Breaking News

Millie Marotta: Állatok királysága {Nyereményjáték}

Agy ki, kreativitás bekapcs

Millie Marotta: Állatok királysága

A blogturnéról



A Libri kiadó gondozásában jelent meg Millie Marotta új színezőkönyve felnőttek számára, az Állatok királysága. Lenyűgöző grafikája és aprólékos vonalvezetése szemetgyönyörködtető.
Most öt blogturnés állomáson keresztül velünk együtt színezhettek és ha játszotok, akár nyerhettek egy példányt a könyvből.




Eredeti cím:
Kiadó: Libri
Oldalszám: 96
Fordító:  Abody Rita
ISBN: 9789633107157
Sorozat: -
Függővég: -
Bechdel-teszt: -
Moly link
Goodreads link (4,50)
Megrendelési link
Ez a varázslatos színezőkönyv hetek óta vezeti az Amazon sikerlistáját és szinte minden jelentős könyvpiacon megjelent már.

MERÜLJ EL AZ ÁLLATOK ÁLOMSZERŰ KIRÁLYSÁGÁBAN

Millie Marotta, a könyv illusztrátora Walesben nőtt fel, növények és állatok színpompás társaságában. Jelenleg tengerparti stúdiójában él és dolgozik, és az őt körülvevő csodálatos vadvilágból meríti inspirációját.
Most bárki személyessé teheti az alkotó gyönyörű rajzait, és megalkothatja saját elképzelése szerint az állatok királyságát. Íme, a növények és az állatok tökéletes világa, amely felfedezésre vár: a kicsiny bogárkától amelynek szárnya szivárványos színekre áhítozik , a hatalmas bálnáig, amely a mesés óceáni mélységeket járja. Nincs szükség semmi egyébre, mint tollakra, ceruzákra és egy cseppnyi képzelőerőre.        

Véleményem


Egy színezőről nyilvánvalóan a véleményem is rendhagyó, hiszen nem tudom elmondani nektek azokat a dolgokat, amiket általában szoktam: nem tudok főszereplőkről, mellékszereplőkről és jellemfejlődésről írni, nem tudok szót ejteni a szerző stílusáról vagy éppen arról, milyen volt a cselekmény.

Egy színező esetében ketten vagytok: Te meg a színező. Aztán elkezdesz színezni, kikapcsol az agyad, és csak arra koncentrálsz, hogy milyen színt válassz, és hogy most akkor filc vagy ceruza? Lehet, hogy közben azért végigszalad benne néhány gondolat: hová tedd majd később a falon, kinek akarod feltétlenül megmutatni, ha elkészül, de ami biztos: teljesen más a "feladat", mint amit a hétköznapok mókuskerekében csinálsz. (Kivétel ha óvónő vagy tanítónő vagy, de ők a kisebbség. :D Meg persze a kisgyerekes szülők, de azért ez a színező egészen más - több kreativitást és koncentrációt igényel, mint gyerekkorunk színezői.)


És valószínűleg pont ezért terjed ennyire a színező-őrület - amióta a Pandaláról írtam, a közvetlen környezetemben már mégtöbb embert megfertőzött. Legutóbb a legjobb barátnőm jegyezte meg, hogy nyomtatott néhány színezőt, és épp azon gondolkozik, hogy vesz könyvet is. És észre se vettük, de elrepült fél óra a társasában, és semmi másról nem beszéltünk, csak felnőtt színezőkről, színeznivaló mintákról és arról, hogy mégis milyen eszközökkel kellene nekiállni. Ki mit szeret - a nagyon aprólékos képeket vagy a kevésbé aprólékos munkát igénylőeket. A nagyon színes kép a tuti, vagy elég néhány szín, de azt szépen variáljuk. Határ a csillagos ég. 

Szóval valójában hazudtam: színezők esetén nem csak Te vagy és a színező, még ha a színezés idejére úgy is tűnik. Ott van a család, a szomszéd, a kutya, a macska (na jó, talán ők nem), akikkel megosztod az élményt. Akik javaslatokat tesznek, mi milyen színű legyen vagy milyen technikát használj. A "közönség", akinek megmutatod az elkészült műveket, és a jól végzett munka büszkeségével az orruk alá tolod: Na, milyen lett?

A színezőőrület határozottan elragadta a családomat. Mindenki színez, az Állatok királyságáért már harcok folytak. Néhány mintáért kifejezetten - a nővérem rögtön lecsapott a hullámos papagájra. Egy teljes doboznyi színesceruza került elő a gyerekkoromból, és most már nem is ássuk el valahová a garázsba, kell a színezéshez. A technika is fejlődik: a pasztellkréta színe ugyan szép, de tompa, és nem lehet olyan szépen vonalon belül maradni. A gyenge minőségű filccel vigyázni kell, mert átüt a papíron. Mi a tűfilcre fogadunk, nálunk az vált be. De persze a lényeg itt is a szabadság.

AJÁNLOM

És akkor következzen a galéria: 













Nyereményjáték


Ha már állatok, akkor barangoljunk mi is el az állatok világában.
Ezúttal nincs más dolgotok, mint kitalálni milyen állatok rejtőznek a különböző állomásokon. persze amennyire egyszerűnek hangzik, nem az. Egy kis nehezítése lesz számotokra, találós kérdések formájában bújkálnak.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

Egy kis segítséget adok: ezúttal tekintsetek el a bogár-rovar kérdéstől! :D 

Fűszálak közt zöld bogár,
Meglapulva egyre vár.
Ha a fűszál megrezzen,
Nagyot ugrik, elrebben.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.16. - Szembetűnő
11.19. - Deszy könyvajánlója
11.22. - Insane Life
11.24. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések