Breaking News

Most akkor lehet hoppanálni a Roxfortban vagy nem?

Alig jött ki a legújabb - és egyébként nagyon menő - Legendás állatok 2. - Grindelwald bűntettei előzetes, a rajongók máris kiszúrtak egy furcsaságot. 

Az előzetes gyönyörű képpel indít a Roxfortról, majd nem sokkal később láthatjuk, ahogy a Roxfort területére hoppanál néhány alak - ekkor még nem tudjuk, kik. 



És itt rögtön meg is állhatunk. A régi könyvekből ugyanis megtanultuk, hogy a Roxfort területén nem lehet hoppanálni - Hermione maga mutat rá erre a tényre, hiszen ez áll a Roxfort történetében, másrészt később Dumbledore is ezt állítja. 

Persze azért nem érdemes temetni a sztorit emiatt. Egyrészt ne felejtsük el, Rowling maga írta a forgatókönyvet, és ki ismerhetné jobban a saját világát, mint maga Rowling, aki lefektette a szabályait? 

Nézzük a lehetőségeket!

Néhányan arra tippeltek, hogy a magyarázat az lehet, hogy a Mágiaügyi Minisztérium hivatalos személyei kivételt képeznek a szabály alól. Nos, ez lehetséges lenne, csakhogy ha jobban megvizsgáljuk a hoppanáló alakokat, láthatjuk, hogy bár elsőre úgy tűnik, mégsem ugyanazok a hoppanálók, mint akik később felkeresik Dumbledore-t. Sőt, sasszeműek kiszúrták, hogy a három alak közül az egyik Theseus Salmander (Göthe öccse) és Leta Lestrange. 

Persze így is lehetséges, hogy különleges engedéllyel érkeztek, így tudtak hoppanálni. 

Egy másik lehetőség, hogy ekkoriban még nem volt érvényben a hoppanálós szabály, és azt csak Dumbledore léptette életbe, amikor ő lett a Roxfort igazgatója. Erre következtethetünk akár abból is, hogy Cornelius Caramel az Azkabani fogolyban úgy hiszi, Sirius Black hoppanálhatott a Roxfort területére - így lehetséges, hogy amikor Caramel diák volt, még megtehették ezt.

Az internet tele van kérdésekkel a hoppanálás kapcsán, és most reagált a film egyik színésze, Jessica Williams is: "David Yates és Jo írták a forgatókönyvet. Ki tud többet a Potter univerzumról, mint az ember, aki megalkotta? Senki. Egyáltalán senki. Úgyhogy, LOL, mit gondoltok? Nem gondoljátok, hogy erre kitérnek a filmben? Nem gondoljátok, hogy oka van? Gondoljátok, hogy többet tudtok erről, mint Rowling?"

Így tehát könnyen lehet, hogy nem is kell hivatalos válaszra várnunk - mert az maga lesz a film. Hiszen színészként ő tudhatja, hogy erről szó esik a filmben, a válasza pedig erre enged következtetni. 

Ti mit gondoltok? Mi a magyarázata a roxforti hoppanálásnak?

Nincsenek megjegyzések