Breaking News

Csak hidegben olvasható könyv!

Egy lengyel könyves megjelenés most különösen izgalmas, mert ilyet még tuti nem láttál!

Az Invisible (Láthatatlan) című kötet ugyanis csak olyan körülmények között olvasható, mint amilyenek között íródott: kint, a hidegben. 



Nem véletlen, a könyv ugyanis a hajléktalanok életének nehézségeire próbálja felhívni a figyelmet, például a hipotermiára - csak idén télen 75 hajléktalan halt meg emiatt. 

A kötetben hajléktalanok által írt írások olvashatóak, a versektől kezdve a memoárokon keresztül az esszékig. 

Azonban az igazán érdekes az, hogy a lapok üresek, amikor az olvasó kinyitja. "Van egyáltalán bármi mesélnivalója a hajléktalanoknak?" - veti fel a gondolatot a sok üres oldal, mire a könyv meg is adja a választ, szintén szimbolikusan: igen, van, csak rá kell szolgálni. Jelen esetben kimenni a hidegbe, és újra kinyitni a könyvet. 

Egy különleges, hőérzékeny tintának köszönhetően a szavak csak akkor válnak láthatóvá, ha néhány percet 0 fok alatti hőmérsékletben töltött az ember.

A projektért a varsói Walk Group felelős, a könyv bevételeivel pedig a Kapucynska Alapítvány konyháját támogatják, ahová a hajléktalanok is járhatnak enni - a történeteket is itt gyűjtötték össze. 

Arról nem szól a fáma, hogy nyáron hogyan lehet olvasni a könyvet, de hacsak nem költözik az ember be egy hűtőbe, akkor kicsi az esélye. Úgyhogy most már nem csak a fagyi szezonális, a könyv is. 



Forrás

Nincsenek megjegyzések