Breaking News

Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke! {Nyereményjáték}

Tetszett, de olvastam volna még

Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

A blogturnéról




A Reménytelen és a Reményvesztett szereplői még egyszer, utoljára visszatérnek! Sky és Holder történetét már megismerhettük - mindkét szemszögből. Most azonban eljött az ideje, hogy megtudjuk, mi történt a legjobb barátaikkal, Sixszel és Daniellel. Vajon vannak sorsszerű találkozások? Várhat rájuk is happy end, vagy a múlt mindent összekuszál? 
November 12-e és 19-e tartsatok a Blogturné Klubbal, hogy megtudjátok, hogy tetszett nekünk ez a különleges kötet! És ha ügyesen keresgélitek a Hamupipőkéket, még a három nyereménykönyv egyike is a Tiétek lehet! 




Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Finding Cinderella
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 160
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633993705
Sorozat: Reménytelen 2,5
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,36)
Megrendelési link
Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül
belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.
A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?

Az első mondat:


"– Tetkót csináltattál?"

Véleményem


Nagyon úgy tűnik, teljesen ráálltam Colleen Hoover kiegészítő sztorijaira. A Reményvesztettet is imádtam, csakúgy, mint a Slammed másik szemszögét, most pedig itt a Reménytelen 2,5. része, a kiegészítő kötet.

Danielt már az előző részben megismerhettük kicsit közelebbről, és rövid kis utalás is volt a titokzatos lányra, akivel a sötétben találkozott. Szóval most ő a főszereplőnk, Daniel, az előző részekből megismert Holder legjobb barátja. Tanúi lehetünk a nagy pillanatnak, amikor megismeri a titokzatos lányt. Róla álmodik, próbálja megtalálni, de fogalma sincs ki a lány.
A másik főszereplőnk pedig Six, Sky legjobb barátnője. Sorsszerű, hogy ezek ketten találkozzank, egy évvel a Hamupipőke-sztori után. Daniel épp kijött egy rossz kapcsolatból, Hamupipőkét még mindig nem találja. Six visszatért a csereprogramról, de valahogy megváltozott. És amint ezek ketten találkoznak, szikrázik köztük a levegő, és képtelen távol tartani magukat egymástól.

És ezek ketten együtt elképesztően aranyosak. Komolyan mondom, a könyv nagy részét végigmosolyogtam. Az egyik pillanatban csipkelődnek, a következőben pedig úgy turbékolnak, mint egy gerlepár. Viszont senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy kettejüket egymásnak teremtették.

A kép forrása
Daniel már az előző részben is jó srácnak tűnt, és csak még szimpatikusabb lett ebben a részben. Nem is igazán tudom, bele tudnék-e kötni a srácba valahol. Nem tökéletes, de mégis majdnem az. Imádtam, hogy mindenkinek becenevet ad, ez egyedivé tette, és nagyon sok mosolyt köszönhetek neki, jó ötlet volt.
És még a családja is! Úristen, de imádtam a családját. Képzeljetek el egy olyan famíliát, amiben mindenki tud mindenkiről mindent, és szétszekálják egymást mindenért. Hatalmas pirospont, már csak azért is, mert ez a sorozat tele van nem túl jól működő családokkal, örülök, hogy azért egy normális (bár mi számít normálisnak), de legalább szerető családot is láthatunk. 

Másrészről ott van Six, akit megismertünk eddig valamilyennek, és most valami egészen mást kapunk. Persze, azt láthattuk már a Reménytelenben is, hogy Six jó barátnő, de azért határozottan problémás volt. Viszont ebben a részben sokkal jobban megismerjük, egy picivel időben is később, és sokkal-sokkal szimpatikusabb karakter, mint ott volt. (Ó, és ha már Six, az ő családja is szerzett nekem vidám perceket. Képzeljétek el, amikor Daniel találkozik a lány bátyjaival! Jó lesz, higgyetek nekem!)

Viszont nem lenne Colleen Hoover Colleen Hoover, ha nem tudna meglepetést és tragédiát csempészni a sztoriba. Természetesen nem fogom lelőni a poént, de megsúgom: lesz csavar. Van egy, amit úgyis mindenki talál, talán még azelőtt, hogy olvasni kezdené a sztorit. De itt nem is az a cél szerintem, hogy ezt ne fejtsük meg. Arra pont elég, hogy elterelje a figyelmünket és hamis biztonságérzetet adjon. Hiszen már megvan a csavarunk, nem igaz? Miért lenne még egy? Megsúgom: lesz. És megsúgom: az én szívem összetört. Ripityára.

Aztán persze ott vannak a mellékszereplőkként visszatérő Dean és Sky is. Tényleg csak mellékszereplők, de jó őket megint együtt látni, és a négyest is imádom. Mondom, sorsszerű. És kifejezetten tetszett a titokkiteregetés is, bár szívesen olvastam volna hosszabban azt a jelenetet.

Merthogy a vége nekem kicsit túl gyors volt. Jött a csavar és a sokk, és innentől kezdve mintha valaki felgyorsította volna a felvételt, úgy száguldoztunk a befejezés felé. Pedig nekem még lettek volna kérdéseim, én még akartam válaszokat, de legalábbis elmerültem volna még kicsit az "Utána" időszámításban. Az alapsztori egy regényre is elég lett volna, a csavar miatt biztosan.

Összességében azonban így is nagyon tetszett. Egy igazán romantikus, szívet melengető történet egy sorsszerű találkozásról - az elején. És egy kis szívettépő tragédia, csak hogy olyan hooveres legyen a sztori. Nagyon örülök, hogy megírta az írónő, Danielt imádtam, Sixet is megkedveltem, olvastam volna még egy kicsit.

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Hamupipőke története az évek során annyi feldolgozást megélt, hogy ember legyen a talpán, aki számon tudja tartani őket.
Mindenesetre ha már ez a becenév jutott a rejtélyes lánynak a könyvünkből, ássuk bele magunkat egy kicsit mi is!
A blogturné minden állomásán találtok egy képet valamilyen Hamupipőke-feldolgozásból - lehet modern verzió, zenés vagy animációs, film vagy tévésorozat, a lényeg, hogy mind a Hamupipőke mesének köszönheti a létezését!
A Rafflecopter doboz soraiban a film címét várjuk tőletek. Természetesen elfogadjuk a magyar és az angol címeket is.
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseket e-mailben értesítjük, onnantól kezdve 72 órán belül várjuk a jelentkezésüket, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.13. Dreamworld
11.14. CBooks
11.15. Deszy könyvajánlója
11.16. Angelika blogja
11.17. MFKata gondolatai
11.18. Kelly és Lupi olvas
11.19. Media Addict

Nincsenek megjegyzések