Breaking News

Hamarosan új YA történetet ad ki az Alexandra!

A The Hazel Wood című regénnyel már találkozhattak, akik követik a Facebookon a Napi gyönyörű borító rovatot, azok emlékezhetnek, hogy már mindkét eddigi borító kapott saját bejegyzést. 



Most viszont megérkezett a jó hír: magyarul is jön a kötet, az Alexandra Kiadótól. Ráadásul Faythe Molynak köszönhetően már azt is tudjuk a kiadó válaszából, hogy körülbelül nyár végére tervezik a kötetet.

A történet főhőse a tizenhét éves Alice, aki az édesanyjával szinte az egész életét utazással töltötte - próbáltak menekülni az őket furcsa mód állandóan megtaláló balszerencse elől. Aztán amikor Alice nagymamája, az ismert szerző, aki sötét tündérmesékről szóló kultuszkönyvet írt, meghal a házában, ami a kötet címadója, vagyis Hazel Wood, Alice megtapasztalja, milyen borzalmas is lehet tulajdonképpen a balszerencse. Édesanyját ugyanis elrabolja egy rejtélyes alak, aki saját állítása szerint a Mögöttesvilágból érkezett, egy kegyetlen természetfeletti világból, melyben a nagymama történetei is játszódtak. Alice-re édesanyja egyetlen figyelmeztető üzenetet hagy: "Tartsd magad távol a Hazel Woodtól."

Alice egészen eddig távol tartotta magát nagyanyja rajongóitól. Most viszont nincs más választása, mint összefogni az osztálytársával, Ellery Finch-csel, aki óriási Mögöttesvilág rajongó, akinek megvannak a maga "mögöttes" okai, miért akar segíteni a lánynak. 



Könyvelőzetes:


1 megjegyzés:

  1. Mióta láttam kirakva nálad a borítót, azóta érdeklődök a könyv iránt, szóval jó tudni, hogy lesz belőle magyar fordítás. :) Remélem, ugyanezzel a gyönyörű borítóval adják ki itthon is. :)
    Nem szeretnék kukacoskodni, de ebbe a mondatba valami hiba csúszott: "Aztán amikor Alice nagymamája, az ismert szerző, akinek sötét tündérmesékről szóló kultuszkönyve meghal a házában, ami a kötet címadója, vagyis Hazel Wood, Alice megtapasztalja, milyen borzalmas is lehet tulajdonképpen a balszerencse.".

    VálaszTörlés