Breaking News

Tévésorozat lesz a Percy Jacksonból?! MI?

Kamuhír borzolja a kedélyeket a Percy Jackson sorozat háza táján. Bevallom, első olvasásra én is elhittem, és már meg is írtam a cikket, mire jobban körbenéztem, kutakodtam kicsit, és kiderült, a hír bizony kacsa. 

Mindenesetre lehozom a cikket, hátha más is találkozik vele, és akkor tudni fogja, ne higgyen neki!  



~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Az már elég régóta biztosnak tűnik, hogy az első két Percy Jackson kötet megfilmesítése után a harmadik részből már nem készül film. Ezt nyilatkozta maga a főszereplő, Logan Lerman is. Egyébként ez nem is olyan meglepő. Nem volt túl nagy siker egyik rész sem anyagilag, ám ami még ennél is fontosabb, a hardcore rajongók nem voltak elégedettek vele - és akkor még finoman fogalmaztam. Sőt, maga a szerző is elismerten gyűlöli őket, és erről legutóbb még egy nyílt levélben is írt, amit elolvashattok ITT.

Ezekután elég nagy meglepetés a ma befutott hír: úgy tűnik, ha film nem is lesz a harmadik kötetből, érkezhet a Percy Jackson tévésorozat!

A pletykák szerint a CW csapott le az ötletre, és 12 millió dollárt szánnak a sorozat első másfél évadára.

Ami biztos: Logan Lerman, a korábbi Percy nem tér vissza címszerepre. Sőt! Korban kicsit közelebb hozzák a szereplőket a könyveshez, a főszereplőnek egy 14 éves környéki srácot keresnek. A színészeket ráadásul 10 évre tervezik szerződtetni!

A hírek szerint maga a szerző, Rick Riordan is támogatja a sorozat ötletét, és egyáltalán nem ragaszkodik az eddigi casthoz - bár ez a fenti levél után nem is meglepő. Viszont úgy tűnik, szigorú a végterméket illetően, a producerektől állítólag kérte, hogy semmilyen változtatás ne legyen a könyvekhez képest.

Hogy ebből mi lesz, az jó kérdés. Mindenesetre a Shadowhunters és a megbukott Percy filmek után nekem szimpatikusnak tűnik az ötlet, hogy ennyire hűek legyenek az alapanyaghoz.

1 megjegyzés:

  1. Hát alapból elég furcsa infók voltak a cikkben. 10 éves szerződés? A The CW 6 évadra köt, a többi amerikai országos tévé 7-re, többre sose szoktak, csak a lejárati idő közeledtével hosszabbítanak. Meg 12 millió egy fantasy sorozat első évadjára? Az nagyon max. 5-6 epizódra elég, de akkor meg is látszik hogy kevésből készült. Meg másfél évad? Ez hogy jött ki nekik? :D

    Amúgy már a 2. filmet is kár volt megcsinálni, a könyveket ugyan még nem olvastam, de így sem tetszettek a filmek.

    VálaszTörlés