Breaking News

Lesz 5. Outlander évad!

Az Outlander rajongóknak kedveztek az utóbbi nagyjából egy hétben, ugyanis rengeteg interjút kaptunk a sorozat szereplőitől és készítőitől, hála egy Outlander panelnek.



És mik a jó hírek?

Nos, Ronald D. Moore, a sorozat felelőse elárulta, bár még tartanak a tárgyalások a részleteket illetően, semmi kétség, hogy lesz 5. Outlander évad! 

Arról is szó esett, hogyan tervezik a folytatásban adaptálni a könyveket. Legyünk őszinték, az Outlander kötetek elég vaskosak, és az újabb könyvek még vastagabbak, mint az első egy-két rész. Így jogosan merült fel a kérdés, hogy továbbra is tartják-e, hogy egy évad egy kötetet dolgoz fel, vagy eltérnek majd, ahogy idővel például a Trónok harcánál is történt.

Ahogy Ronald D. Moore fogalmazott: "Minden évben próbálunk frissek maradni. Meg kéne tartanunk, hogy egy évad egy könyv? Eddig így csináltuk. De már beszéltünk róla, hogy szétvágunk könyveket, és arról is, hogy kombináljuk őket. Szeretnénk, ha szabadok maradhatnánk a forgatókönyv írása közben, és úgy hozhatnánk döntéseket minden évben, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a sorozat szempontjából."

Ez azért felvet kérdéseket. Egyrészt mert maga Diana Gabaldon sem fejezte be a könyvsorozatot, így ha felgyorsul a tévésorozat gyártása, lehet, hogy hamarabb el fogják érni azt a pontot, amit az előbb már emlegetett Trónok harca is: nem lesz adaptálható kötet, így beelőzi a könyvet a sorozat. 

Illetve ez azért a magyar rajongók számára is fontos kérdés lehet. Az első Outlander kötet odakint 1991-ben jelent meg, nálunk viszont jóval később talált rá a Könyvmolyképző, még a sorozat indulása előtt pár évvel. A sorozat sikere előtt a vaskos könyvek kevésbé találtak rá a közönségükre, de szerencsére az adaptáció elég sok emberrel megismertette a sztorit ahhoz, hogy nagyobb legyen az érdeklődés. A fordításnál viszont az évi egy könyvnél nagyobb tempót nehéz lenne tartani minőségromlás nélkül, hiszen az 1200 oldalas történelmi környezetben játszódó könyvek fordítása, szerkesztése és tördelése tetemes munka. Kérdés, utoléri-e a magyar könyvek megjelenését a sorozat. Meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések