Breaking News

Új Harry Potter és Gyűrűk ura projektekben gondolkozik a Warner Bros. új vezetője?!




A Warner Brothers háza táján néhány hónapra áll a bál. Aki követi az eseményeket, az nagyjából képben lehet, de esetleg valaki nem, röviden: a Discovery felvásárolta a Warnert, a közös cég pedig kapott egy új vezetőt, aki finoman szólva is belevetette magát a munkába. Az ő "tisztogatásának" eredménye többek között az is, hogy elkaszálták az HBO európai projektjeit és lekerültek ezek a filmek-sorozatok az HBO Max kínálatából is. 

A kérdéses vezető, David Zaslav most megint megszólalt a Warner jövője kapcsán, többek között a varázslóvilág jövője kapcsán is érdekes, amit mondott.

"Az igazi fókuszt a franchise-okra kell helyeznünk. 13 éve nem volt Superman filmünk. 15 éve nem készítettünk Harry Potter filmet. A DC és a Harry Potter filmek sok bevételt hoztak a Warner Bros.-nak az elmúlt 25 évben. Úgyhogy a franchise-okra kell koncentrálnunk - az egyik nagy előnyre, amink van. Jó példa a Sárkányok háza, ami a Trónok harcára épít, kihasználjuk a Szex és New Yorkot, A Gyűrűk ura, még mindig nálunk vannak a jogok, hogy Gyűrűk ura filmeket készítsünk. Mik azok a filmek, amik márkákká váltak, ismerik és szeretik őket szerte a világon? (...) A nagy filmekre kell fókuszálnunk, amiket szeretnek, amik miatt az emberek ott hagyják a vacsorát, hogy láthassák őket - és vannak ilyen címeink. Batman, Superman, Aquaman, és ha valamit tudunk a jövőben csinálni J. K. Rowlinggal a Harry Potter kapcsán, A Gyűrűk urával, mit csinálunk a Trónok harcával? Mit csinálunk a sok nagy franchise-zal, amik nálunk vannak? Ezekre kell fókuszálnunk."

Az viszont kiderült a nyilatkozatából, hogy jelenleg nem dolgoznak varázslóvilágos projekten - ami azt is jelenti, hogy egyelőre nincs előkészületben újabb Legendás állatok film. Itt eredetileg öt filmet terveztek, viszont nem rendelték be rögtön a folytatást, várták a bevételi adatokat - és bár kifejezetten rosszul nem teljesített a legutóbbi Legendás állatok film, a várakozások alatt maradtak a bevételek.
Azt is érdemes kiemelni, hogy Zaslav azt emelte ki, hogy 15 éve "nem készítettek Harry Potter filmet". Nekem a megszólalásától nagyon olyan érzésem van, mintha konkrétan Harry Potter tartalomban gondolkozna, és nem egy hasonló spin-off-ban, mint amilyen a Legendás állatok volt. 


Mindenesetre nagyon úgy tűnik, valóban ez lesz az irányvonal a Warnernél: minél több bőrt lehúzni a náluk lévő nagy márkákról. 
Ezzel egy szintig nincs probléma, amíg nem megy a minőség rovására - de azért vannak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy jó gondolat-e egy huszonhatodik dolgot csinálni ezekben a világokban, ha cserébe az új, original tartalmak a háttérbe szorulnak. 


Nincsenek megjegyzések