Breaking News

Jennifer Probst: Keresd ​mindörökké {Értékelés + Nyereményjáték}

Jennifer Probst: Keresd ​mindörökké 

A blogturnéról




Megjelent a Libri Kiadó jóvoltából Jennifer Probst legújabb könyve, a Keresd midörökké. Már az előzőekben megismert Arilyn és Stone Petty rendőr kap főszerepet ebben a vicces és romantikus történetben, de visszatérnek régebbről jól ismert karakterek is. Gyertek és tudjatok meg többet a könyvről és játsszatok velünk!

Kapcsolódó bejegyzések:

Eredeti cím: Searching for Always
Kiadó: Libri
Oldalszám: 440
Fordító: Babits Péter
ISBN: 9789633108918
Sorozat: Keresd... 4.
Kezelhető-e standalone-ként? so-so
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,06)
Megrendelési link
Arilyn Meadows az a lány, aki szinte mindenhez ért: jógaoktató, önkéntes állatmentő,
stresszkezelési terapeuta, szabadidejében pedig imádott nagyapját gondozza. E számtalan elfoglaltság mellett nem marad ideje, hogy megtalálja álmai pasiját. Egy nap igencsak félreérthető pózban rajtakapja jógi barátját egy csinos tanítványával, ekkor úgy dönt, a jövőben nem teszi ki a szívét ilyen megrázkódatásnak, és nem keresi tovább a Tökéletest. Önkéntes száműzetésbe vonul, és elvállalja, hogy vigyáz Kate kutyájára, amíg a barátnője nászúton van. Eközben új páciens jelentkezik nála: Stone Petty rendőrt indulatkezelési terápiára küldték a felettesei. Stone-ból sugárzik a férfiasság és a rosszfiús vonzerő, de Arilyn keményen ellenáll: őt aztán nem veszi le a lábáról egy tüzes pillantás vagy egy szexi vigyor.

Mi van, ha az Igazi akkor csönget nálunk, amikor szabadságra küldtük a szívünket?

Az első mondat:


"Stone Patty járőrnek elcseszett napja volt."

Véleményem


Furcsa belegondolni, hogy már itt tartunk, az utolsó társkeresős hölgy is révbe ér. Nem mondom, hogy örök és felejthetetlen szerelem ez a sorozat, de minden alkalommal, amikor a kezembe vettem az újabb kötetet, tudtam, hogy néhány órányi kellemes szórakozás vár rám, nagy eséllyel olyan párosokkal, akik a szívemhez nőnek és megmosolyogtatnak - leginkább az állandó civódásukkal és szenvedésükkel. 

Az utolsó részben sem kellett csalódnom, sőt... Ha lehetséges, ez a két főszereplő még a korábbiaknál is jobban küzdött érte - kézzel-lábbal -, hogy a világ minden kincséért se jöjjön össze sok-sok-sok tök fölösleges tagadás nélkül. Na de ez nem is csoda, ennél különbözőbb párost nem is akarhatott összeboronálni az írónő: egy jógaoktató vegán hippi, meg egy amolyan igazi, keménykötésű pasis pasi rendőr.

Ez már önmagában jó szórakozást ígér - most képzeljétek el azokat a vitákat! Némi ízelítőt már kaptunk is belőle az előző kötetben, és mondhatom, már akkor is alig vártam, hogy még több legyen belőle. Így amikor kiderült, hogy Stone-nak hozzá kell járnia dühkezelési tréningre, hát majdnem lefordultam a székről. Értitek - ahhoz járni indulatkezelési tréningre, akitől alapból hatszáz lesz a vérnyomásod. 

Mindenesetre nem ragozom tovább, az alapszituáció viccesnek ígérkezett, és szerencsére az is volt. Nagyon jól szórakoztam a szóváltásokon, és azon, hogy mennyire egyértelmű a vonzalom közöttük mindezek ellenére. És mennyire szórakoztató volt, ahogy szépen sorban rádöbbentek az apró különbségekre is. 

A főszereplőket is szerettem, önmagukban is bőven megállták a helyüket. Most tekintsük el a tragikus tapasztalatokon mindkét oldalon, ez lassan már alapkellék az ilyen típusú könyvek főszereplőinél, de szerencsére Stone és Arilyn nem csak ebből álltak. Mindketten erősek, határozottak és csökönyösek, ezért is olyan vicces nézni, ahogy ölre mennek. És ezért nagyon jó látni, amikor ellágyulnak - főleg Stone esetében. 

Egyébiránt azért tudnék miben kötekedni. Ugyanis bármennyire élveztem is ezeket a civakodásokat, egy ponton túl már kissé soknak éreztem. Romantikus könyvekhez képest ez a könyv elég vaskos - oké, azért megszakadni nem kell tőle, de az átlagosnál hosszabb -, a szereplőink pedig nagyjából ugyanazt az utat járják be, ami annyira jellemző az ilyen könyveknél. Így tehát a legtöbb rész, főleg a bevezető szakasz elég hosszú. Nem mondom, hogy untam, mert az azért nem lenne igaz, de nekem picit túl hosszúra nyúlt. 

Persze van más is, amivel foglalkozhat az ember. Egyrészt természetesen visszatérnek a korábbi főszereplők, és külön örültem, hogy nem csak a lányok, akikkel Arilyn együtt dolgozik, hanem a pasik is - jókat mosolyogtam a közös bandázáson. 

Másrészt vannak még itt kapcsolatok, amikkel lehet foglalkozni. Óriási kedvencem lett ebben a kötetben a furcsa kutya-zsaru barátság, ami kialakult. De most őszintén! Képzeljétek el a menő Stone-t egy cuki kis csivavával a kezében, amint úgy ugráltatja a fickót, ahogy kedve tartja. Hatalmas! 

Nagyon jól szórakoztam a két idősebb mellékszereplőn is: egyrészt Arilyn nagyapján, de igen, igen, mindenkit megnyugtathatok, a morgolódó, fakivágásért harcoló szomszéd is visszatér. És a fene se gondolta, hogy egyszer még aktív szereplő lesz belőle, pedig pontosan ez történt, és bizony megtudunk arról egyet s mást, hogy hogy lett ilyen megkeseredett csoroszlya. Nem semmi az öreglány, az tuti, kellemes meglepetés volt a sorozat rajongóinak, hogy végül behozta ezt a szálat is az írónő. 

Összességében szerettem a szerelmi szálakat, a barátságokat, a kis apróságokat, vegán kajástul, jógástul, kutyamentőstül, ugyanolyan kellemes szórakozás volt, mint az előző részek is, bár kissé el volt nyújtva az egyébként nem túlságosan fordulatos cselekmény. Mindenesetre tetszett, és külön dicséretet érdemel a lezárás, a sztori legeslegvége, ahol... nos, nem mondom el, de így lett kerek a sorozat. 

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Főhősünk, Stone Petty a rendőrök sztereotípiáját festi le, Arilynnel ellentétben, aki egészséges életmód és béke híve, ő gyorséttermeket részesíti előnyben és nem törődik egészségével.
Mostani játékban Stonehoz hasonlóan rendőröket keresünk. Minden állomáson találtok egy híres filmes rendőrről, rendőrpárosról képet és ki kell találnotok a film címét. Kis segítség, hogy egyik film sem mai darab.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


11.25 Kristina blogja
11.26 Angelika blogja
11.27 Insane Life
11.28 Deszy könyvajánlója
11.29 Szembetűnő
11.30 CBooks
12.01 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések