Breaking News

Laurelin Paige: Found in You – Sehol se talállak {Nyereményjáték}

Alayna, remélem, elég volt a lecke

Laurelin Paige: Found in You – Sehol se talállak

A blogturnéról




Alaya és Hudson története folytatódik!
A Libri kiadó jóvoltából jelent meg Laurelin Paige, Fixed-sorozatának második része, a Found in You - Sehol se talállak című kötet.
Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere háromnaponta, különböző állomáson teszi közzé bejegyzéseit. Természetesen, ahogyan lenni szokott, sok érdekességet is találtok a könyvvel kapcsolatban és ha velünk játszotok, tiétek lehet a 3 könyvpéldány egyike!



Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Found in You
Kiadó: Libri
Oldalszám: 372
Fordító: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789633102138
Sorozat: Fixed 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,28)
Megrendelési link
Alayna Withers sötét titkot őriz: megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Titokban szemmel tartja, megszerzi a híváslistáját, kilesi az e-mailjeit. Hudson Pierce multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog. Kettőjük kapcsolatát a szenvedély és a testiség hatja át, de Alayna többre vágyik. Szerelmet, bizalmat, megbecsülést akar. Hudson azonban próbára teszi a türelmét, és amikor a lány úgy határoz, hogy megkörnyékezi az egyetlen nőt, aki látszólag mindenkinél jobban ismeri Hudson múltját, sötét, vad és veszélyes területre téved. És a tét immár nem csak Hudson szerelme…
Laurelin Paige a The New York Times, az USA Today és a Wall Street Journal bestseller-szerzője.
-A Fixed-sorozat eddig több mint 1 millió példányban kelt el csak az USA-ban
-Az első rész 12 országban jelenik meg közel egy időben
-Az Amazon adatai alapján a tavalyi év 7. legnépszerűbb könyve
-A People Magazine szerint a 10 legkeresettebb könyv egyike
-A Goodreads oldalán az írónő regényei 100 000-nél is több jó értékelést kaptak

Az első mondat:


"Megálltam a Park Avenue-n a felhőkarcoló bejáratánál, és az épület kőbe vésett nevét bámultam."

Véleményem


Na jó, őszinte leszek: idegesített Alayna. Nem mindig, de sokszor. És ez nagyjából visszatérő eleme volt ennek a regénynek. 

Alayna kapcsolatfüggő és mániákus, innentől kezdve nem meglepő, hogy kifejezetten problémás neki belevágni most egy komolyabb kapcsolatba Hudsonnel. Vele még egy mindenféle problémát nem cipelő nőnek is nehéz dolga lenne, hát még Alaynának. Nem segít a helyzeten, hogy a pasi tele van titkokkal, az anyja meg utálja Alaynát. Ebben a helyzetben nagyon nehéz eldöntenie, hogy mi az, ami még egészséges kíváncsiság a részéről, és mi az, ami már beteges. Az egész könyvben ezzel küzd, és ezt bizonyos szinten meg is értem. 

Önmagában ezzel nem lenne problémám, sőt... Kifejezetten kellemes változatosság, hogy ebben a könyvben mindkét főszereplőről tudjuk, hogy betegek, és ők is tudják magukról. Sok erotikusnál ez problémás, itt ki van mondva: komoly gondokkal küzdenek a szereplőink. Szuper. Még az is tetszik, hogy Alayna nem könnyen tud megküzdeni ezzel az új helyzettel. 

A fő problémám a megoldásával van. Nem akarom elspoilerezni a könyv csavarjait - bár igazából eléggé sejthetőek voltak -, de olyan, mintha Alayna a döntési helyzetek nagy százalékában direkt a rosszabbik utat választaná. Olvasóként meg csak olvastam, olvastam, és fogtam a fejem, mert nyilvánvaló volt, hogy valami súlyos közeleg. Szerencsére a könyv végére összeszedte magát, így a könyvet már nyugodtan tehettem le, várva a folytatást. 


A jó pont pedig Hudson volt. Nos, persze ő sem tökéletes, sőt... A túlzott rejtélyességével sokszor maga alatt vágja a fát - vagyis inkább Alaynát löki a rossz irányba -, viszont kifejezetten szerettem, hogy láthatóan komolyan veszi a kapcsolatukat. Imádtam az apró figyelmességeket a részéről, és ettől csak még idegesítőbb volt, hogy Alayna milyen marhaságokat magyaráz bele abba, amit Hudson tesz. Persze bizonyos dolgok már Hudsonnál is a túl sok kategóriába estek, volt több ilyen is, de hát... egyikük sem vetkőzheti le a problémáit egyik pillanatról a másikra. 

Voltak persze jeleneteket, amiket kifejezetten szerettem. Ahol például Alayna és Hudson párként megjelennek nyilvánosan, az az esetek többségében nyerő, illetve a családi összejöveteleket is nagyon szerettem, ezek azok a pillanatok, amikor tényleg kiállnak egymás mellett, és öröm volt látni, ahogy Alayna a sarkára áll. Ilyenkor előkerült a humor és a romantika, ezeket szerettem igazán az első részben is.

Összességében azonban a könyv nagy részében előkészítjük a befejezést, és próbáljuk kitölteni az időt a nagy robbanásig. Ami viszont tényleg nem is sikerült rosszul. Az igazán izgi dolgok tehát a könyv utolsó harmadában történnek. Titkok derülnek ki, nagy veszekedések jönnek, mondhatni borul a bili. És ez tényleg jó volt, kellett ez a tényleges bonyodalom, meg a hosszan felépített "fejet a falba pillanatok" robbanása - Alayna, következőleg jobban gondold át, könyörgöm! Annyira egyértelmű volt, de tényleg. 

Szerencsére függővéget nem kapunk, de azért egy elég erőteljes nyomot igen a következő kötetre vonatkozólag. Kíváncsi vagyok, hogyan tovább, és mi az pontosan, amit Alayna meg fog tudni.

EGYNEK ELMEGY

Nyereményjáték


Alayna és Hudson kapcsolata kissé sötét és titokzatos. A lány már megszállottjává válik Hudsonnak. Mi viszont nem csak ilyen könyveket ismerünk, hanem filmeket is.
Mostani játékban képek alapján és némi utalás alapján az a feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik könyv alapján készült filmből van a képkocka. Minden esetben magyarul megjelent mű társul hozzá.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



A huszadik századi francia irodalom kétségkívül legnagyobb hatású regénye, egy fiatal párizsi lányról, aki meglepő döntést hoz.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje



11.21 Deszy könyvajánlója

11.24 Insane Life

11.27 Angelika blogja

11.30 CBooks

12.03 Kelly & Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések