Breaking News

Borítók bűvöletében: a Történetek az Árnyvadász Akadémiáról orosz borítója

Van a borítók esetében a "meglátni és megszeretni" érzés. Amikor szinte mindegy, mi a könyv, milyen nyelven, egyszerűen csak az ugrik be elsőre: KELL!

Na, nekem ilyen érzés volt, amikor megpillantottam az első öt Történetek az Árnyvadász Akadémiáról novella orosz borítóját! 

Úgy tűnik ugyanis, az oroszok azt a döntést hozták, hogy nem is egyesével adják ki a novellákat, de nem is várják meg, míg angolul megjelenik egy kötetben az összes. 

Így tehát - ahogy nálunk korábban a Bane krónikák novelláknál volt - saját borítót terveztek. Én meg egyszerűen odavagyok érte, cirill betűk ide vagy oda. 

Íme:



Sok témát tulajdonképpen megtartottak az eredetiből. 

Simon láthatjuk, megvan a nyíl is (igaz, nyílpuskát választottak, ami nem teljesen passzol a karakterhez, de én megbocsátom), a középkori hangulatú épület is megjelenik a háttérben. 

Középen pedig a hangsúly azon a bizonyos angyali erő rúnán van, ami minden Árnyvadászt összeköt. Mi is kapcsolódhatna jobban az Árnyvadászok iskolájához, és az Árnyvadásszá válás folyamatához, mint ez a rúna? Ráadásul ezzel a tüzes megoldással elképesztően ütősen is néz ki. 

És ha nem lenne még elég a rúnákból, a régi Csontváros borítót idéző rúnák jelennek meg Simon karján a borítón. 

Imádom. Le kell mondanom róla, hiszen esélyem sincs, hogy oroszul olvassam, mindenesetre innen a távolból is hatalmas gratula a borítótervezőnek.

Nincsenek megjegyzések