Breaking News

Lisa Renee Jones: Ha ​én lennék te {Értékelés + Nyereményjáték}

Lisa Renee Jones: Ha ​én lennék te

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó újabb könyvvel gazdagítja Rázós sorozatát. A Ha én lennék te nem csupán egy erotikus történet, sőt! Meglepő titkokat rejteget, új világot nyit meg, és egy igazán izgalmas krimiszállal is szolgál. De vajon volt egyáltalán bűntény?
Tarts velünk három állomásos turnénkon, hogy többet is megtudj - persze spoilerek nélkül -, és ha ügyes vagy, nem csak a könyv egy magyar példányát nyerheted meg.
Ezúttal exkluzív nyereménnyel is készültünk: akár dedikált könyvet is nyerhettek!


Eredeti cím: If I Were You
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 352
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789633995914
Sorozat: Kívül-belül 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: van!
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,15)
Megrendelési link
Amikor ​​Sara McMillan beleolvas egy raktárban talált naplóba, teljesen megdöbbenti,
ugyanakkor magával is ragadja a szerzője szexuális élete. Képtelen elszakadni az írástól, és a bejegyzéseket olvasva ő is átéli Rebeccának, a napló írójának sötét erotikával átszőtt életét – majd jön a talányos utolsó bejegyzés

Sara biztos benne, hogy valami borzalmas történt Rebeccával, ezért úgy dönt, utánajár a dolognak, csakhogy közben egyre inkább belebonyolódik a nő életébe. Hamarosan azon kapja magát, hogy ugyanabban a galériában dolgozik és ugyanazokkal az emberekkel barátkozik, mint Rebecca. Vonzódik két veszélyesen jóképű férfihoz – a galéria tulajdonosához és egy híres művészhez –, és rádöbben, hogy pontosan azon az úton halad, ami Rebecca eltűnéséhez vezetett. Mindemellett beindul saját erotikus fantáziája, melyet egy bizonyos magabiztos, jóképű, mindent kézben tartani kívánó férfi tud csupán kielégíteni. Nem sok idő kell, és úgy tűnik, az egyre többet követelő vágyon kívül már semmi sem számít…

Az első mondat:


"Veszélyes."

Véleményem


Ez a könyv rettenetesen meglepett. Bevallom, első blikkre arra számítottam, hogy egy újabb szokásos erotikus lesz BDSM szállal, de nem! 

Na persze van benne romantikus és erotikus szál, és alapvetően sötétebb a regény hangulata, de nem nevezném BDSM-nek, bár igazából nehéz lenne besorolni. Kicsit romantikus, kicsit erotikus, kicsit krimi... 

A sztori két szálon fut, és ez nagyon lényeges. A főszereplőnk, Sara egy naplóra bukkan egy elhagyatott raktárban. Tudjátok, Amerikában van egy olyan szokás, hogy a raktárakat komplett meg lehet venni, aztán egyesével eladogatni a dolgokat, és jó sokat keresni vele - még műsor is készült belüle. Nos, Sara legjobb barátnője ebben utazik, és amikor hirtelen elutazik, a legutóbbi raktárat barátnőjére hagyományozza, nem is sejtve, hogy ezzel mennyire felborítja az életét. 

Sara olvasni kezdi ugyanis a raktárban maradt naplókat. A két szál tehát így alakul: van a jelen szála Sarával, és van a napló. A két szál sok szempontból stílusában is eltér. A sötét erotikus részek valójában ilyen napló formában jelennek meg, és sokkal durvább a nyelvezet is, mint a "rendes" szálon. 

A sztori ott veszi igazán kezdetét, amikor Sarát érdekelni kezdi, ki lehet a nő. Elhatározza, hogy felkutatja és visszadja neki a dolgait, csakhogy a nő teljesen eltűnt. Viszont egy furcsa véletlen folytán pont az eltűnése segíthet abban Sarának, hogy megvalósítsa az álmait, és kihasználja azt, amihez igazán ért: az eltűnt nő helyére léphet egy galériában. 

