Breaking News

Ez volt az idei Oscar

A befejezésnek hála az egyik legdrámaibb Oscar-történeti pillanattal vonul be a történelembe az idei díjátadó. Történt ugyanis, hogy rossz borítékot kapott a Legjobb film díját átadó Warren Beatty, és végül kihirdették a Kaliforniai álmot a legjobbnak. És még csak meg sem lepődött senki, papírforma lett volna. De már a beszédek alatt lehetett látni, hogy valami kavarodás van - még meg is jegyeztem, hogy bakker, csak nem rosszat olvastak? De nem gondoltam, hogy tényleg. Pedig tényleg. Így a nyertes a Holdfény, miután a La La Land teljes szereplőgárdája és stábja fent áll a színpadon, a producerek már majdnem a beszédjük végére értek, és csak hogy még drámaibb legyen a dolog, a nagy bejelentést is a producer teszi és ő mutatja fel a borítékot. 



Na, ez a dráma. Természetesen azóta röpködnek a mémek, pedig még alig néhány perce történt az eset. De egykönnyen nem felejtjük el, az tuti. Egyszerre rendkívül szomorú és dühítő, de azt sem tagadhatjuk, hogy a mémekkel együtt vicces - és valószínűleg maradandóbb, mintha egyszerűen csak normálisan lezajlott volna a dolog. (La La Land producer pedig most nagyon nem szívesen lennék.)

Mindenesetre ezen kívül is történtek említésre érdemes dolgok az Oscar-gálán (nyert a Mindenki, ezúton is gratulálok!, Jimmy Kimmel pedig ronggyá alázta Trumpot), de mindenbe nem másznék bele, tegyék ezt meg a filmes oldalak, de azért akadtak könyves díjazottak szép számmal, úgyhogy térjünk ki rájuk kicsit. 

Díjat nyert az Érkezés, a Legjobb hangvágás kategóriában, a Legjobb vizuális effektek díját A dzsungel könyve nyerte és végre, végre díjat nyert egy Harry Potter film, erről már írtam hajnalban részletesebben.

Összességében talán mégis azt tudom mondani, azért ez nem az adaptációk estéje volt. Ott van például az Oroszlán a maga 6 jelölésével, de egyiket sem sikerült díjra váltani. Az Érkezés ugyan nyert, de a 8 jelölésből csak egyből lett győzelem. A 3 díjra jelölt A számolás joga pedig szégyenszemre egy díjat sem kapott, pedig meg kell vallanom, én ennek a filmnek szurkoltam, de nagyon. Gyönyörű történet, minimum egy díjat megérdemelt volna már csak a becsület kedvéért is, de szerény véleményem szerint még többet is. 

Az este mindenesetre izgalmas volt, szerencsére nem lett belőle az az egysíkú La La Land diadalmenet, mint amire előzetesen számítani lehetett, és több meglepetés is született. Például a Legendás állatok és megfigyelésük díja is ilyen meglepetés volt. Jimmy Kimmel műsorvezetésével összességében elégedett vagyok, még ha nem is volt különösebben kiemelkedő, azért a Trump poénokon jól szórakoztam. 




Kicsit hiányoltam a karizmatikus beszédeket, szinte minden évben találok egy nagy szerelmet a beszédekben, ez most kimaradt - talán még a távol maradó díjazott felolvasott beszédét említeném, de az meg teljesen érthető és természetes volt, semmi meglepetés. De persze meglepetésnek ott volt a show már emlegetett fináléja, annál nagyobb fordulatot álmodni se lehet. Bár nem kívántam senkinek. Már háromszor visszanéztem, de még mindig nem tudok elsülni rajta.




Ó, és Raminak és Fummie-nak köszönöm, hogy együtt néztük - igaz, Rami hamar feladta. Ejnye, pedig mikről maradtál le!

Nincsenek megjegyzések