Breaking News

Kirúgták a The Hate U Give film szépfiúját

Korábban már írtam a The Hate U Give castingja kapcsán arról, hogy a főszereplő, Starr pasiját Kian Lawley játszhatja majd.

Forgatási fotó


Néhány napja azonban formálódik már egy botrány a színész körül, kiderült ugyanis, hogy egy korábbi videón rasszista megjegyzéseket tett. Ez egy olyan könyv adaptációjának esetében, amelynek a rasszizmus elleni küzdelem a fő témája, eléggé visszás. Maga az írónő is rendkívüli módon felháborodott, amikor a tudomására jutott a videó létezése. 

Felmerült a rajongók részéről annak lehetősége, hogy cseréljék le a színészt, többen viszont úgy sejtették, ez anyagi okokból már nem fog megtörténni.

Most azonban a 20th Century Fox hivatalos közleményt jelentetett meg: Kian Lawley-t kirúgták.

A hivatalos közlemény szerint Kian Lawley már nem tűnik fel a filmben, Chris szerepére újabb castingot tartanak, a jeleneteit pedig újraforgatják.

Lawley szintén megszólalt, a BuzzFeednek a következőket nyilatkozta: "A szavaknak ereje van, és pusztítóak lehetnek. Az enyémek hozzám tartoznak, és nagyon sajnálom. Tisztelem a Fox döntését, amiért újracastingolják a szerepet, mivel ez egy fontos történet, és nem volna ildomos, ha bármilyen módon is részese lennék a múltban elkövetett tetteim miatt."

Lawley-nál valószínűleg senki sem érti most jobban, mennyire pusztítóak a szavak - ugyanis lehet, hogy azzal a korábbi Youtube videóval tönkretette a karrierjét.


Forgatási fotó


A film szempontjából ez elég nagy visszalépés, ugyanis a forgatásokat már tavaly novemberben befejezték. A filmnek egyelőre nem volt premieridőpontja, de ez várhatóan azt is jelenti, hogy későbbre csúszik majd.

Angie Thomas több tweetben is megszólalt az ügy kapcsán. Egyrészt szerette volna hangsúlyozni, hogy a film kapcsán nem ő hozza a döntéseket - ezt még a nevébe is bevette a napokban. Másrészt kifejezte, mennyire szomorú és csalódott. Sajnos az üggyel ő sem járt túl jól, rengeteg gyűlölködő kommentet kapott, amiért próbálta csillapítani a kedélyeket és amiért ő maga tehetetlen volt. 

Nincsenek megjegyzések