Breaking News

TOP5 Wednesday - Bloggerek ajánlották

Azt hiszem, két hete értesültem arról Molyon, hogy több magyar blogger is belevágott a külföldi TOP5 Wednesday rovatba, és a külföldi bloggerekkel együtt hétről hétre hozza a toplistákat az adott témára, amelyekről ITT lehet értesülni.

Vallomás: a képet loptam INNEN. Következőleg lesz saját, ígérem, de még vívódom, mi kerüljön rá.


Az ötletet imádom, úgyhogy rögtön megkérdeztem, csatlakozhatnék-e. Majd természetesen jó nagy lendülettel az első bejegyzésem el is maradt, mert hirtelenjében nem tudtam mit kezdeni a témával, ugyanis elsőre pont abba sikerült beletenyerelni, ami nekem régi belső vitám. (Talán majd írok róla véleményes bejegyzést.)

Az eheti kihívás témája roppant érdekesre sikerült: 5 olyan könyvet kellett összeszedni, amiket bloggerek vagy vloggerek ajánlására olvastál el. Ez esetemben kifejezetten vicces, hiszen nagyrészt megyek a magam feje után, most már elég régóta. Úgyhogy próbáltam visszanyúlni a régebbi időkre, amikor még csak én követtem mások blogjait. Persze ezzel együtt nem minden könyv lett régi.

Vámpírakadémia




A Vámpírakadémia sorozat igazi szívszerelem lett nálam, de kellett neki idő. Valójában már épp kifelé jöttem a vámpírlázamból - na jó, már az angyallázon is túl voltam -, mire rám talált. Annyira taszított ugyanis a borító, azt hittem miatta, hogy valamiféle sötét-gót vámpírsztori, amire nekem tutira nincs szükségem.
Aztán jött Lupi. És egy életre lekötelezett, amiért meggyőzött: nekem ezt bizony olvasni kell.


Szent Johanna Gimi




Csalok. Ugyanis a Szent Johanna Gimi olvasásáról nem egy könyvértékelés győzött meg, de tulajdonképpen egy bloggerkezdeményezés: a Könyves Álompasik Párbaja, ami a Könyvek Háborúja blogon futott annak idején, és bloggerek vettek részt a kampányolásban is.
Az igazán izgalmas ebben az, hogy valójában haragból kezdtem el olvasni - el nem tudtam képzelni, hogy a fenébe lehetséges, hogy jön valami budapesti deszkás srác a furcsa Cortez névvel, és csak úgy egyszerűen legyőzi Jace-t. Ilyen nincs. Aztán lett.


Az éhezők viadala




Szinte hihetetlen, hogy ennyire régen volt már, mindenesetre igaz: Az éhezők viadala sorozattal először Gigi blogján találkoztam, és bár nem igazán hittem a borító alapján, hogy nekem való a könyv, meggyőzött. 


Matched - Egymáshoz rendelve




Szintén nagyon régre nyúltam vissza, és azt hiszem, érezhetitek, melyik könyves blogot kezdtem először követni. A Matched sorozatra szintén Giginél bukkantam. Az első részt nagyon szerettem is, a másodikat már kevésbé, és bevallom, a harmadik még nem jutottam el, bár már beszereztem. 

A nekrofil




Ne kérdezzétek, pontosan hol bukkantam rá a könyv értékelésére, mert erre már nem emlékszem. Ellenben az biztos, hogy maga a könyv örök nyomot hagyott bennem. Életem egyik legbetegebb, és brutálisan módon ezzel együtt leggyönyörűbben megírt rövidke sztorija ez. Sokszor volt hányingerem olvasás közben, de nagyon sokat tanított arról, hogyan lehet jól írni valami ennyire szélsőséges témáról is. Ezért bőven megérte.


A TOP5 Wednesday kihívásban részt vesznek még:

http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/ 
http://m-and-g0.blogspot.hu/ 
https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu/ 
https://olvasokorut.blogspot.hu/ 
http://bookssecret.blogspot.hu/ 
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu 
http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/ 
http://luthienkonyvvilaga.blogspot.hu 
http://livrefanatique.blogspot.hu/ 
http://three-points-of-view.blogspot.hu 
http://wandamaci.blogspot.hu/ 
https://habarkonyveskocsma.blogspot.com

1 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy te is csatlakoztál, kíváncsian várom az októberi bejegyzéseidet is, nem tudom, láttad-e, de már fent is vannak a témák! Központban természetesen a Halloween és a borzongás :D

    VálaszTörlés