Breaking News

MyBooKz meglepetésdoboz unboxing

Néhány héttel ezelőtt megkeresett egy akkor indulás előtt álló meglepetésdoboz csapata, hogy nem írnék-e a dobozukról. Én meg persze igent mondtam, kérdés nélkül. Még úgy is, hogy keveset tudtam a dobozról, és úgy is, hogy azért ilyenkor is nagy a rizikója annak, hogy nem leszek elégedett.




De úgy voltam vele, hogy a csapat őszinte véleményt szeretne, szóval izgatottan vártam, mit rejt majd a doboz.

Ahogy írtam is róla korábban, kiderült, hogy a doboz különlegességét az adja, hogy nem egy, hanem két könyv lapul benne, ráadásul a doboz tematikája nem kötött, te magad választhatod ki, hogy milyen kategóriájú könyveket szeretnél bele - akár két különbözőt. 

Amit elöljáróban később még megtudtam, az a doboz ára - ami bevallom, elsőre kicsit sokkolt. De erre még visszatérünk. 

És akkor kezdjük is a doboznyitást!



A doboz maga matt, méretben egy fokkal nagyobb, mint a Book a Sloth doboz, amihez hasonlítani tudom - viszont nem fehér, nem mázas, a belső oldalán sincs semmi. Kívül viszont megtaláljuk rajta a MyBooKz logót és jelmondatot (a tetején), illetve a nyitós oldalon a Válogatott könyvek havonta feliratot. Nekem tetszett a doboz, jobb, mintha sima doboz lett volna, igaz, azért elájulva sem vagyok a kreativitásától.



A nyitásnál ami nagyon tetszett, hogy szépen be volt csomagolva a doboz tartalma. Barna papírban, ami le volt ragasztva logós matricával, belül pedig tele volt "töltőanyaggal". Az is nagyon tetszett, hogy szép rendben várt mindennek a tetején a köszöntő üzenet illetve az ajándékok listája. 

És akkor itt álljunk meg egy kicsit, és hadd fogalmazzam meg az első dolgot, ami nem tetszett annyira. A doboz papíros tartalma érezhetően minőségű - színes, fényes lapos, vagy ha matt, akkor is erős papír, nem házi nyomtatás. Viszont lehet bármilyen szép, ha helyesírási és központozási hibák tömkelegébe szaladok a szövegben - és sajnos ez történt, amit nagyon sajnáltam. Remélem, az éles doboznál átolvassák jobban a szöveget, és odafigyelnek majd a vesszőkre.

Az első tárgy, amit kiemeltem a dobozból, egy kávés gyertya volt. Elég nagy, és nagyon tetszett, hogy láthatóan tényleg kézzel gyártott - kitüremkednek a kávészemek az oldalán, és a csomagolása is szép. 

Aztán várt még két csomag levendulás fehércsokis forrócsoki. Még nem láttam ilyen tasakos változatot, nagyon szimpatikus, tényleg nagyon tetszett - alig várom, hogy megkóstoljam.

Emellett volt még egy, a forrócsokihoz tartozó pohár is a dobozban - szerencsére a rengeteg töltőanyagnak köszönhetően nem tört el. 

Aztán következtek a könyvek - ugyanolyan barna csomagolásban, mint a doboz tartalma. Két könyv lapult a dobozban, ahogy már említettem is. Én a kategóriák közül két különbözőt választottam, a Young Adult és Womens Fiction kategóriát. 

Előbbiben megint megszívtam kicsit, olyan könyvet kaptam, ami már megvan. Viszont az kétségtelen, hogy Kiera Cass A szirénje jó választás. Népszerű szerző, gyönyörű borító, és viszonylag friss megjelenés. Emellé egy idézetes papír volt, ezzel nem igazán tudtam mit kezdeni. Szép, szép, hogy két nyelven is olvashatjuk, de nem tudom, mit kéne kezdenem vele, ami sajnálatos. Járt még mellé egy könyvjelző is, ez tetszett - semmi óriási mutatvány, leírás és borító, de szép és jó a kivitelezés. 

