Breaking News

Colleen Hoover: This Girl – Ez a lány {Nyereményjáték}

Még az is lehet, hogy ez a kedvenc a sorozatból

Colleen Hoover: This Girl – Ez a lány

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Colleen Hoover: This Girl - Ez a lány című regénye, a Slammed trilógia befejező kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere, Willel karöltve felidézi Mr. és Mrs Cooper megismerkedésének és egymásra találásának keserédes történetét.

2015. november 16-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!



Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: This Girl
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám:  296
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633994085
Sorozat: Szívcsapás 3.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,22)
Megrendelési link
Colleen Hoover, a New York Times bestseller írója a viharos szerelemmel, szenvedéllyel és fájdalommal teli Szívcsapás-sorozattal számos olvasót ejtett rabul.
Miután Layken és Will szerelme a legnagyobb próbatételeket is kiállta, az immár házasságban élő fiatal pár végre kezdi biztonságban érezni magát a kapcsolatban. De bármennyire is élvezi Layken az új, közös életüket, néhány kérdés nem hagyja nyugodni. Noha Will szeretné magában tartani a múlt fájdalmas emlékeit, Layken mindent tudni akar róla. Will végül beadja a derekát, és elmeséli saját történetét, mely során felszínre kerülnek legbelsőbb érzelmei és gondolatai. Miközben újraéli jó és rossz pillanatait, a Laykennel való első találkozásáról is meglepő dolgok derülnek ki.
Az Ez a lány-ban Will a saját szemszögéből meséli el Laykenhez fűződő, bonyolult kapcsolatát. Kettejük jövője azon múlik, hogyan birkóznak meg a múlttal a közkedvelt Szívcsapás-sorozat záró részében.

Az első mondat:


"Ha összegyűjtenék minden romantikus verset, könyvet, dalt és filmet, amit valaha olvastam, hallottam vagy láttam, és valahogy egy üvegbe zárnám belőlük az összes lélegzetelállító pillanatot, még az is elhalványulna a mostani mellett."

Véleményem


"Kettejük jövője azon múlik, hogyan birkóznak meg a múlttal" - Na ez volt az a mondat, ami kétségbe ejtett. A Slammedet nagyon szerettem, a Visszavonulót elfogadtam, a közös élet realitását mutatta meg a rózsaszín szemüvegen túl, ezért bár nem szerettem annyira, mint az elsőt, elvoltam vele. Aztán itt a 2,5. kötet, és Will szemszög. Nyilvánvalóan kell! Viszont ez a fenti mondat... Kezdtem attól félni, hogy újabb bonyodalom árnyékolja majd a kapcsolatukat, megint jön valami, amitől oda a happy end, amiért annyira megküzdöttünk. Szóval féltem, de jelentem: indokolatlan volt.

Ha nagyon röviden kellene elmondanom, mi ez a könyv, akkor azt mondanám, hogy olyan, mint egy kiegészítő novellába ágyazott másik szemszög történet. Mostanában divatos megírni a másik (jellemzően férfi) szemszöget is érdekességképp. Ez jobbára ugyanolyan regény, mint az eredeti, csupán a másik szemszögből. Sokszor színesítik annyival, hogy korábbról kezdjük és/vagy később fejezzük be, de magában a felépítésben semmi változás nincs.

Jelentem, Colleen Hoover kicsit megcsavarta a dolgokat. Megkapjuk azt, amit egy kiegészítő folytatásnovellától várunk: jelen esetben Will és Layken nászútját. Másrészt viszont ott a Will szemszög is. De még a keret sem annyira egyszerű, ugyanis fejezetről fejezetre ugrálunk múlt és jelen között. Minden fejezet két részből áll: a fejezet első részében zajlik a nászút, és jelenetről jelenetre haladva figyelhetjük a beteljesült szerelmet. Ráadásul a csemegén túl minden nászutas rész felvezetője a fejezet Will szemszöges sztorijának. Azaz a nászúton beszélgetnek valamiről, ami kapcsolódik a múlt adott jelenetéhez. 

Ráadásul Colleen Hoover ügyesen válogatta össze azt is, mit kapunk meg Willtől. Nem az egész történetet egy az egyben, hanem tulajdonképpen egy válogatást. Will közös kapcsolatuk legmaradandóbb jeleneteit meséli el, valamint az ezekhez kapcsolódó dolgokat a saját életéből, Laykenön túl. Ez a Slammed sorozat Best of, Willtől. Ráadásul inkább a jobban sikerült első könyvet helyezi előtérbe az írónő, a visszaemlékezések 90%-a ehhez kapcsolódik, a maradékban pedig inkább a plusz jelenetek kerülnek előtérbe, amikről eddig még nem hallottunk. (Például a Slammed és a Visszavonuló közti időszakból.)

Azaz mi van ebben a könyvben:
- Kis folytatás a Visszavonuló utáni időszakból
- Sok új infó Willről
- Will gondolatai, és olyan jelenetek a múltból, amiket Lake szemszögéből nyilván nem láthattunk
- Plusz jelenetek a Slammed, a Visszavonuló és a kettő közötti időszakból
- Egy csippetnyi friss Gavinékről

Arra is rá kellett jönnöm, hogy bizonyos szempontból Colleen férfi szemszögeit jobban is élvezem, mint az eredetieket. És tudjátok, miért? Nagyrészt a részletek miatt. Az eredeti szemszögben még minden új, és a nézőpontkarakterünkkel egyetemben bizonyos dolgok kapcsán feltételezésekkel élünk. Aztán a másik szemszögben egyszer csak jön Colleen, mindent megcsavar, és kiderül, hogy valójában nem is az, vagy nem is úgy történt, mint a másik főszereplő vagy mi gondoltuk volna. Apróságok, amik mindent új megvilágításba helyeznek.

Ó, és nem lenne Slammed a Slammed, ha nem lennének slam versek. Néhány régi kedvenc is újra előkerül, de új verseket is kapunk. És szerintem a sorozat eddigi legszebb versét produkálta Will, a kötet legeslegvégén. Megríkatott.

Összességében imádtam ezt a kötetet. A sorozat legszebb versét produkálta, hozta egy kiegészítő epilógusnovella happy end buborékát és a másik szemszög érdekességét, utóbbit az apróságok miatt zseniálisan. Még azt is le merem írni, hogy az egész sorozatból ez lett a kedvenc kötetem!

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


Mostani játékunkkal egyszerre szeretnénk búcsúzni a sorozattól, és feleleveníteni a Layken és Will kapcsolatában fontos szerepet játszó pillanatokat.
Minden állomáson (és a Blogturné Klub közös blogján is: www.blogturneklub.com) egy, a korábbi eseményekkel kapcsolatos kérdést találtok, melyek megválaszolásával esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három This Girl - Ez a lány példány egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.

Mi annak a versnek a címe, melyet először ad elő Will a slam esten?


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11/20 Deszy könyvajánlója
11/21 Kristina blogja

Nincsenek megjegyzések