Breaking News

Könyvfesztivál 2016 - A szerzemények

Úgy döntöttem, az idei könyvfesztiváli beszámolómat kettészedem, úgyhogy első körben következzen a bejegyzés arról, milyen könyveket szereztem be. 

Előrevetítem: elszabadult velem a Pokol, úgyhogy félelmetes mennyiségű könyvet gyűjtöttem be a hétvégén, mindháromszor - csütörtökön, pénteken és vasárnap is - majd leszakadt a vállam hazafelé. De persze nem panaszkodom, megérte. 

Kezdjük az apróságokkal, amiket bezsebeltem: kilincsakasztók, könyvjelzők és egy Oculus kitűző! És nem csak magamnak hoztam apróságokat, szóval... Stay tuned!




És akkor térjünk rá a könyvekre!

Amit elöljáróban tudni kell, hogy sokszor előfordul könyves eseményeken, hogy mi, bloggerek ilyenkor személyesen átvesszük a recenziós példányainkat. Olyan kötetek is, amikről már írtunk, és olyanokat is, amelyekről még írni fogunk. 

Bár ezeket az utolsó napon vettem át, velük kezdem a bejegyzésem, hiszen ők jelentették a biztos pontot. Tudtam, hogy velük távozom majd.

Az Athenaeum standjánál átvettem a Bűnös éjt, A közösségi média nagykönyvét, A Vétkest és a Sorok közöttet - ezekről linkeltem is az értékelésem, mert már mindről olvashattátok a véleményemet. 

 
 


A Gabo standjánál is várt egy recenziós példány, méghozzá a Rengeteg. Akik követik a Facebook oldalt is, azok tudhatják, hogy nálam nem aratott nagy sikert a borítóterv, és bár még mindig sajnálom az eredetit, azért el kell mondanom, hogy élőben nagyon jól mutat. Szóval bevallom, nem volt igazam. Nem is számítottam rá, hogy ilyen gyönyörű kemény kötéses példány vár, pedig de. És mellé begyűjtöttem Rengeteg könyvjelzőt is. 
A véleményemet egyébként holnap olvashatjátok, még én magam is olvasom a könyvet, úgyhogy egyelőre nem mondanék róla semmit - de az eleje alapján nagyon tetszik.



A Főnixnél is várt egy recenziós példány, A bosszúszomjas doktor, és megkaptam mellé a kiegészítő novellát is, aminek nagyon örültem, és azt is megtudtam, hogy bár mindegy, hogy a regény előtt vagy után olvasom, azért jobb utána. Hallgatok a tanácsra, úgyhogy a regénnyel kezdem majd. (Apropó, tudtátok, hogy az illusztrációkat is a szépséges szerző készítette?)



A könyveket ezúton is nagyon szépen köszönöm a kiadóknak!


A fenti képeken láthattok még két olyan könyvet, amiket nem recenzióban kaptam. Az igazi kakukktojás a Robin Hood, merthogy azt valójában nem is a Könyvfesztiválon szereztem be. Csütörtökön, felpakolva mázsás terveimmel battyogtam hazafelé gyalogosan a Millenárisról a Déli pályaudvarra, útközben pedig beleütközék egy régiségkereskedésbe, ahol könyveket is árultak. Tudjátok, az az igazi turkálós-dobozos volt, regények 100 forintért. Igen, innen a Robin Hood. 

A másik pedig az Ír népmesék, aminek a története utólag kicsit vicces. Odabattyogtam a Kossuth Kiadó leárazott könyveihez, és nem igazán gondoltam, hogy találok olyasmit, amit megveszek. (Haha, mindjárt meglátjátok, mekkorát tévedtem.) A Népek meséi sorozat szerintem szuper ötlet, két kötet már meg is volt itthon - a görög és egy másik, aminek a kiléte a helyszínen rejtély volt számomra. (Magyarul nem emlékeztem.) Megnéztem, nincs-e esetleg skót kötet (sajnos nincs), de végül úgy döntöttem, már vasárnap, hogy az ír hazajön velem. Lehet tippelni, melyik volt az, ami már megvolt, és nem emlékeztem rá - naná, hogy az ír. De 500 forintért bőven megérte még így is, aztán valami lesz majd vele - kisorsolom, elajándékozom, meglátjuk.

És akkor ha már Kossuth, jöjjön, aminek jönnie kell. A Kossuth akciós könyveinél kétszer álltam meg, mindkétszer több könyvvel távoztam. Első körben a skóciás könyvön ragadt meg a pillantásom, szerintem már mondanom sem kell, miért. De aztán... Ezek nem regények, hanem ismeretterjesztők, és egyszerűen gyönyörűek. No de a sokkoló igazság: 1000 forintért vettem őket! 1000 forintért vesztegették ezeket a szépségeket.

