Breaking News

Történelmi pillanat: Oscart nyert egy Harry Potter film!

A Harry Pottert az évek során több Oscarra is jelölték (összesen 12-re, ami afféle átoknak is tekinthető, hiszen a 12-es szám visszatérő eleme a HP könyveknek, és ennyiszer nem kapták meg az eredeti filmek az Oscart), de csak és kizárólag kisebb, inkább technikai kategóriákban, és egyiket sem tudta díjra váltani - még John Williams legendás zenéje sem. De még sminkben és speciális effektekben sem. 

Így igazi meglepetés, hogy a Legendás állatok és megfigyelésüknek most sikerült az, ami egyik eredeti HP filmnek sem: Oscarra váltotta az egyik jelölését! 

Persze jó helyzetből indult a mozi, hiszen a jelmezesek lubickolhattak a 20-as években, és a varázslatnak köszönhetően még egy kis extrát is csempészhettek a filmbe. 

Ráadásul a jelmeztervező a már háromszoros Oscar-díjas, és összesen 12-szer jelölt Colleen Atwood lett - és most ezzel a díjjal immáron 4-szeres!

Íme néhány vázlat, ha már a jelmezekről van szó:







A nagy pillanat:





A díjon maga is meglepődött, ahogy azt elmondta a köszönőbeszédében. A kulisszák mögött kérdezték róla, hogy mit szól, ő hozta meg a sorozatnak az első Oscart. "Ezt nem tudtam. Sokkoló. Mert annyira hihetetlenül művészi van a Harry Potter filmekben. Talán azért lehet, mert most Rowling kitalációi az 1920-as években jelennek meg, ez másféle vizuális megjelenés. Nem hiszem el, hogy Stuart Craig hihetetlen mechanikus alkotásai nem nyertek a Harry Potter filmekkel. Nem voltam ennek tudatában."

Mindenesetre szuper este a mai, HP rajongók, megvan az első Oscarunk! Még ha nem is királykategóriában.



Nincsenek megjegyzések