Breaking News

Négy újabb részt kap a Csúfok sorozat világa!

Nem csalás, nem ámítás - a hír igaz!

A Csúfok sorozat folytatódik - vagyis helyesebb szólva spin-off sorozatot kap!




A folytatás a Csúfok világában játszódik, de már a jövőben, és azt mutatja be, hogyan küzdenek meg a Csúfok sorozat végén beállt változásokkal. Nagyjából tíz év telt el a Csúfok vége óta. A szabadság felelősséggel jár, és egyáltalán nem biztos, hogy csupa boldogságot hoz magával - az Impostors egy olyan városban játszódik majd, ahol a szabadság nem jól sült el, és rossz emberek kerültek hatalomra.

És igen, jól érzitek, a folytatás is disztópikus lesz. Ezzel együtt Scott Westerfeld arról ír a bejegyzésében, hogy olyan városokat is megismerünk majd, ahol jól sültek el a dolgok. A folytatás célja tehát nem az, hogy újabb elnyomást mutasson be, hanem az, hogy megmutassa, milyen az ember természet.

Természetesen felmerülhet kérdésként, hogy Tally szerepel-e a könyvekben. Nos, a válasz igen... de nem úgy, mint régen. Tally harminc év körül jár már, és nem lesz nézőpontkarakter, sokkal inkább olyan, mint egy híresség. Legalábbis eleinte. 

Az új sorozat főszereplője egy Frey nevű lány, akit a születésétől kezdve arra nevelték, hogy valaki másnak tettesse magát. Dublőr. Testőr. Egy imposztor!

A történet azokról a szerepekről szól, amiket a szüleink és a társadalom kényszerítenek ránk, és hogyan harcolunk meg azért, hogy megteremtsük a saját identitásunk, és olyanra formáljuk önmagunkat, ami valóban mi vagyunk.

Már az első rész... mert ahogy az író fogalmaz, a négy rész esélyt ad arra, hogy eltávolodjunk ettől, és a világ meg a történet egyre nagyobbá váljon - így pedig Tallynak is nagyobb szerep jut majd a jövőben.

Természetesen románc is várható. Az is kiderült, hogy ez a bizonyos pár nem tud róla, ki is Frey valójában - mert hát ugye imposztor. Ennek ellenére politikai szempontból az ellentétes oldalon állnak.

A helyzetet pedig még ennél is tovább bonyolítja, hogy Frey nem csak egyszerűen más valakinek tetteti magát... hanem fiúnak. Kíváncsi vagyok, hogy ebből aztán mi lesz.

És nem is biztos, hogy sokáig kell várni rá, mert az új srác az ígéret szerint nem vár három részt, hogy helyretegye a dolgokat.

Az első rész idén szeptember 11-én jelenik meg, ezután pedig minden szeptemberben érkezik egy, egészen 2021-ig.

A könyvhöz egy előzetest is kaptunk - amit majd később követ egy másik. Fontos tudni, hogy ez az előzetes általánosságban a világról szól, nem Freyt láthatjuk benne. 




A Csúfok sorozatot nálunk a Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg, még jóval a nagy disztópialáz és a Vörös Pöttyösök előtt. Kíváncsian várom, mit lépnek majd erre az új sorozatra, és várhatjuk-e náluk a folytatást.

2 megjegyzés:

  1. Érdekes infó. Én szívesen látnám akkor magyarul az Extras-t és a Shay Story-t is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont ugyanígy érzek. Az említett két könyvet én is szívesen látnám magyarul. Ez az új disztópia is érdekesnek tűnik, kíváncsi vagyok, milyen lesz. A Csúfok-sorozatot nagyon szeretem, bár a vége nekem annyira nem tetszett.

      Törlés