Breaking News

Az új Trónok harca részről röviden + a következő rész promója

Nem tartoztam azok közé, akik fent maradtak éjjel 3-ig, hogy megnézzék a Trónok harca új részét, már csak azért sem, mert a csütörtöktől vasárnapig tartó időszak Könyvfesztivállal és minden mással kissé leszívott. (Nem kissé.) 

Mindenesetre ma reggel, amikor felébredtem, az első dolgom volt, hogy elindítottam a letöltést, így a reggeli kávém mellé egy kis Martin is járt. Amint elindult a dal, feltört a nosztalgia, és már dúdolgattam is. Ez a főcím valahogy mindig visszaránt a Trónok harca érzésbe.

Apróbb spoilerek az első részre nézve, csak akkor olvasd, ha már láttad vagy nem zavar!

Nyilván a legfőbb kérdésem az volt, ami mindenki másnak: Jon Snow! Most akkor mi van? Bevallom őszintén, elég sokkoló volt látni a kihűlt testét, de azért végig reménykedtem. Nos, nem kaptunk olyan választ, amilyenben reménykedtem, így bármennyire tetszett is az epizód, azért egy kis darabkám haragszik a készítőkre, amiért így szívatják a jónépet. (Bár persze a másik oldalról nézve én is ezt tenném, de ez már egy másik kérdés.) 

De nézzük ezeken kívül a szálakat sorban! A Sansa-Theon menekülés tetszett. Nem lett volna hiteles, ha csak úgy egyszerűen elfutnak és nem érik őket utol, viszont azt se akartam volna, hogy visszakerüljenek, hiszen azzal az egész évadzáró izgi kicsit lényegtelenné vált volna. Felépítették a szökést, aztán az első részben visszacsinálják - nincs értelme, nem halad a sztori. Mindenesetre így, hogy feltűnt az egyik nagy kedvencem, minden a helyére került. És bármennyire utáltam Theont korábban, utána meg szántam, jó volt egy kis emberséget látni benne - a jelenet, amikor a megfagyott Sansát vigasztalja, szép lett. 


Ramsay hozta, ami tőle várható volt, bár a maga módján "romantikus" búcsúja kissé meglepett, a végkifejletre - hogy mi lesz a hullával - azért számítottam. Már annyira megszoktam, milyen pszichopata Ramsay, hogy akkor lepődtem volna meg, ha szimplán eltemetik. Viszont apuci beszólása után nagyon jót kárörvendtem.

Aztán ott van a Myrcella dolog folytatása, ezen a szálon inkább a dorne-i volt az izgalmas, Jaime és Cersei nem sokat mutattak, épp csak annyit, ami elvárható a gyászoló szülőktől. Mindenesetre a dorne-i puccs elég izgi lett és sokkoló, kíváncsi vagyok, hogyan tovább. 

Ó, és ott van persze Margaery is - itt se sok minden történt, bár tartok tőle, szegényemen megtérítik előbb-utóbb. 

Arya szálán is elindult valamit, bár épp csak futólag. Bevallom őszintén, ez a szál érdekel a legkevésbé, repülhetnek a kövek, de Arya az utolsó évadban az agyamra ment, pedig előtte szerettem, hogy ilyen... tökös. 

Dany története viszont érdekelt, már másodszor játssza el, hogy hallgatózik, miközben nem tudják, hogy mindent ért. De nem zavart, másodszor is élveztem, alig vártam, hogy végre benyögjön valamit dothrakiul és közölje, hogy ki is ő pontosan. Persze nem pont azzal az eredménnyel zárult ez, mint amire számított, de ez nem a Trónok harca lenne, ha minden úgy alakulna, ahogy a szereplők szeretnék. 



Ami pedig Tyriont illeti... nos, még mindig imádom a Tyrion-Varys párosát, Dany hiányában kíváncsi vagyok, mit kezdenek a várossal. Mindenesetre a hajós megjegyzésem nagyon jót röhögtem, még ha sokkolt is a látvány, mert erre nem voltam felkészülve. 

Ó, és persze szót kell ejteni a végéről is. Meglepődtem, az biztos, bár azért egy kisebb spoilerbe reggel már beleszaladtam, ahol Melisandre korát firtatták, így azért akkora sokk nem volt. Azért azt meg kell jegyeznem, hogy néhány helyen a digitális rész kicsit gyengus lett szerintem, ettől függetlenül rengeteg kérdést felvet, és kellően sokkoló zárójelenet lett. 

Összességében jó rész volt, néhány meglepetésssel, de azért a nagy kérdést még meghagyták. Mi a fene lesz Jonnal???


Nincsenek megjegyzések