Breaking News

Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj {Értékelés + Nyereményjáték}

Még mindig nagyon szeretem a Sötét vadászokat!

Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj

A blogturnéról




Az Athenaenum kiadó jóvoltából folytatódik Sherrilyn Kenyon Sötét vadász történeteiről szóló sorozata. A Bűnös éj két újabb szereplőt mutat be, Alexiont és Dangert, akik mind a ketten Acheront szolgálják.
Mostani blogturnéban hét blogger, hat állomáson mutatja be a könyvet, valamint számos, a könyv világához kapcsolódó érdekességet olvashattok.
Játszatok velünk és ha szerencsétek van, tiétek lehet a két nyereménykönyv egyike!

Eredeti cím: Sins of the Night
Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 336
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9789632935355
Sorozat: Sötét Vágyak Vadásza/Sötét Vadászok 8.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,17)
Megrendelési link
A Sötét Vadászok birodalmában még a halhatatlan rosszfiúknak is be kell tartaniuk a becsületkódexet: Nem árthatsz az embereknek. Nem szívhatsz vért. Nem lehetsz szerelmes.
Néha egy-egy Sötét Vadász mégis azt hiszi, hogy ő a Törvény fölött áll. Ekkor jövök én. Hogy ki vagyok? Az, akitől még a rettenthetetlenek is félnek. Ha megszeged a törvényt, az én haragom sújt le rád. Az én szívemet nem lehet meglágyítani. Könyörtelen vagyok, nincsenek érzéseim.
Legalábbis ezt hittem, amíg nem találkoztam egy Sötét Vadásznővel. A neve Danger. Veszély. Ez nem csupán a neve, hanem maga az élete. Nem bízik bennem, de nem hibáztathatom ezért. Egyedül ő tudja, miért jöttem: hogy bírája, esküdtszéke és valószínűleg hóhéra legyek a barátainak. Csak Danger segíthet, hogy néhányuk megmeneküljön. Nélküle mind meghalnak.
Dangereuse St. Richard halálos őrület a számomra. Van benne valami, ami feléleszti rég halottnak hitt szívem. De a gonosz elleni harcban az emberiség egyetlen reménye, ha teljesítem a kötelességemet. Ám hogyan tehetném, ha ezzel fel kell áldoznom az egyetlen nőt, akit valaha szerettem?


Az első mondat:


"Nem volt menekvés."

Véleményem


Bevallom, kissé félve álltam neki ennek a blogturnénak, ugyanis két elvetemetült Sherrilyn Kenyon rajongó is bekerült a szórásba. Ez önmagában nem tűnhet rémisztőnek, de ha valaki belekerült már akár csak egyszer is egy olyan beszélgetésbe, amiben Andi és Toffy együtt és szóba kerül Kenyon - ott a világnak vége, és árad a töménytelen mennyiségű információ, mi külsősök pedig csak pislogunk nagy szemekkel, mintha ezek ketten más nyelven beszélnének. És mindezt egyébként úgy, hogy a sorozat eddig magyarul megjelent részeit még olvastam is.

Mindenesetre a csoport lelkesedése biztosított volt, csak Andi és Toffy lendületével is hatszor megkerülhettük volna a Földet, úgyhogy ilyenformán végül egy életem, egy halálom, én is belevetettem magam a turnéba, és erősen próbáltam felidézni, pontosan hol is hagytuk ott az Ulpius csődje után a sorozatot. Nem ma volt, még ha nem is olyan régen.

Aztán olvasni kezdtem a könyvet, és az első sokk után (erről mindjárt részletesebben) szerencsére rögtön visszarázódtam a világba, minden eszembe jutott, és boldogan nyugtáztam, hogy csak ez a két előbb emlegetett őrült "tehet róla", hogy úgy érzem, abszolút nem vagyok képben. Pedig dehogynem - csak ők lassan már akár doktorálhatnának is belőle, az angolul megjelent és a spin-off részeket is beleértve.

A kezdeti sokkot a nyitás okozta. Ugyanis ebben a világban a Sötét vadászok a főszereplők - akik a sorozatcímmel ellentétben nem a vágyakra vadásznak. (Egyébként kérdés: szerintetek hogy lehet vágyakra vadászni? :D) Mindenesetre az előző részek ismeretében a Sötét vadászok az abszolút védelmezők, akik a sötétből, titokban megmentik az embereket, még ha nem is ártatlan angyalok. El tudjátok hát képzelni a meglepetésemet, amikor ebbe a szilárd hitembe robban bele egy Sötét vadász, aki nem csupán leszívja egy halandó vérét, de még a lelkét is odaveti a rosszfiúknak.

És bár nagy a zűrzavar Sötét vadászéknál, azért mindenkit megnyugtathatok, nem dől teljesen össze a világ egyik pillanatról a másikra. A Sötét vadászok még mindig a jófiúk, csak hát... néhányuk megtévedt kissé. És hogy mi osztja meg őket? A nagy rejtély, hogy ki is Acheron. Na, ezzel azt hiszem, nagyon könnyű azonosulnia mindenkinek, hiszen nem csak számukra, számunkra is óriási rejtély, hogy mégis kicsoda lehet a fickó, még ha náluk azért most már többet tudunk is.

