Breaking News

Érkezik A hatalom írónőjének újabb regénye, amiből már film is készült!

A hatalom még mindig olvasásra vár nálam, de már alig várom, hogy végre nekikezdjek.

Ezzel együtt már rögtön érdekelni kezdett, amikor a XXI. század kiadó megosztotta, hogy érkezik az írónő következő regénye, az Engedetlenség.

A borító követi az előző stílusát, ennek nagyon örültem. Nézzétek csak:
Fülszöveg:

Ronit Krushka harminckét éves, New Yorkban él, és leszbikus létére főnökével, egy nős férfival folytat viszonyt. Apja halála után visszatér szülővárosába, Londonba. Ortodox zsidó családból származik, de nem gyakorolja a vallást, és rég elhidegült apjától is, aki befolyásos rabbi volt. Hazatérése nem mentes a konfliktusoktól: a hagyománytisztelő közösségben, ahol felnőtt, már Ronit puszta lénye is hajmeresztő provokáció.
De a sokkhatás kölcsönös. Ronit viszontlátja unokatestvérét, Dovidot, akiből rabbi lett, ráadásul Ronit régi szerelmét vette feleségül. Ronit nem tér magához: unokatestvére és régi szerelme is egész más, mint annak idején.
Ronitot friss tapasztalatai arra kényszerítik, hogy mindent átértékeljen, amit az életről gondolt.

Naomi Alderman 1974-ben született Londonban. Rendszeresen ír a Guardianbe, a Bath-i egyetem oktatója. Az Engedetlenség az első regénye – az ebből készült amerikai filmet Magyarországon A rabbi meg a lánya címmel vetítették, két főszereplője Rachel Weisz és Rachel McAdams. A hatalom című disztópiájával 2016-ban robbant be a világ könyvpiacaira: több tucat nyelvre lefordították, díjak sokaságát söpörte be, regénye egyszeriben a feminista mozgalmak megkerülhetetlen hivatkozási pontjává vált.


A fülszöveg elejét olvasva már rájöttem, hogy nekem ez a sztori már ismerős, aztán a végén ki is derült, hogy nem tévedtem: ez bizony annak a filmnek az alapja, amiben Rachel McAdams és Rachel Weisz szerepeltek, akiket én nagyon szeretek, miattuk találtam rá a film előzetesére is anno. Igaz, látni még nem láttam a filmet, és nem is tudtam, hogy könyvből készült, hát még hogy Alderman regényből, de így még kíváncsibb vagyok.

Íme az előzetes:

Nincsenek megjegyzések