Breaking News

Moly pipáló - nov. 9-15.


Sziasztok!

Megint itt a Moly múlt heti tíz legnépszerűbb könyve, úgyhogy megint pipálunk!

November 9-e és 15-e között a legolvasottabb könyvek:





E. L. James: Grey 
Leiner Laura: Illúzió 
Andy Weir: A marsi
Paula Hawkins: A lány a vonaton
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
E. Lockhart: A hazudósok
Anna Todd: Miután elbuktunk
Kiera Cass: Selection - A Párválasztó
Antoine de Saint-Exupery: A kis herceg
Meredith Wild: Hardwired



7/10

Meglepő, a múlt hét óta egész radikálisan változott a lista. 

Vannak persze visszatérők, többen már hetek óta: A marsi, A lány a vonaton, A hazudósok. Ezeken már meg sem lepődök. Szintén visszatérő Leiner Laura is a múlt hétről, az Illúzió még friss megjelenés, és egyébként is Leiner Laura, úgyhogy nyilvánvaló volt, hogy még mindig toplistás lesz. 

Az elmúlt hetekben szintén többször látni a listán a HP sorozat első részét. Nos, annak, hogy hirtelen mindenkinek újraolvasni támadt kedve, két nyomós oka is van: egyrészt egészen sok hír érkezett Rowling új projektjei kapcsán, ami mindig kicsit felrázza az alvó HP rajongókat, másrészt megjelent az illusztrált kiadás, amire sok rajongó - köztük én is - lecsapott. Alig várom, hogy megérkezzen a csomagom, és végiglapozhassam! 

Új a listán a Grey, ami most jelent meg magyarul, és rögtön az első helyen debütált. A Szürke trilógiának még mindig sok a rajongója, ráadásul érdekes kérdés, vajon mi járhat Mr. Grey fejében, ez a könyv pedig erre ad válaszokat. Angolul már olvastam, hamarosan lesz szerencsém hozzá magyarul is, és hozom a véleményem. Külön érdekel, milyen lesz a fordítás, hiszen ez a kötet már másik kiadó (Libri), és másik fordító gondozásában jelenik meg. Remélem, jobb lesz, mint az előző.

Anna Todd fanficből lett regénye is helyet kapott, én pedig egyre jobban elgondolkozom, hogy csak megnézem már magamnak a sorozatot. Talán majd januárban. 

A Párválasztó sorozat is felbukkant, ebben szerepe lehet a közelgő új kötetnek is, és annak, hogy épp a napokban nézhettük meg a zárókötet (bár Kiera Cassnél még nem venném ezt olyan biztosra) borítóját, aminek a szokásoshoz képest azért vegyesebb volt a fogadtatása

Szintén új megjelenés a Hardwired, így tehát ez sem túlságosan meglepő, viszont A kis herceg felbukkanása annál inkább. Talán a szörnyű párizsi események indítottak mindenkit arra, hogy a lelki táplálékul szolgáló mesét olvassák?  

2 megjegyzés:

  1. Most megy A kis herceg film a mozikban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor erről lemaradtam. Köszi a megfejtést! :D

      Törlés