Breaking News

Claire Danes váltja Keira Knightley-t Az ​essexi kígyó adaptációban
Az essexi kígyó nem csak odakint, hanem nálunk is nagyot futott - itthon a XXI. Század Kiadó gondozásában jelent meg. 

Azt már tudjuk egy ideje, hogy adaptáció készül a kötetből, a főszerepet pedig Keira Knightley játszotta volna. Most viszont kiderült, hogy ő visszalépett a szereptől, az indoklás szerint családi okokból. Eszerint a COVID miatt fennállhatott annak a lehetősége, hogy a forgatás miatt akár 4,5 hónapig nem találkozhat a gyermekével, ezt pedig Keira - érthető módon - nem szerette volna.

Helyette végül a Homelandből ismerős Claire Danes alakítja majd a főszerepet az Apple TV adaptációjában.


Fülszöveg:

1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter plébánosával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.

Az Essexi kígyó több irodalmi díjat kapott, megjelenése óta több mint egy éve az eladási listák elején szerepel a könyv az Egyesült Királyságban.  

Nincsenek megjegyzések