Breaking News

Jus Accardo: Tremble ​– Remegés {Értékelés + Nyereményjáték}

Jus Accardo: Tremble ​– Remegés

A blogturnéról



Kapcsolódó bejegyzések:




Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 352
Fordító: Dobó Zsuzsanna
ISBN: 9789634572480
Sorozat: Touch 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,14)
Megrendelési link
Dez Crossnak megvannak a maga problémái.

Már majdnem tizennyolc éves és az elmeháborodás határán áll a Denazen részvénytársaság által használt drogtól, amivel a képességét igyekeztek fokozni. A hozzá közelálló emberek hátat fordítottak a földalatti mozgalomnak, és most a rossz oldalon harcolnak. És akkor még ott van Kale is… Ennél rosszabb már nem is lehetne a helyzet.

Már persze, amíg nem lesz mégis rosszabb. A Denazen egy új, Uralom elnevezésű kísérletet készül indítani, ami működik is. Ám ez azt jelenti, hogy ki a régivel és jöjjön az új. Kiadták a parancsot, hogy végezni kell a második kísérlet minden túlélőjével, köztük Dezzel is. A jó hír az, hogy az eredeti kísérletnek van egy túlélője. Egy nő, akinek a vérében talán megtalálható az ellenszer a Felsőbbrendűség csoportjába tartozók második generációjának hibáira. De nem csak az ellenálló Hatosok tudnak a nőről.

Dez apja képes lenne mindent megtenni, hogy megakadályozza a lányt az ellenszer megszerzésében – még azt az egyetlen dolgot is bevetné, amitől Dezben egészen biztosan egy világ omolna össze.

Az első mondat:


"Túl sok ember vett körül, és nem volt hova fussak."

Véleményem


Bevallom, félve álltam neki ennek a könyvnek, egy nagyon egyszerű okból: régen volt, hogy az előzményeket olvastam.

De szerencsére nem kellett csalódnom, olvásás közben szépen előjöttek az emlékeim az első két részből, és ugyanolyan lelkesedéssel vetettem bele magam a harmadik részbe, mint az első kettőbe. 

Érzésre egyébként kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, amit a Luxen könyvek olvasása közben éreztem. Hasonlóak a kalandok, hasonlóan szurkolok a szereplőknek, igaz, azért ők stílusra mások, és a rabul ejtés-szabadulás tematika is megvan mindkettőnél. 

Akárhogy is, térjünk rá erre a részre, hiszen a harmadik kötetre a világot és a szereplőket már azért hellyel-közzel ismerjük!

Azért írom, hogy hellyel-közzel, mert itt azért változnak a dolgok. A legjelentősebb változást Kale jelentette. Tudjuk, hogyan ért véget az előző kötet, és azt hiszem, nem árulok el túl nagy spoilert azzal, hogy Kale visszatér ebben a kötetben. Viszont ez a Kale más. És azt kell mondanom, bármennyire szerettem is Kale-t korábban, ezt kifejezetten jó húzásnak érzem az írónőtől. Nem csak felkavarta kicsit az állóvizet, de azt is sikerült elérnie, hogy az egyébként végtelenül szimpatikus, nagyon hűséges, nagyon kedves, de legyünk őszinték, kissé naiv karakter ne váljon a végletekig unalmassá. És én ezt le merem írni: nagyon szerettem Kale-t, de a naivitás ilyen sok részen keresztül nem feltétlenül működik, főleg ha mellette egy olyan erős hősnő áll, mint amilyen Dez. Szerethetőek, persze - de azért hamarabb ellaposodik egy ilyen szereplő, mint egy amolyan tökös főhős.



A mostani váltással Jus Accardo elérte, hogy Kale megint izgalmas legyen, csak kicsit másként. Ráadásul kifejezetten izgalmas volt keresgélni a régi Kale-t és összepasszintani az újjal. Dez számára is, és olvasóként számomra is. 

Kale változásával pedig egy nagyon érdekes feszültséget is kaptunk, ez tette leginkább izgalmassá a regényt, hiába kaptunk mellette azért akciójeleneteket is jócskán. Az igazi izgalom számomra érzelmi szinten játszódott, a Kale-Dez vonalon.

Írtam, hogy Kale a legjelentősebb változás, de nem az egyetlen. Ahogy az várható, újabb titkokról is lehull a lepel, természetesen a Denazent illetően, de emellett Kale és Dez múltját illetően is. 

A mellékszereplők kapcsán bevallom, némi csalódást éreztem. Alex volt még talán, aki a legtöbbet szerepelt, ennek örültem is - és egyre jobban foglalkoztat, mi lesz vele. Kiernan karaktere szerintem elég unalmasra sikerült, azzal együtt is, hogy ebben a könyvben kicsit többet megtudunk róla, de számomra a hülye hiszti szintjét sajnos nem nagyon lépte túl - megdöbbentő, de Dez apjával értek egyet. Aztán vannak még visszatérő szereplőink és új karaktereink is, és többen még izgalmasak is - lehetnének. De igazán egyiknek sem jut nagy szerep.

Persze ezt olvasás közben nem éreztem rettenetesen problémásnak, Dez és Kale meg a kalandok sodorják magukkal az embert, de azért ezt is meg kell említeni.

Továbbá ha némi kritikát kellene megfogalmaznom, nem igazán értem, hogy lehetséges, hogy ennyi mindent bíznak Dezékre. Értem, hogy tökös csaj és tök menő képessége van, de egyre több minden szól ellene: egyrészt a tünetek, másrészt azt, hogy hihetetlenül forrófejű és a sikerességi rátája azért nem túl magas. Ebben a részben hülye döntéseket hülye döntésekre halmoz, és még ezután is kérdés nélkül megbíznak benne. Hát... nem feltétlenül értek egyet velük. És mondom mindezt úgy, hogy amúgy nem tartom rossz hősnőnek, és vannak is jó megmozdulása, a beszólásait meg egyszerűen imádom.

Összességében ezt a részt is nagyon szerettem, remélem, ezután is őrzi a színvonalat a széria és olyan boldogsan fogjuk lezárni, mint ahogyan kezdtük.

NAGYON AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7812_tremble-20180524_140742.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


A mostani játékunkban a különleges képességekkel rendelkező tagokból álló csoportok kerülnek a középpontba. Minden állomáson találtok egy képet, és a ti feladatotok megmondani, hogy melyik csapatot is látjátok.  Ha velünk játszotok, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott 3 nyereménypéldány egyikét!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.16 Függővég
06.18 Kelly & Lupi olvas
06.20 Sorok Között
06.22 CBooks
06.24 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések