Breaking News

Újabb Henry Cavill interjúk utalnak arra, hogy kreatív konfliktusok állnak a Vaják szerepcsere hátterében




A sokkoló bejelentés után, miszerint a Vaják 4. évadára Henry Cavill nem tér vissza, Geralt szerepét pedig Liam Hemsworth veszi át, én is írtam egy bejegyzést, amiben megpróbáltam sorra venni az okokat, amik a háttérben lehetnek

Ahogy teltek a napok a bejelentés óta, egyre több rajongó lett benne egyre biztosabb, hogy valójában nem a Superman szerep vagy anyagi okok állnak a háttérben, hanem kreatív konfliktusok.

Ahogyan abban a bejegyzésben már írtam:  többször felreppent a pletyka az elmúlt egy-két évben, hogy Henry Cavill-nak konfliktusai voltak a stábbal. 
És hogy mi volt a konfliktus oka? 
A készítők - elsősorben az írók és a showrunner - nem tisztelték az alapanyagot, vagyis a Vaják könyveket és játékokat. Lekicsinylő megjegyzéseket tettek rájuk, illetve egyre inkább eltértek az alapanyagtól, hiába tiltakozott ez ellen Cavill. 
Tudjuk, hogy Henry Cavill elhivatott rajongója a világnak, márpedig ha úgy érzi, nem jól nyúlnak az alapanyaghoz, nem tisztelettel bánnak vele, rajongóként abszolút lehetséges, hogy a távozás fő oka az volt, hogy nem akart részt venni egy az eredetitől gyökeresen eltérő adaptációban, amit ő maga sem szívesen nézne rajongóként. (A konfliktusokról ITT és ITT olvashattok.)


Erre látszik ráerősíteni két egészen friss interjú.

Az egyik TikTokon kezdett el terjedni, pontosan a bejelentés kapcsán, ez ugyanis néhány nappal a hír előtt volt hallható a színésztől. Ebben Cavill arról beszél, hogy a hit a legfontosabb - ha hisz abban, amit csinál, akkor tovább tudja csinálni. De ha rájön az ember, hogy rossz, amit csinál, akkor azt abba kell hagynia, nem csinálod csak úgy tovább, mert annak nem lesz jó vége.

Mutatom:

@witchernation He knew…he always knew in his heart wasn’t in the right. #fyp #foryoupage #viral #witcher #netflix ♬ Smoked out Phonk - TREVASPURA



A másik egy friss interjú, amit a Total Film készített, én pedig a GamesRadar oldalon olvastam.

Ennek az interjúnak alapvetően az új Enola Holmes film a témája, és a kérdésben arról faggatták, milyen egy jól ismert szereplőt alakítani. 

Idézem a válaszát:

"Azt hiszem, kicsit csapdahelyzet mindig megpróbálni valamit újat hozni egy ikonikus karakterbe - mert már amúgy is annyira szeretik őket. És bár érdekes kicsit új szemszögből megközelíteni, úgy gondolom, fontos hűségesnek maradni ezekhez a karakterhez, és nem megpróbálni nagyon másnak lenni. Sokszor már maga a forgatókönyv is megnged némi különbséget, vagy a technológia változott útközben, ami változást hoz. De az ikonikus karakterek nem véletlenül ikonikusan, azt gondolom, túlságosan sokat változtatni rajtuk, trükkös utakra vihet félre."

Ezután kicsit konkrétabban beszél Sherlockról, de elég feltűnő, hogy a válasz elején többes számban beszél, és ismerve a fejleményeket és a kreatív különbségekről terjedő pletykákat, nehéz nem összehozni a kettőt.

Aztán tovább faggatták az interjúban, és ez a válasza is elég beszédes:

A következő kérdés az volt, mi alapján dönt arról, elvállal-e egy ilyen ikonikus szerepet.

A válasz pedig:

"Ha az ikonikus karaktert nagyon szeretem, az mindig nagy vonzerő lesz. Normál esetben amikor egy ilyen szerepet elvállalsz, valószínűleg ezen a ponton még nincs forgatókönyv, te pedig színészként írsz alá. Azt remélem, a jövőben producer is lehetek, hogy ott lehessek a kreatív folyamatok legelejétől."

Nincsenek megjegyzések