Breaking News

Új, kecsegtető romantikus érkezik - Ui.: Rohadj meg

A Művelt Nép Kiadó elég megosztó, de én azért szeretem figyelni őket, mert a new adult-romantikus könyvek piacán azért még akadnak náluk csemegék.

Ilyen lehet egy frissen bejelentett megjelenésük, az Ui.: Rohadj meg - ... és most komolyan is gondolom. A címről röviden: egyrészt az Ui. dologgal nagyon megvettek, mert szeretem a levélregényeket is, és az olyan sztorikat is, amikben emberek egymással leveleznek, szóval minden ilyen címre ugrok. Viszont megnéztem, mi az eredeti cím, és kicsit sajnálom, hogy a Művelt Nép kicsit vulgárisabb cím mellett döntött, mint muszáj lett volna. És ha ezt indokolta volna az eredeti cím, és nem lenne olyan a Művelt Nép múltja, amilyen, akkor ez valószínűleg nem zavarna. De ismerjük, milyen a kiadó marketingje, emellett a könyv eredeti címe simán P.S. I Hate You, szóval... működött volna egy szó szerinti fordítás is. (Igaz, nem tudom, magának a könyvnek milyen a nyelvezete, lehet, hogy indokolt ez a változat.)

Mindenesetre az érdeklődésemet felkeltette, és a borító is tetszik. Mutatom:




A fülszöveg:

Kedves Isaiah!
Nyolc hónappal ezelőtt csak egy harcba készülő katona voltál, én meg egy pincérnő, aki ingyen palacsintát csórt neked, és remélte, nem veszed észre, hogy túl sokáig időzik rajtad a tekintete.
De észrevetted.
Egy sorsfordító hetet töltöttünk együtt, mielőtt elmentél. A nyolcadik napon elbúcsúztunk, az utolsó pillanatban adtuk meg egymásnak a címűnket.
Az összes leveledet megőriztem, szavaid hamarosan a vallásommá váltak.
Egy hónapja viszont szóba sem állsz velem, nem írtál, aztán tegnap este volt képed besétálni az éttermembe, és úgy viselkedni, mintha soha nem láttál volna.
Ha arra gondolok, hogy... majdnem imádtalak, téged és azt a csodálatosan bonyolult lelkedet.
Majdnem.
Bármi legyen is az - remélem, jó okod van rá.
Maritza a pincérnő
Ui: Rohadj meg... és most komolyan is gondolom.

A megjelenés októberre várható.


Nincsenek megjegyzések