Alexion, a főszereplőnk tudja a válaszokat, ugyanis ő Acheron jobbkeze - és a végrehajtója is. Ha a Sötét vadászok közül valakire büntetés vár, Alexion lesz kénytelen azt elvégezni. Viszont a lázadó Sötét vadászok között van régi bajtársa, Kyros is, ezért segíteni akar, és annyi Sötét vadászt megmenteni, amennyit csak lehet. Danger mellé küldik, vele együttműködve kellene minél több Vadászt megmentenie. 

Alexion és Danger párosát imádtam! Mindkettőjüknek megvan a tragédiákkal teli múltja - na persze ez Sötét vadászoktól várható is. De külön-külön is nagyon érdekes és összetett sztorik, ahogy azt már megszokhattuk Kenyontól. Kifejezetten izgalmasnak találtam, hogy Alexion múltja többszörös tragédia, Dangernél pedig nagyon élveztem a francia forradalmi hátteret. Persze nem kaptunk belőle túl sokat, ami talán nem is baj, tekintve, hogy milyen bonyolult történelmi időszak, viszont valahogy helyénvalónak tűnik, hogy egy ilyen intrikákkal és árulásokkal teli korszak kitermelje a maga Sötét vadászait. És nagyon tetszik, hogy ezúttal egy Sötét vadásznőt kaptunk, kifejezetten élveztem elképzeni a kosztümös Dangert, aki próbálja "menedzselni" a családja életét a politikai viszályoktól terhes Franciaországban. 

Nagyon élveztem a civódásaikat, Danger jogos fenntartásait a férfival szemben, és minden alkalommal megmosolyogtatott a szenvtelenül őszinte Alexion - amikor váratlanul odabök egy-egy igazságot, sokszor úgy, hogy valójában nem is mond vele semmit, az zseniális. 

A mellékszereplőket is nagyon szerettem, örök hálám a démonokért. Simi mostanra nagy kedvencem lett, ebben a részben még az eddiginél is jobban imádtam, és szívmelengető volt minden olyan alkalom, amikor Alexion igazi szeretettel beszélt róla. 

De a szereplőktől eltekintve a lázadós szál is nagyon tetszett. Picit árnyalja a világot az, hogy a jófiúk között is lehetnek széthúzások, ott is felütheti a fejét a nem szó szerinti értelemben vett "politika". Nagyon tetszik az is, hogy fokról fokra egyre többet tudunk meg Acheronról, a nagy egészről, és habár lassan, de építkezik a világ. Picit olyan érzésem van - és ebben nagy szerepe van annak a sok mindennek is, amit látok, hallok a könyvekről -, hogy van egy óriási világunk, aminek sosincs vége, és minden alkalommal csak egy egészen kicsit tágít rajta az írónő. Így lehet az, hogy még a huszonikszedik résznél is képes újat nyújtani. 

Mindenesetre nem csalódtam, ezt a részt is nagyon élveztem, kíváncsian várom, merre - és kikkel - tovább. 


NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


konyvmolykepzo.hu/reszlet/entangled.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra - A történet a történet mögött


Sherrilyn Kenyon megosztott egy kis kulisszák mögötti infót a részről, ezt fordítottam most le nektek.



A Bűnös éj Dél-Mississippiben játszódik, ahol Sherri régebben élt. Még tanított is a Mississippi University for Women nevű egyetemen, ahol a könyv nyitójelenete játszódik. Kyros háza a régi viktoriánus kúria Aberdeenben, ahol Sherri többször is járt. 

A Bűnös éj eredeti címe Sins of Innocence, azaz Az ártatlanság bűnei volt. 

Néhány olvasó rákérdezett, hogy mi a különbség Thanatos és Alexion között. Amellett a nyilvánvaló tény mellett, hogy Thanatost Artemis irányítja, Alexiont pedig Acheron, az a különbség, hogy Thanatost akkor hívják, ha egy Sötét vadászt bűnösnek találnak (vagy ha épp Artemis holtan akarja látni). Alexiont pedig akkor, ha egy csapat Sötét vadász lázadni kezd. 

Thanatos egyéneket öl. Alexion a tömegeket zabolázza meg. 

Nyereményjáték


A mostani játékban Kenyonhoz hűen játszunk egy kicsit az elmétekkel. Kenyon írásaira jellemző, hogy legtöbbször a sorok között elrejt információkat, ezért mi is elrejtettünk dolgokat a játékban.
Minden állomáson találtok egy képet, ami az egyik Sötét vadász világból kedvelt karakter szobájáról készült. Mindegyik képen van egy, a szereplőre jellemző elrejtett tárgy, ami más, mint az előző képen. A Rafflecopterbe csak a tárgyakat kell beírnotok. (Például: az asztalon egy toll van, ami a többi képen nincs, akkor az van elrejtve. Rafflecopterbe beírjátok, hogy toll.)
Itt még nem áll meg a feladat. Ez alapján meg kell fejtenetek, hogy kinek a szobájáról készült a képsorozat.

Sőt, van egy másik kérdésünk is! Hol található ez a szoba? Maga a helynek a neve egy szó is egyben, ami mennyet jelent és ez a hely az atlantiszi mennyország. Nem mindenki juthat be ide könnyedén, csak a kiváltságos személyek képesek ide teleportálni. (NEM kötelező feladat, +2 pont)

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway
 

A turné menetrendje


03.23 CBooks
03.26 Kristina blogja

1 megjegyzés: