Breaking News

Itt egy új videó A szolgálólány meséje sorozathoz

Korábban már írtam róla, hogy tévésorozat készül A szolgálólány meséje című Margaret Atwood regényből, legutóbb az első előzetest osztottam meg.



Most érkezett a sorozathoz egy új videó, amiben nem csak új jeleneteket láthatunk, hanem a sorozat készítői is mesélnek arról, miről szól a történet és mitől olyan különleges. 




A könyv fülszövege:

A ​​regény – egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek termékenysége az atomerőművek által okozott sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat – sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ… 

Nincsenek megjegyzések