Breaking News

Rachel Hawkins: School Spirits – Kísértetsuli {Értékelés + Nyereményjáték}

Rachel Hawkins: School Spirits – Kísértetsuli

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Rachel Hawkins School Spirits - Kísértetsuli című regénye, mely a Hex Hall sorozat spin offja. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere bemutatja Izzy Brannick varázslatos, humorban és romantikában bővelkedő történetét.

2016. június 26-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: School Spirits
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 248
Fordító: Acsai Roland
ISBN: 9789633996324
Sorozat: Hex Hall spin
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/1
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,96)
Megrendelési link
A tizenöt éves Izzy Brannick-et arra nevelték, hogy szörnyekkel küzdjön. Családja évszázadok
óta a varázslények üldözésének szentelte életét. De amikor Izzy nővére egy akció során nyom nélkül eltűnik, anyjuk úgy dönt, ideje egy kicsit pihenni. Új városba költöznek, ahol az iskolában furcsa dolgok történnek. Hogy rátermettségét bebizonyíthassa, Izzynek kell felgöngyölítenie a könnyűnek tűnő ügyet. De egy átlagos tinédzser bőrébe bújni nehezebb, mint amilyennek tűnik. A magányos és kemény lány tapasztalatlan a barátságok terén, és akkor még nem is beszéltünk a szerelmi ügyekről… Vajon képes annyira megbízni új barátaiban, hogy elfogadja segítségüket a kísértet megállításában, mielőtt még több embernek baja esik? Rachel Hawkins regénye ismét hozza a Hex Hall-sorozattól megszokott fanyar humort és bájt. Készüljetek fel még több titokra, varázslatra és románcra!

Az első mondat:


"Egy vámpír megölése sokkal egyszerűbb, mint hinnéd."

Véleményem


A Hex Hall sorozat utolsó részével nem voltam teljesen elégedett, ez nem titok, viszont az biztos, hogy az új szereplőket, Izzyt és a tükröt, Torint nagyon megkedveltem - és bevallhatom, nagyon shippeltem őket. Úgyhogy amikor kiderült, hogy Izzy külön könyvet kap, nagyon boldog voltam, és már magam előtt láttam a tükörből előbújó Torint mindenféle variációban. 

Viszont azt kell mondanom, meglepetés fogadott. Komolyan meggyőződésem volt, hogy ez a spin-off csak egy rész - viszont minél közelebb értem a regény végéhez, annál egyértelműbb volt, hogy ez bizony nem egy stand-alone kötet, nagyon is érkezik a folytatás. Sajnos semmilyen információt nem találtam róla, de az biztos, hogy ez a könyv lezáratlan. Ha nem érkezik folytatás, akkor pedig kicsit értetlenül állok a dolog előtt, ugyanis rengeteg nyitott kérdés marad a kötet végére. 

Na de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az elején! Az első meglepetés: Finn, Izzy nővére eltűnt. Ez az egyik nagy rejtélye az új spin-offnak. Aztán persze felbukkan Torin is, a megátkozott srác a tükörből. És Izzy számára egy új élet is elkezdődik, hála egy kísértetsztorinak: kénytelen beiratkozni egy gimibe, hogy kiderítse, pontosan mi is történik. Itt pedig újabb meglepetések várják. 



Örömmel jelentem, a sztori valahogy sokkal jobban csúszott nekem, mint a Hex Hall sorozat eredeti kötetei. Kevesebbet akart fogni, mégis szórakoztató ls humoros volt. Izzy beépül egy paranoiás tinikből álló nyomozóklubba, akik mit sem sejtenek róla, hogy ő profi. Más szempontból viszont nagyon nem, a gimis életet például egy szappanoperából próbálja kitanulni - mondanom sem kell, ez vicces helyzeteket szül. 

Izzyben szerencsére nem csalódtam, pont olyan szerethető, mint ahogy az előző kötetben mellékszereplőként is volt. Nem idegesítő, de kellemesen bizonytalan és határozott, mikor épp melyik. Megvan benne a prodigumvadász, de szerencsére nem fanatikus és nem könyörtelen. 

A mellékszereplők közül még mindig nagy kedvencem Torin, bár őszintén bevallom, örültem volna, ha ennél többet szerepel. Annyira shippelem őt Izzyvel, hogy az újonnan elindított romantikus szállal nehezen is tudtam eleinte mit kezdeni, annyira az lebegett előttem: de Torin! Ez még mindig bennem van kicsit, még úgy is, hogy Dex, az új srác is nagyon kedvelhető, és ő maga is tartogat meglepetéseket. 

Van még két fontosabb mellékszereplőnk, a PMS (ők a sulis ksértetvadászok) maradék két tagja, akik között szintén cuki románc van, és mindig mosolyt csaltak az arcomra, szerettem őket is. 

Összességében ebben a könyvben a hangsúly sokkal inkább a humoron volt, mint az akción. Kaptunk persze természetfeletti rejtélyt, de a Hex Hallhoz hasonlítva ennek a szálnak kisebb a jelentősége, nem olyan világmegváltó dolgokba folyunk bele, mint ott. Viszont talán pont ez az egyszerűség az, ami szimpatikus, és sokkal "gimisebb" a sztori is. Illetve külön kiemelném az apróságokat, amik feldobják a történetet: a szappanoperát, ami egyre röhejesebb, a PMS-t, Dex vicces nyomulását - ezektől élt igazán a történet. Szerettem, még ha meg is lepett, hogy nincs lezárás. 

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Mostani játékunk során a tükröké lesz a főszerep.
Minden állomáson találtok egy képet, rajta egy közismert varázstükörrel, nektek pedig ki kell találnotok, ki a mágikus tárgy eredeti tulajdonosa (!). Ha ez megvan, a megfejtést (az illető nevét) írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába, és amennyiben minden állomáson teljesítettétek a feladatot, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott School Spirits - Kísértetsuli c. regény egy példányát.
Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Továbbá a kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06/30 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések