Breaking News

Új előzetest kapott A Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

A Krumplihéjpite ​Irodalmi Társaság évekkel ezelőtt már nálunk is megjelent, a Park Kiadó gondozásában, viszont sajnos jelenleg nem kapható a könyv, pedig már elolvastam volna, annyira tetszett a film első előzetese.





A jó hír viszont, hogy a Park most azt ígérte, augusztus 10-re érkezik a kötet megint, immáron filmes borítóval. Ezzel kapcsolatban kicsit vegyesek az érzéseim, mert bár imádom Lily Jamest és alapvetően semmi gondom a filmes borítókkal, ennek a könyvnek az eredeti borítója annyira gyönyörű! 

A fülszöveg:

1946 ​januárjában a Londonban élő Juliet Ashton levelet kap egy ismeretlen férfitól a Csatorna-szigeteki Guernsey-ről. A levél írója elmeséli, miért alakították meg a második világháború alatt, a német megszállás idején a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, és hogyan segítette a sziget lakóit abban, hogy átvészeljék a háborút. Így kezdődik a szívet melengető, varázslatos kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a festői Guernsey-n élők humorral átszőtt, embert próbáló története.
„A szerzőpáros magával ragadó, ugyanakkor szívbe markoló könyvet írt – Jane Austen-i hangulatú, történelmi tanmesét. A leveleket nem az olvasónak címezték, mégis neki szólnak.” 
Sarah Addison Allen
„Soha nem akartam annyira egy könyvklubhoz tartozni, mint a Krumplihéjpite olvasása közben. A regény minden lapjáról sugárzik a szeretet.” 
The Christian Science Monitor
„Hihetetlen szerelmi történet, mely egyben a túlélésről és a hősiességről is szól, emléket állítva egy kis közösségnek, melyet a könyvek szeretete kovácsolt eggyé.” 
The Charlotte Observer

Lily James természetesen Juliet Ashtont alakítja, de rajta kívül például Matthew Goode-ot is láthatjuk benne, akit én nagyon szeretek, és persze ott van még Michiel Huisman, akit a Trónok harca rajongói ismerhetnek az új Daarióként.

Egyébként pedig van itt írónő, aki épp regényen dolgozik és könyvklub, naná, hogy ezt látni/olvasni kell. Az új előzetes apropója, hogy a Netflixen is fut majd a film, méghozzá augusztus 10-től.

Az új előzetes:


Nincsenek megjegyzések