Breaking News

Végre megint érkezik Emma Watson könyvklubjának egy ajánlott regénye!

Annak idején, amikor Emma Watson elindította a feminista könyvklubját, több bejegyzésben is foglalkoztam vele, és tervem volt, hogy elolvasom az összes regényt. De aztán beletört a bicskám: egyrészt több más olvasmányom is akadt, másrészt elég hamar kiderült, hogy a legtöbb kötet még meg sem jelent magyarul, vagy ha igen, akkor olyan régen, hogy konkrétan beszerezhetetlen.

Oké, muszáj volt egy ilyen színű ruhás képet betennem :)


Ezek közé a könyvek közé tartozott Alice Walker regénye, a Bíborszín is, ami most végre megint megjelenik! (Egyébként nem csak olvasta Emma, de osztogatta is, erről itt írtam.)

Az Európa Kiadó maga is épít Emma Watson könyvklubjára, Emma ajánlója rá is került a borítóra. Az utószót pedig egyébként Karafiáth Orsolya írta a regényhez.

Egyébként 1985-ben film is készült belőle, méghozzá Whoopi Goldberggel, akinek ez volt a nagy áttörés, hirtelen berobbant vele a filmes világba.



A fülszöveg:

Alice Walker 1982-ben megjelent Pulitzer-díjas, Steven Spielberg által 1987-ben megfilmesített levélregényének üzenete időn és téren átívelő. A túlélés legelemibb, örök érvényű szabályára tanítja meg az olvasót: soha ne add fel!
A történet főhőse, az afroamerikai gettó patriarchális, szexista szabályainak fogságában vergődő Celie a kiúttalanságból kezdetben a spiritualitás világában próbál megnyugvást és feloldozást keresni. Az események sodrában azonban két szeretett nő hatására fokozatosan felismeri az egyház fehér férfiak által uralt álszent, képmutató világát. Ráébred, hogy az emberi lét értelmét nem kizárólag a túlvilágban, hanem esetleg a jelenben is érdemes megtalálni.
Celine emberi, női, szexuális és kreatív öntudatra ébredése izgalmas és megrázó olvasmány. Walker klasszikusa biztos iránytűt ad mindazok kezébe, akik úgy érzik, hogy reménytelennek tűnő helyzetükből nem találják a kiutat.


Már bele is olvashatunk, ide kattintva.

Nincsenek megjegyzések