A Womens Fiction kategóriában a General Press egy újabb megjelenését kaptam, ennek örültem, mert még nincs meg, és szívesen fogom olvasni. Ehhez is járt egy papír, ez viszont már sokkal érdekesebb volt - üzenet a szerzőtől a magyar olvasóknak. Kifejezetten tetszett az üzenet, azzal, hogy magyar származású a szerző, telibe talált a csapat, így tényleg kifejezetten jó érzés volt olvasni az üzenetet, mert új dolgot tudtam meg (fogalmam sem volt erről) és kis cinkosságot is érzek rögtön az írónővel. Plusz pont jár, amiért két nyelven is olvasható az üzenet, egyik oldalon angolul, másik oldalon magyarul. Sajnáltam, hogy nem dedikált, de tudom, túl sokat várok az amerikai dobozokat látva. 
Emellett ehhez a könyvhöz is volt egy ugyanolyan stílusú könyvjelző, mint a másikhoz, ha tartják a stílust, ezek akár gyűjthetővé is válnak.



A könyveket értékelve: mindkettő megfelel a kategóriájának, mindkettő jó választás, hiszen magában is olvashatóak, nem folytatások, és viszonylag friss megjelenések is, ismert szerzőtől, kiadói sorozatból.



A doboz tartalma ezzel véget ért. 

És akkor most jön az a pont, ahol visszatérünk az árra, amiről az elején írtam. Ami a dobozban volt, nekem tetszett. Minőséginek tűnnek, a levendulás forrócsoki kifejezetten trendi, a hozzá tartozó pohár is aranyos. A csomagolással különösen elégedett voltam, szerintem talán arra adnám a legtöbb pontot. 

A doboz ára viszont elég magas lett, 13.490 forint. Ezt persze részben indokolja a két könyv, ami a dobozban érkezik - másrészt viszont azért ilyen árban, két könyv ide vagy oda, felértékelődik az meglepetések fontossága is. És itt érzem kicsit problémásnak a dolgot. Nagyon jó ötlet kézműves dolgokra építeni a dobozt, hiszen ezek tényleg egyedi termékek, viszont az átlagember pénztárcájának azért magas árfekvésűek - és ilyenkor hiába jön egy gyönyörű gyertya vagy más termék, ha annál olcsóbban kaphat tömeggyártást is, olyan érzése van az ember gyerekének, hogy kevés, ami a dobozban van. 

Én is így vagyok vele most kicsit. Szépek és szuperek azok a dolgok, amik a dobozba kerültek, de ha ezért ennyit fizettem volna, valószínűleg nem lennék maradéktalanul elégedett. (És akkor még arról sem esett szó, hogy kétszer akkora a rizikó, hogy megvan a könyv a dobozból, hiszen kettő van belőle.) 

Persze fontos megjegyezni, hogy a köszöntő levél is írja, ez csak mintadoboz, és az igazi patronokat nem lőtték el. Szóval én most elégedett vagyok, tetszik minden, viszont a jövendő vásárlók nevében azért abban reménykedem, hogy ez tényleg csak minta. Amivel megmutatták, körülbelül milyen dolgokra lehet számítani, de mennyiségében nem pont annyi az ajándékok száma, mint amennyi a végleges dobozban lesz majd. Az irány szerintem nem rossz, finomítani szerintem viszont még érdemes lesz - a meglepetések mennyiségében mindenképp. 

Illetve ami az én oldalamat még fúrja, még az, hogy az ajándékokat valamilyen formában passzintják-e a kötetekhez. A mostani alapján úgy érzem, ez egy sokkal általánosabb tematikájú doboz lesz, mint az elődei, amik jelenleg nálunk futnak. Egyrészt nincs egy nagy tematika, pont azért, mert az ember maga válogatja össze a könyveket (vagy legalábbis a tematikát), másrészt itt a könyvekhez sem nagyon passzolnak az ajándékok - leszámítva a könyvjelzőt és az üzenetet/idézetet. Ebből én kicsit úgy érzem, hogy idősebb korosztályt céloznak meg, mivel kevésbé van "fandom" jellege a doboznak - nincs Funko baba és mindenféle fancucc. Hosszú távon viszont azért felmerül a kérdés, nem nagyobb rizikó-e jelige nélkül válogatni a könyveket, hiszen semmi esély a kitalálásra, másrészt pedig az is kérdés, mennyire tudnak változatosak maradni az ajándékok úgy, hogy nem feltétlen lehet ihletet meríteni a könyvekből. Egy ideig izgalmas a gyertya, tea, édesség, forrócsoki, kávé, fürdőbomba tematika, de egy idő után azért be lehet sokallni. 

***

A MyBooKz oldalán még fut az előregisztráció, a regisztrálók közül 3-an megnyerik az első éles dobozt!

Ha pedig megvennétek a dobozt, a DESZY123 kuponkód használatával 10% kedvezményt kaphattok.

Nincsenek megjegyzések