Breaking News

Melissa Landers: Összefonódva {Értékelés + Nyereményjáték}

Melissa Landers: Összefonódva

A blogturnéról




Hamarosan megjelenik a Maxim kiadó gondozásában az Elidegenítve trilógia záró kötete, az Összefonódva. Kíváncsi vagy hogyan alakul Cara és Aelyx története és végül legyőz szerelmük minden határt? 
Gyertek tartsatok velünk a hat állomásos turnénkra, ha játszotok, tiétek lehet a könyv egyik példánya!

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: United
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 320
Fordító: Béresi Csilla
ISBN: 9789632617701
Sorozat: Elidegenítve 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,94)
Megrendelési link
Miután megmentették a világaik közötti szövetséget, Cara és Aelyx végre egy kis
nyugalomhoz jutottak. A kis szigeten napokat tölthetnek azzal, hogy kagylókat gyűjtenek a parton, és éjszakákat egymás karjában. Azonban ez az idilli állapot nem tart túl sokáig…
Az egyezség, amelyet a Föld és a L’eihr kötött, olyan ősi erőket keltett életre, amelyek pusztulással fenyegetnek. Az Aribol, a titokzatos őrök, akik a csillagközi béke fenntartásáért felelősek, megfenyegetik a galaxist, és mindennek okaként a szövetségre hivatkoznak. Megparancsolják, hogy egy hónapon belül mindenkinek vissza kell térnie a saját bolygójára a saját világa fajtársaihoz, nem lehet keveredni, vagy a kipusztulás lesz mindkét világ végzete.
Ketyeg az óra, Aelyx és Cara pedig csapatot toboroz a Földön, és megpróbálják megoldani a rejtélyt: kik az Aribol tagjai, mit akarnak, és mi az igazi oka annak, hogy a két bolygó szövetsége ennyire feldühítette őket. Ahogy a feszültség tetőfokára hág, Aelyxnek és Carának keményebben kell harcolnia, mint valaha. Nemcsak a kettejük jövőjéért, hanem világaik megmentéséért.

Az első mondat:


"A Leihrről: ismert világunk határvidékéről"

Véleményem


Cara és Aelyx történetét már az elejétől kezdve nagyon szerettem. Nagyon közelről nézve, leginkább az első részben, igazából csak egy klasszikus ellentétek vonzása sztori. Csak most itt a gazdag-szegény, színesbőrű-fehér és még sorolhatnám, helyett a szülőbolygó a más. 

Az első részben imádtam ezen végigmenni, ahogy szépen lassan, minden előítéletet - a sajátjaikat is - legyőzve rájönnek, hogy mennyire jók együtt. A második részben elmerülhettünk abban, mégis milyen problémákat szül ez a helyzet, és mi történik, ha mindenki ellenük van - és még ráadásul egyéb problémáik is akadnak, úgyis mint néhány bolygónyi távolság. 

Érdekes élmény volt úgy olvasni egy sorozatot, hogy igazából nem tudtam, hol lesz vége. Nem lehettünk biztosak benne, meddig folytatódik, bár azért szerintem a legtöbben három részre rendezkedtünk be, és ez így is lett. 

Így tehát ez a mostani, az Összefonódva lett az immáron trilógiává nőtt sorozat zárókötete. Nem volt rossz, de nem mondom, hogy ez lett a kedvencem. 

Azt, hogy Caráéknak intergalaktikus gondokat kell megoldania, immáron nem volt újdonság, és rögtön belecsapunk a lecsóba a regény elején. Elkezdődött a telepesek átköltöztetése a Leihrre, ami kifejezetten érdekesnek ígérkezett, ráadásul az előző rész hosszú előkészítése után rettentő kíváncsi voltam amúgy is. Sajnos a rész nagy konfliktusa miatt viszont elég keveset kaptunk belőle, abból, hogyan is élnek itt az emberek - egy idegen bolygón, ahol nagy nehézségek árán próbálják összehangolni a két faj szokásait. Ez olyan érdekes téma, hogy akár önmagában is kitett volna egy kötetet, de sajnos itt viszonylag hamar jön az a bizonyos nagyobb konfliktus, és így valahol félbemarad a dolog. Nem mondom, hogy teljesen eltűnik, és hogy nem kapunk a nehézségekből, majd később arra is választ, hogy kb. hogyan sikerül megoldani a dolgot, de azt hiszem, sokkal több is lett volna még ebben. 

