttermében pincérnősködik.

Erin Delillo kizárólag két dologért lelkesedik: a tengerbiológiáért és a Star Trek: Az új nemzedékért, ám még ezek sem képesek megingatni abban a hitében, hogy ő tulajdonképpen android.

Amikor Grace megtudja, hogy Lucy Moynihan, az új otthona előző lakója azért menekült el a városból, mert csoportos nemi erőszakkal vádolta meg a suli legmenőbb arcait, felbőszíti a helyzet igazságtalansága. Személyes okokból Rosinát és Erint is mélyen érinti Lucy tragédiája, ezért a három lány anonim csoportot hoz létre a Prescotti Gimiben, hogy fellépjen az iskolában uralkodó szexista kultúra ellen, és ennek jegyében a szex minden formáját bojkottálja az ellenkező nemmel.

Ez a változatos nézőpontokból előadott, úttörő szemléletű regény vádirat a nemi erőszak kultúrája ellen, és merész őszinteséggel boncolgatja a tinilányok szexualitását érintő kényes kérdéseket.

Nincsenek megjegyzések