Szerelmem, Skócia

Nem tudom, mennyien tudjátok, de egyszer voltam én töri faktos is, és elkezdtem az ELTE történelem szakát is, szóval bármennyire sokkoló is volt ez a helyszínen lévő ismerősök számára, engem a középkori harci technikák, de leginkább az öltözék és a fegyverek valóban érdekelnek. Szóval:



A másik két 1000 forintért "sikkasztott" könyv a kódokról és szimbólumokról szól, ezek már nagyon régóta érdekelnek. Mindkét könyv kicsit másként ragadja meg a témát. Míg a Titkos kódok tematikusan mesél el konkrét kódfejtős eseteket, mutat be komplett kódrendszereket (például nyelveket), és nagyjából bemutatja, mennyi kód vesz körül minket, még ha nem is tudatosul bennünk, hogy ezek is kódok. (Például a kézjelek, a zászlók stb.) Hazafelé a vonaton egy-két sztorit el is olvastam belőle, például a Zodiákus gyilkosról, az Enigmáról és van benne egy rész Tolkien nyelvalkotásáról is. 
A másik könyv konkrétan a szimbólumokkal foglalkozik, az egyes dolgok jelentését mutatja be lexikonszerűen, csak annak turbóváltozata. 




Négy angol nyelvű könyvet is begyűjtöttem. Hármat olcsó, 500 forintos dobozból túrtam, és ennyiért nem tudtam őket ott hagyni, még ha magyarul meg is van az összes. A negyediket, a Rainbow Rowell könyvet pedig @Lex-nek köszönhetem a Molyról, aki a Bookdepositorytól kapott belőle több példányt is, aztán elosztogatta. Nagyon kíváncsi vagyok rá. 




Magyar regények is jöttek velem haza. Amiben biztos voltam, hogy Az árulás csókja folytatását, Az árulás szívét meg kell vennem. Annyira imádtam az első részt, hogy nem is volt kérdés, hogy KELL.



Az Oculus már egy hirtelen döntés volt. Szánom-bánom, de eddig még nem olvastam egy A.M. Aranth könyvet sem, így végül amikor ott álltam a Fumax standjánál, ezzel az érzéssel, az Oculusszal, Petivel beszélgetve, éreztem, hogy el fogok csábulni. Még öt perc kellett, és már mentem is vissza a Fumax standhoz, hogy megvegyem. Az pedig természetes volt, hogy nem maradhatott dedikálatlanul. Most már csak időt kell találnom, amikor elolvasom.



Szintén random vásárlás volt két Harry Potter kötet is. Kicsit kopottak, az egyiknek a külső borítója pedig egy egész picit be van szakadva, de 1000 forintért csaptam le a két könyvért! A kettőért. Egyszerűen nem bírtam ott hagyni. Az meg már külön vicces volt, amikor előkaptam a Hollóhátas vászontáskám, és abban vittem őket el. Jót nevettünk az eladókkal.



Ha időrendi sorrendben haladtam volna, akkor a most következő kötetekkel kellett volna kezdenem, ugyanis az Athenaeum akciós standjánál vásároltam először. 990 forintért vettem négy történelmi romantikust a General Presstől, illetve egy Cecelia Ahern kötetet:





Illetve az utolsó képen láthatjátok - és akik követik a FB oldalt, ott már láthatták -, hogy beszereztem a Tolkien és C.S. Lewis barátságáról szóló könyvet is. Amióta megláttam, hogy érkezik, vacilláltam, hogy megvegyem-e vagy ne, de aztán pénteken minden könyvemet megvettem már, amikor eszembe jutott, hogy nem vásároltam le a belépőmet. Így hát ezt jelnek értékeltem, és megvettem. 

Végül pedig, de nem utolsó sorban egy meglepetéskönyv is hazajött velem. A Fumax standjától sétáltam visszafelé a Könyvmolyképző felé, amikor is utánam szólt a szerző, hogy dedikálni szeretne nekem valamit. Az első reakcióm a sokk volt, a második az "úristen, most komolyan a szerző akar dedikálni nekem?". Mindenesetre a téma érdekel, a szerzői kiadás kint már robog, sok híres szerző kezdett Amazon magánkiadással, és ahogy néztem, egész sok témát érint kötet. Majd írok róla, amint lesz időm elolvasni végig. 




Ha számításaim nem csaltak, ez 28 könyv. Ezeken kívül pedig beszereztem még 5 ajándékkönyvet, de ezeket most nem mutatnám meg, nehogy oda legyen a meglepetés. Szóval nem csoda, hogy le akart szakadni a vállam háromszor is. Abba meg belegondolni sem merek, mennyit költöttem pontosan... A Könyvhétig most pénztárca becsuk.

Nincsenek megjegyzések