Mindenesetre ehelyett elég gyorsan belevetjük magunkat az új problémába: egy harmadik fajtól, amelyik hatalmasabb mind az emberéknek, mind a leihreknél, ultimátumot kap a két bolygó. Rövid időn belül meg kell szakítaniuk egymással minden kapcsolatot, a telepeseket visszaküldeni a Földre és fordítva, különben mindkét bolygót eltörlik a... Föld színéről. (Igen, igen, tudom, problémás a kifejezés. A világ színéről?) Így tehát megvan a közös ellenség, akiről semmit sem tudni, és valami ok, amiért össze lehet fogni. Csakhogy ez sem olyan egyszerű. 

Az kétségtelen, hogy Carának és Aelyxnek határozottan ez a legkeményebb bulija, bár meglepő módon az előző kötet azért szerintem frusztrálóbb volt - már csak azért is, mert Cara és Aelyx távol voltak egymástól, és elég nehéz volt Cara magányos küldetését figyelni egy idegen bolygón. Itt legalább együtt vannak, ami jó hír, még ha örültem volna nekik kicsit több magányos percnek. Ezzel együtt tetszett, mennyire szeretik egymást még mindig, és az is, hogy a kapcsolatukon azért érződik itt-ott, hogy már nem friss. És ők sem működnek tökéletesen, vannak félreértéseik és veszekedéseik - Caráról és Aelyxről beszélve ez azért el is várható. 

A legjobban viszont érdekes módon a mellékszálak kötöttek le érzelmileg. Ott vannak a tesók, legjobb barátok, egy új, érdekes telepes karakter is feltűnik - akinek ezúton is spin-offot követelek!!! -, és valahogy az ő érzelmi életük izgibbnek ígérkezett, mint a főszereplőké. Caránál már sokszor kicsit untam a politikusi ambícióit, még ha meg is értettem, miért. Az a része viszont tetszett, hogy nagyon-nagyon kicsit, de mégis belemászunk a "mi van, ha a nő a karrierista" kérdésbe. 

Összességében nem volt rossz ez a rész sem, izgalmas volt, hogy ketyegett az óra, hogy sok szereplő mozgott egyszerre, hogy ott volt az új lények nagy rejtélye... Ezzel együtt valahogy kicsit kapkodós érzésem volt, mentek ide, mentek oda, a végén pedig viszonylag gyorsan megoldódott minden. Több is lehetett volna még talán ebben, bár kétségtelenül voltak meglepő és megmosolyogtató momentumok most is. A kedvencem azért még mindig az első kötet marad - apropó, a nosztalgiamorzsákért viszont jár a piros pont. 

AJÁNLOM

Blogturné extra


Az hiszem, sokunk számára az első szerelem nem is a könyv volt, hanem maga a borító. Szerelem első látásra, az biztos. 

Az írónő megosztott egy kulisszák mögötti képet a harmadik borító fotózásáról, íme: 


És mellé kaptunk még egy közös fotót is róla és a borítómodellekről:



Nyereményjáték


Főhőseink már ismerik az űrutazást és felkészültek mindenre.
Mostani játékunkban híres, kultikus sci-fi filmsorozatokat és sorozatokat keresünk, amiket a többség ismer. Képeken a hozzájuk tartozó emblematikus űrhajó, tárgy vagy lényt látjátok és ezek alapján kell kitalálni, mit láttok a képen. Elég a főcím, nem kell a film részének pontos megnevezése.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


November 25 - Insane Life
November 27 - Sorok között
November 29 - Kelly & Lupi olvas
December 1 - Deszy könyvajánlója
December 3 - CBooks
December 5 - Dreamworld

1 megjegyzés:

  1. Lehet tudni, hogy a Dreamworld mikor teszi fel a blogturnét? Ma még nem láttam!!!

    VálaszTörlés