Breaking News

Aiden Pierce: Burn for Jack {Értékelés}

Aiden Pierce: Burn for Jack


Kiadó: Magánkiadás
Oldalszám: 93
ASIN: B0BJJLJZJ3
Sorozat: -
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: haha :D
Don’t go near the pumpkin patch on Halloween night…

Jack Calloway is the pumpkin-headed boogeyman of Hallow Hill. As the legend goes, he was a man of wicked tastes, devilish allure, and had a knack for dark magic. He and his lover—my ancestor—were tried as witches and burned at the stake at the edge of Hallow Hill’s pumpkin patch.

Some say he made a deal with the devil to spare his lover’s soul and haunts the pumpkin patch to this day, waiting for her return.

“Don’t go near the pumpkin patch on Halloween,” they’ve always warned the women in my family. “Jack might get you.”
Too bad I don’t listen because I have to find out the hard way that ghost stories exist for a reason. And in Jack’s flames, I just might become one.

Burn for Jack is a plot-light Halloween-themed PNR novella featuring a pumpkin-headed monster with a wicked thirst for our heroine. This story includes dark themes such as bondage, violence, gore, dubious consent, bullying, and murder.

Az első mondat:


"A shrill scream pierced the autumn night."


 



Véleményem


Nem voltak feltétlenül ilyesféle terveim, de szembejött velem ma egy Halloween kisregény, aminek megtetszett a borítója - utána pedig mit ne mondjak, felszaladt a szemöldököm a fülszövegen. Így végül arra jutottam, folytassuk az abszurd erotika listánkat, ezúttal Halloween témában.

A Burn Jack a borítója alapján egy szimpla horrornak tűnik, viszont a cím után olvasható szöveg már árulkodó: "Egy sötét halloweeni szörnyes románc"

Na, köszi, ebből mi lesz.

Még "jobb" a figyelmeztetés a fülszöveg végén: "A Burn for Jack egy nem annyira történetközpontú Halloween témájú paranormális romantikus kisregény, benne egy tökfejű szörnnyel, aki a hősnőnk iránt táplál furcsa vonzalmat. 
A sztoriban olyan sötét témák jelennek meg, mint a lekötözés, erőszak, vérontás, kétes beleegyezés, bullying és gyilkosság."

Vidám Halloween utazásnak hangzik, nem igaz?

Jelentem, én ezt elolvastam.

És tudjátok, mi benne az egészen bántó?

Stílusát tekintve bár nem egy Dickens, de közel sem olyan borzalmas és könnyen parodizálható, mint anno például a Taken by the T-Rex volt. 

Viszont a történet!

Te. jó. ég.

A fülszöveg nem hazudott, ebben a sztoriban bizony van minden.

Főszereplőnk, Ada egy kisvárosban lakik, és nem túl könnyű a suliban az élete. És akkor most ide mindenféle dolgot helyettesítsetek be, amiért kinézhetnek valakit: az anyja a legősibb mesterséget űzi, amiről mindenki tud a városban; a családja nőtagjai a legenda szerint boszorkányok, bár Ada maga ennek semmi jelét nem látta; ellenben azt tudni, hogy az egyik ősét elégették máglyán és férfi boszorkánnyal, akivel az erdőben kapták őket rajta... ördögi szexuális együttlétben, a férfi pedig a Sátánt szólította a máglyán; ezt követően pedig ez a bizonyos férfi, Jack Calloway visszajár tökfejű szörnyként, hogy minden Halloween éjszakán megpróbálja megtalálni rég elvesztett szerelmét, aminek köszönhetően egy később született őse meztelenül rohangált a városban. És ha ez még nem lenne elég, van egy ősellensége, a helyi menő csávó, aki mindent hajlandó megtenni, hogy pokollá tegye az életét - mindezt azért, mert nem hagyta magát megerőszakolni.

Na ugye, hogy szexi? :D



Ja, belecsapunk a lecsóba a sztorival rendesen.

Talán már mondanom sem kell, hogy természetesen Halloween éjszaka van, Ada pedig némi pénz reményében fogadást kötött a fent említett sráccal, hogy ő márpedig elmegy arra a bizonyos helyre, ahol elvileg a tökfejnek kéne felbukkannia minden évben.

Nem árulok zsákbamacskát: felbukkan. És természetesen minden pletyka igaz, így nincs is más célja, mint magáévá tenni Adát, aki egyébként természetesen még szűz is...

Innentől egymást váltják az erotikus jelenetek meg a gyilkosságok - utóbbiak pedig semmilyen szinten nem csökkentik hősnőnk fellobbanó vágyát Jack iránt.

A technikai akadályokat igazából magyarázat nélkül hidalják át - mert hát értitek, orális szex egy töklámpás fejű emberrel. Nem hangzik egyszerűen, de valahogy ennek a párosnak gond nélkül sikerül összehoznia. 


But I wasn’t afraid. Which was totally nuts. I should have been. There was a monster right behind me, looming over me with flames rolling off his pumpkin head. A freaking pumpkin head!


Elvileg nő írta ezt a sztorit, legalábbis az Amazon adatlapja szerint nő. De igazából szinte végig meggyőződésem volt, hogy ezt a sztorit pasi írhatta. Olyan magától értetődően szexista, hogy az egyszerűen fájdalmas. De tényleg, fel voltam vértezve mindenre, de sokszor rendesen fájt, amit olvastam. És míg a legtöbb monster erotica cucc olyan szinten abszurdra veszi a figurát, hogy tényleg csak nevet rajta az ember, ez a könyv komolyan vette magát, és ez tette igazán fájdalmassá. Nem viccnek szánta a legrosszabb pornófilmben illő jeleneteket, hanem abszolút komolyan gondolta.

Egyébként írói szempontból nem csak ez volt az egyetlen probléma. A pornófilmes klisék következménye az is, hogy a hősnőt a sztori elején úgy írják le, mint egy igazi, badass főszereplőt - szembeszáll a városka hülyegyerekeivel, nem hagyja magát eltéríteni a céljától, hogy tovább fog tanulni, megy előre a célja felé. Aztán jön tökfej, és pillanatok alatt teljesen magától értetődővé válik, hogy mindent félredobva megy vele a Pokolba. Tök logikus, nem? (Ne hozzak szóvicceket, ugye?)

Szóval bár szeretek a monster erotika cuccokról vitriolos kritikát írni, azt kell mondjam, ez annyira rossz volt, hogy még ez se tudom megtenni... 

(Viszont az azért elég sokkoló, hogy Amazonon 5 nap alatt 111 értékelést kapott, és 4,5 csillagos...)


CSAK MAZOCHISTÁKNAK

Nincsenek megjegyzések