Breaking News

Moziztam - A fiúknak, akiket valaha szerettem 3.




Kicsit félve kezdtem bele ebbe a filmbe.

Talán emlékeztek rá, hogy nem igazán jött be nekem a második film, ami meg a könyveket illeti, ott a harmadikat szerettem talán a legkevésbé.

De azért persze kíváncsi voltam, úgyhogy ma bele is vetettem magam a Netflixen. 

Azt kell mondjam, határozottan sokkal-sokkal jobban tetszett, mint a második rész.

Lara Jean továbbra sincs híján a rossz döntéseknek és a fejfogós baromságoknak (már elnézést), de a film második felére mintha ő is felnőtt volna. 

Peter pedig ebben a részben - hát, azt kell mondjam, a tökéletes pasi. Nem nagyon van mit tagadni rajta, és ez talán a figyelmessége miatt van leginkább. Ölelgetnivaló, na. 

De ha már cukiságok. Bevallom, ha valami negatívumot kellene mondanom a filmről, talán ez lenne. Szeretem a romantikus filmeket, de időnként nekem már kicsit túl cuki is volt ez a rész, tényleg már szirupossá vált egy-egy jelenet, ami azt akarta megmutatni, mennyire tökéletes is együtt Lara Jean és Peter. 




Mindenesetre határozottan a film javára kell írnom, hogy jobban szerettem, mint a könyvet - még ha voltak is dolgok, amiket kifejtetlennek éreztem. Például Lara Jean hirtelen támadt nagy szerelmét az egyetem iránt és persze Peter és az apja kapcsolatát. Ott voltak, a könyv olvasói tudják is, mi történik, de ez inkább csak kikacsintás nekik, ha nem ismerném a könyvet, akkor ezeknél biztosan pislognék, hogy ennyi, ez volt a szál? 

Egyébként a nagy szerelmen túl is voltak határozottan érdekes szálak, például rájöttem, hogy simán el tudnék viselni egy Kittyről szóló spin-offot, akár könyvben, akár filmben. És továbbra is a sztori nagy erősségének tartom az összetartó lánybarátságokat és a nővéri szeretetet. 

Az is nagyon tetszik, hogy a nagy cukormázba is belefért az az üzenet, hogy Lara Jean nem csak kettejük kapcsolatának tagjaként létezik, hanem önálló személyiség. Ez fontos része a történetnek és nagyon fontos üzenet is. 

Ahogyan az is nagyon tetszett, amilyen üzenettel távozunk a filmtől: a kapcsolatuk ugyanis nem érnek véget az összejöttek, szeretik egymást-nál, sőt! A java csak azután jön.

Nincsenek megjegyzések