Breaking News

Az HBO megerősítette, kik a szülők?!

Figyelem! Ez a bejegyzés spoileres a Trónok harca 6. évadának utolsó részére nézve!




A Trónok harca legutóbbi részében végre megerősítették: Jon bizony nem Ned fattyú fia, hanem Ned testvére, Lyanna gyermeke. A rajongók körében már régóta él a teória, miszerint Jon valójában Lyanna, és az őrült király örököse, Rhaegar Targaryen fia. Ned csupán azért állította be a saját fattyaként, hogy a túlélését biztosítsa, Lyanna külön kérésére. 




Az előző részben a vágással kétségtelenül megerősítették, hogy a baba Jon. Viszont Lyanna Nednek súgott szavai csak félig hallatszódtak, így azóta megy a teórizgatás: vajon valóban lehet hinni nekik, vagy ez megint valami átverés és jön egy csavar? Hiszen Rhaegar neve nem hangzott el, csupán a korábbi történetekből lehet következtetni az apa személyére, no meg abból, hogy Roberttől féltette a kicsi életét az édesanyja. 

Most azonban a Trónok harca hivatalos oldalán, a MakingGameofThrones.comon megosztottak egy kis inforgrafikát, ahol sok szereplő családi kötődései láthatóak - és bizony, Jonhoz fekete vonal vezet Lyannától és Rhaegartól. Ez már kicsit sok lenne az átverésekből, szóval nagyon úgy tűnik, a régi teória tényleg igaznak bizonyult, nincs plusz csavar: Jon Rhaegar Targaryen és Lyanna fia.



Bár azért a teóriázgatók rögtön megint beindultak, ugyanis Tyrion nincs rajta az ábrán. Lehetséges, hogy ez bizonyíték egy másik teóriára, miszerint ő sem Lannister, hanem valóban fattyú? Nos, meglátjuk, mindenesetre nem csak ő hiányzik az ábráról, hanem Cersei is, szóval nem biztos, hogy ennek bármi jelentősége van. 

Annak viszont nagyon is, hogy mi történik, ha 100%-ossá válik, hogy Jon Targaryen. Ez ugyanis sok mindent megváltoztathat. 

Jont épp most kiáltották ki Észak királyának, fattyúként - rátermettségével és személyiségével vívta ki az elismerést, még fattyúként is. Viszont a fentiek sokkal kedvezőbb pozícióba helyezik. Ha ugyanis Lyanna és Rhaegar összeházasodtak és erre bizonyítékot is találni, akkor bizony a Vastrón hivatalos örököse Jon, nem Dany. Ráadásul Ned testvérének gyermekeként a Stark örökségre is jogot formálhat. Igaz, vannak még előtte a sorban, de egyik életben maradt Stark csemete se ideális jelölt, ha a ház vezetéséről van szó: Sansa és Arya nők (utóbbi nagy eséllyel nem is szívesen házasodna), Bran pedig béna, ez pedig egy olyan korban, amikor a harcosok irányítanak, elég fontos követelmény.

Jon viszont egy személyben a tűz és jég...

Nincsenek megjegyzések