Breaking News

A FreeForm megint kiakasztotta a Shadowhunters rajongókat

A FreeForm nagyon nincs a helyzet magaslatán, már ami a Shadowhunters kaszát illeti...

A rajongók már alapból kiakadtak a csatornára önmagában a kasza híre miatt is, de a FreeForm még képes erre is rápakolni egy lapáttal. 




Minden azzal kezdődött, ahogyan a kasza után reagáltak a rajongók kommentjeire a hírre. A csatorna kitette a sorozat hivatalos oldalán a The Final Hunt bejegyzést, amiben hírét adták a sorozatot lezáró plusz két epizódnak. 

Ezután viszont óriási csend következett. Hiába voltak korábban elég aktívak a közösségi médiában, hirtelen szó nélkül eltűntek. A napi átlag 3 Facebook bejegyzés helyett például 9 napig nem született egy sem. Ami már önmagában is problémás volt a rajongók szemében, de súlyosbította a helyzetet, hogy történtek is fontos dolgok a sorozat háza táján. Nem adtak hírt egyetlen díjra jelölésről sem, például az egyébként izgalmasnak ígérkező Teen Choice Awardsról, ahol érdekeltek - én is írtam róla ITT

Nem reagáltak semmilyen kérdésre a sorozat lezárását illetően, és süket fülekre talált minden rajongói próbálkozás arra, hogy valamiféle reakciót kicsikarjanak belőlük.

Most pedig valami olyat tettek, ami már tényleg nagyon kiakasztott mindenkit: a Shadowhunters oldalán, a Shadowhunters képeit is felhasználva kezdték promotálni a FreeForm csatornát mint a fiatalságnak szóló legtutibb csatornát. 

Azt hiszem, nem szükséges nagyon magyarázni, miért problémás ez több szempontból. Egyrészt egy frisssen elkaszált sorozat oldalán egy épp induló sorozatot reklámozni egyértelműen vörös zászló, főleg egy olyan aktív rajongótábornál, amelyik úgy küzd, mint a Shadowhuntersé. Igazából bármilyen más sorozatot reklámozni visszás, de azt, ami elvileg pótolni kívánja az elkaszáltat, még inkább.

Emellett a kérdéses sorozat promójába bevágni az elkaszált sorozatot szintén nem túl jó ötlet. Bevallom, még én magam is kiakadtam, amikor láttam, mert nem nagyon tudom hova tenni, mit gondoltak. 

Harmadrészt a FreeFormot egy olyan rajongótáborban a fiatalság legtutibb helyeként reklámozni, akik épp próbálják feldolgozni a kedvenc - és egyébként összességében sikeresnek mondható - sorozatuk sikerét, már tényleg só a friss sebekre. Ráadásul jogosan teszi fel a kérdést a Shadowhunters bármelyik rajongója: hogyan merjen belefogni bármilyen FreeForm sorozatba, ha teljesen váratlanul, mindenféle előkel nélkül töröl egy olyan sorozatot a csatorna, ami sikeres is - ráadásul még hivatalos, kézzelfogható magyarázatot sem ad. 

Ha valakit esetleg érdekel, ez volt a kérdéses bejegyzés:


Nincsenek megjegyzések