No de most akkor mi van a napló írójával? Eltűnt? Megölték? Előkerül? Nem kerül? Sara merhet kutatni utána, vagy már az is veszélyes? És mi van, ha megtalálja, és pont emiatt veszíti el az állást, amiről annyit álmodozott? És egyébként is, ki lehet a titokzatos férfi a napló lapjairól? A borús hangulatú, parancsolgató főnöke? A csábító, de veszélyes festő? Esetleg valaki más, akire nem is gyanakodik? 

Komolyan mondom, ez a könyv meglepően izgalmas volt. Az előző bekezdésben nem véletlenül halmoztam fel ennyi kérdő mondatot. Egyszerűen végig feszültségben tartott, hogy fogalmam sem volt, "ki a gyilkos". Szó szerint, vagy nem szó szerint, ez most tulajdonképpen mindegy. Az írónő játszik az olvasóval: hol ez, hol az tűnik gyanúsnak. És ráadásul külön adag feszültséget jelent, hogy mindkettő kolléga, és mindkettő potenciális partnerjelölt - már romantikus értelemben. Na ez a nem semmi! 


Persze azért itt is megvannak a szokásos erotikus könyves klisék a gazdag üzletemberekkel, és persze
a szürke egérből hirtelen minden férfi álmává avanzsáló főhősnővel, de tudjátok mit? Kit érdekel. A cselekmény izgalmas, az erotikus részek hol sötétebbek, hol kicsit romantikusabbak, és mellé kifejezetten szerettem a részleteket: a boros tanulmányokat, a festményeket...

És tudjátok, hol vett meg végleg kilóra az írónő? A zárójelenettel. Mert hát úristen! Az biztos, hogy ezt a lezárást nem egykönnyen felejtem el. És csak annyit mondok: ide nekem a folytatást, minél gyorsabban! 

NAGYON AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


http://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7298_ha_en_lennek_te-20161122_110308.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra- Borítók a világ körül












Az írónőről


Mióta 2007-ben elkezdődött szerzői karrierje, Lisának több, mint 40 könyvét fordították le szerte a világon. Írói pályafutása előtt egy személyzeti ügynökségnél dolgozott, ami szintén nagyon sikeresnek számított: 1998-ban a vállalkozóknak íródó Entrepreneur magazin a 7. helyen listázta Lisát a feltörekvő nők birtokolta vállalkozások piacán. Ma másik listákon arat New York Times és USA Today bestseller regényeivel.


Nyereményjáték


Ezúttal játékunkban egy sötét raktárba invitálunk titeket - pont oda, ahová főszereplőnk is keveredik. Személyes holmik tömkelege - mind kapcsolódik valahogyan a regényhez. Három tárgy jött velünk szembe, amelyeknél legalább a körvonalat sikerült kivennünk - de vajon mik lehetnek a tárgyak? Az lesz a feladat, hogy megpróbáljátok kitalálni. Minden helyes találat egy újabb esély a nyereményekre! 
Szeretnénk még egyszer felhívni mindenki figyelmét, hogy a tárgyakat nem random választottuk - mind ott lehetne abban a bizonyos raktárban, ahová hősnőnk betéved, és amelynek köszönhetően kezdetét veszi a regény cselekménye.

A nyeremények ezúttal rendhagyóak, ugyanis egy kis ajándékcsomaggal támogatott minket maga az írónő is! Tőle kapott tollakkal és apróságokkal egészítettük ki a Könyvmolyképzőtől kapott nyereménykönyvet, sőt! A tiétek lehet egy dedikált példány is az angol nyelvű változatból. Íme:



A játékban azok vesznek részt, akik teljesítették az összes feladatot!

A mai kitalálnivaló:



Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.29 - Deszy könyvajánlója
12.01 - Insane Life
12.03 - CBooks

2 megjegyzés: