Breaking News

Chanda Hahn: Tündérkönyv {Értékelés + Nyereményjáték}

Chanda Hahn: Tündérkönyv

A blogturnéról




A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Chanda Hahn Tündérkönyv című regénye, a Balszerencsés tündérmesék sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere ismételten elmerül a Grimm-mesék veszélyes világában, hogy aztán szerencsét próbáljon egy ismeretlen világban Mina oldalán.

2016. június 27-tól minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kapcsolódó bejegyzések:




Eredeti cím: Fable
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 288
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789632617404
Sorozat: Balszerencsés tündérmese 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/3
Függővég: so-so
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,24)
Megrendelési link
A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.
Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.

Az első mondat:


"Megint dög meleg volt, és Mina szenvedett."

Véleményem


Visszatértünk a mesék világába, és be kell vallanom, izgatottan vártam, ezúttal melyik mesébe mászunk bele nyakig. Nos, a választás egy nálunk alapvetően kevésbé ismert mesére esett, bár az utóbbi időben leginkább a Shreknek és a Once Upon a Time sorozatnak köszönhetően azért már több ember ismeri Rumplestiltskin történetét, mint korábban. 

Nagyrészt ez a mese adja a sztori alapját, de azért a dolog nem ennyire egyértelmű. A fő vonal persze ez, de igazából az előző részekhez képest kevesebb a nagyon mesei elem - sokkal inkább a saját világában kezdett el működni a történet, és már nem haladunk annyira szorosan a mesék vonalán. Ez egyrészt annak is köszönhető, hogy Mina próbálja magát távol tartani ettől az egésztől, másrészt annak, hogy egyre okosabb, harmadrészt azért, mert már együtt kell élnie a szereplőknek az előző mesékkel is, így nem lehet olyan tisztán egymesés a sztori, és végül egyszerűen azért, mert önmagában is haladnia kell a cselekménynek. 

És halad is! Mina egyre több dolgot megtud a Grimmek átkáról, és egyre önfejűbben viselkedik és áll ellen, vagy éppen veszi kezébe a dolgokat. Ezt nagy öröm látni, mert bár szeretem a mesefeldolgozásokat, de izgalmas, hogy kevésbé kiszámítható a történet. Másrészt mivel alapvetően érdekes gondolatok vannak önmagában is a világban, és a tündérek alapból érdekes lények, egyre jobban működik a könyv világa önmagában is. 

Muszáj szót ejtenem a regény elejéről, mert te jó ég, sok mindenre készültem, erre tutira nem. Nagyon meglepett, és vártam a feloldást, de csak nem akart jönni. Tökös kezdés volt, azt kell mondanom.

Ami a szerelmi szálat illeti... El kell mondanom, bár szeretem Minát, egyre jobban idegesít ez a szerelmi vívódás. Mindig afelé a srác felé húz, akivel épp van, és ez ezen a ponton már idegesített sajnos. Főleg azért, mert számomra egyértelmű volt a dolog - a regény végi csavarig, bár még így is reménykedek. Mindenesetre remélem, dűlőre jutunk, és örülnék, ha abban az irányba dőlne a mérleg, amerre én szeretném. Mindenesetre ha hibát kéne felrónom a könyvnek, akkor az nagy eséllyel ez a szerelmi ügyetlenkedés lenne. Illetve Brody. Amennyire szerettem régen, annyira gyenge mostanában. És persze, az állandó a kavarás a fejében valószínűleg nem tesz jót neki, de lassan olyan kép marad bennem róla, hogy egy kótyagos fejű tinisrác - szinte látom a feje körül a kis csillagocskákat, mint a mesében... 

Jaredet ezzel szemben nagyon szeretem még mindig, valószínűleg egyre jobban, ahogy halad előre a történet, és el kell mondanom, Teauge is kifejezetten érdekes karakter volt ebben a részben. 

Kapunk egy új szereplőt is, nem lövöm le a poént, hogy kiről van szó, mindenesetre nagyon megkedveltem, szóval érte is jár a pirospont. 

És amiért még jár: a korábban már emlegetett könyv végi csavar. Nem feltétlen voltam felkészülve erre, még ha nem is sokkolt igazán. Innentől lesz nagyon érdekes, hogy merre tovább. Nagyon-nagyon érdekes. Én tudom, mit szeretnék, miért szurkolok, ujjak keresztbe. És azt is kíváncsian várom, vajon melyik lesz a következő mesénk, még ha csak lazán is adja is a következő kötet cselekményét - meglátjuk. 

AJÁNLOM


Blogturné extra - Öltözz a könyvhöz!


http://www.tumblr.com/blog/unenchantedfanpage

http://fashion-by-the-book.tumblr.com/post/65060049041/fable-by-chanda-hahn-find-it-here



Nyereményjáték


Mostani játékunk során a Tündérvilágba kalauzolunk el benneteket, megmutatjuk, milyen csodálatos vagy éppen félelmetes lények lakják. Ám odaát minden kicsit másként működik, ezalól pedig kaladtúránk sem kivétel. Nektek magatoknak kell meglelnetek a rejtőzködő teremtményeket!
A feladatotok egyszerű: rakjátok ki a puzzle-t, és a képen látható lény vagy lények nevét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. (Nem árt valóban kirakni, ugyanis csalóka lehet a kép - ezért akad, ahol elrejtve megtaláljátok a keresett elnevezést!)
Figyelem! A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Továbbá a kiadó csak magyarországi címre postáz.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


Nincsenek megjegyzések