Breaking News

Sherrilyn Kenyon: A ​Hold sötét oldalán {Értékelés + Nyereményjáték}

Sherrilyn Kenyon: A ​Hold sötét oldalán

A blogturnéról




Az Athenaeum Kiadónak köszönhetően a paranormális romantikus könyvek rajongói magyarul is olvashatják Sherrilyn Kenyon népszerű Sötét vágyak vadásza sorozatának folytatását, amelynek 10. része A Hold sötét oldalán címmel jelent meg.

Kapcsolódó bejegyzések:




Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 400
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9789632937564
Sorozat: Sötét vadászok 10.
Kezelhető-e standalone-ként? So-so
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,15)
Megrendelési link
Félig állat, félig ember, és nagyon veszélyes. Az állandóan hajszolt Vérvadász jól ismeri a fájdalmat és a kockázatot. De a java csak most jön…

Susan Michaels régen menő riporter volt, de kelepcébe csalták és tönkretették. Most egy jelentéktelen seattle-i újságnál dolgozik, ostoba cikkeket, ír molylepkeinváziókról, ufogyermekekről, és úgy gondolja, ennél rosszabb nem is lehetne az élete… Aztán egy cikk kapcsán elmegy egy állatmenhelyre, ahol az interjúalany vámpírokról handabandázik, Susan pedig az allergiája ellenére befogad egy macskát. Amikor azonban új házikedvencéről kiderül, hogy jóképű és veszélyes alakváltó, a riporternő ráébred, hogy itt nem csak a karrierjéről van szó…

Ravyn Kontist, a Vérvadászt azok árulták el, akik a legközelebb álltak hozzá. Háromszáz évet töltött lélektelen harcban a daimonokkal, akik az embereket akarják leigázni. A végső harc csak most kezdődik, és mindkettőjük sorsát egy ember, méghozzá ez a nő tartja a kezében…

Az első mondat:


"Vibrált a levegő, de úgy, hogy azt csak a különleges lények vagy a nagyon jó érzékkel megáldott emberek érezték."

Véleményem


Mostanra egy dolgot már bizton megtanultam Sherrilyn Kenyon Sötét vadászok sorozata kapcsán: bármelyik kötetnek bátran nekiállhatok, az biztos, hogy nem fogok csalódni. Lehet, hogy valamelyik részt és párost jobban szeretem, másokat meg kicsit kevésbé, de összességében mindig elégedetten "távozom". 

A sorozatnak ebben a részében megint egy furcsa páros akad össze. Ravyn alakváltó Sötét vadász, ami már önmagában is rendhagyó. Még rendhagyóbb, hogy a története konkrétan úgy indul, hogy épp megölni készülnek - ez még annyira nem rendhagyó, ám az annál inkább, hogy nagyon úgy tűnik, sikerrel is járnak. 



A másik főszereplőnk, Susan bukott oknyomozó riporter, aki jobb híján egy amolyan ciki, összeesküvés-elméletes ezoterikus magazinba ír, amiben terjedő vírusokról, vámpírokról és ufókról tudósítanak. Sue egyáltalán nem hisz az ilyesmiben, de valamiből meg kell élnie. Amikor a legjobb barátnője kétségbeesve hívja fel és veszélyről hadovál, épp ezért nem veszi komolyan. 

Mindketten nagyon szimpatikusak voltak nekem. Megvolt bennük a vadság és az őrültség is, Sue pedig kifejezetten sokszor szólogatott be ennek-annak, ami nagyon tetszett. Persze azért Ravynt sem kellett félteni, de ő sokkal inkább a jelenlétével sugározta az erős jellemét, míg Sue kb. minden megszólalásával. Jó páros voltak ők ketten, leginkább ami az érzelmes jeleneteiket illeti, azok sokkal jobban megfogtak, mint bármelyik erotikus jelenetük - ezek most valahogy annyira nem érintettek meg. 

Az alaphelyzetet kifejezetten szerettem. Adott egy kívülálló és egy emberi szívvel rendelkező nagymacska - külön vicces egyébként, hogy Sue allergiás a macskákra, ezen nagyon jól szórakoztam végig. Természetesen mindketten cipelnek magukkal érzelmi batyukat, Sötét vadászhoz híven Ravyn története kifejezetten tragikus, Sue pedig a magányát hozza a kapcsolatba. Ez persze önmagában nem tűnik túlságosan újszerű helyzetnek a sorozatban, ennek ellenére a tétek mégis nagyobbak.

A daimonok határozottan sokkal veszélyesebbnek tűntek ebben a részben, mint eddig bármikor, és a részek előrehaladtával mintha tényleg egyre ügyesebben vetnék be magukat. 



Az is nagyon érdekes volt, hogy valószínűleg pontosan ezért, de nem csupán Sue és Ravyn szerelmi élete volt a tét, hanem másoké is. Sok szereplő történetében vannak fordulópontok ebben a történetben, így kapunk egy nagy adag Acheront is, mindenkit megnyugtathatok, hogy Nickről is hallunk megint, és egy kifejezetten érdekes sorsú vadászt is megismerhetünk. Utóbbi kettő talán még jobban meg is mozgatott, mint a főszereplő párosunk, akiknek a sorsa sokkal egyértelműbben alakult, mint a "mellékszereplőké". Nagyon várom, hogy az ő sorsuk hogyan folytatódik.

Na de Sue-ra és Ravynre visszatérve, kicsit úgy éreztem, kevesebb idő jutott a kapcsolatuk kibontására a fokozódó veszély, a rejtélyek és az egyéb szemszögek mellett. Nem volt rossz, szerettem a párosukat és voltak kifejezetten cuki jeleneteik, de azt azért nem állítanám, hogy ők váltak a kedvenc párosommá a sorozatban.

Mindenesetre ezt a könyvet nem érdemes kihagyni a sorozatban (egyiket sem, de ezt semmiképp), mert végig éreztem, hogy nagyon fontos dolgok indultak el. Ez már nem olyan volt, mint a sorozat első köteteiben, ahol érezhetően egy főszereplő és ellenlábasa köré szerveződött a történet, esetleg egy random, egyrészes gonosz köré. Itt már a nagyobb tétek alakulnak, amik az összes szereplő életét befolyásolják. 

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Most kiderül, hogy mennyire ismeritek a sorozatot. Ha helyesen válaszoltok a feltett kérdésekre, akkor megnyerhetitek a kiadó által felajánlott Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán példányát.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Melyik részben bukkant fel először Acheron? 

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


07/29 Angelika blogja
07/30 Kristina blogja
07/31 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések