Breaking News

Megúszhatjuk Trónok harca spoilerek nélkül! - Új funkciót tesztel a Facebook

A magam részéről a Facebook újításai időnként az őrületbe kergetnek. 

De tény, ami tény - a spoilerek problémát jelentenek, például a Trónok harca megnézése kész gyorsasági verseny. Ha aznap reggel nem tudom megnézni, akkor onnantól egész nap tartózkodnom kell a Facebooktól, mert garantáltan spoilerbe szaladok.




Ezért is örülök nagyon a hírnek, ami most napvilágot látott. 

Eszerint a Facebook új funkciót tesztel, ami blokkolná a bizonyos kulcsszavakat tartalmazó posztokat az ember falán, azaz ily módon igyekeznének csökkenteni a spoileres tartalmak számát.

A funkciót az ember maga állíthatja be, ennek köszönhetően pedig nem csak a spoilereket kerülheti el az ember, hanem az őt idegesítő tartalmakat is. Például beírhatnám, hogy Kardashian, és nem kéne nézegetnem az erre vonatkozó tartalmakat.

De akár ennél általánosabb dolgok is tilthatóvá válnak: például lehetne szűrni az esküvő és baba szavakra, így elkerülhető lenne az is, hogy az ember fala tele legyen az eljegyzési, esküvői és babaváró hírekkel. 

Mit szólnátok egy ilyen újításhoz?

1 megjegyzés:

  1. Oké, mindenki azt posztol fb-re, amit akar (nyilván a jó ízlés határain belül...). És még az eljegyzési/esküvői fotók nem is zavarnak, sőt. Gratulál az ember, aztán megy tovább. De azt magyarázza már meg valaki, hogy ha az embernek gyereke születik, miért érez kényszert arra, hogy (éveken át!) minden 10 percben újabb fotót töltsön fel, amint a gyerek épp eszik, alszik, fürdik(!!!), kacag, stb...? Aranyosak, cukik, de tényleg a kicsi minden mozdulatáról tudnunk kell nekünk is? Ez már azért frusztrál...

    VálaszTörlés